Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

De unde va lua USR voturile pentru susținerea unui guvern condus de Cioloș? Barna: Dacian Cioloș este propunerea lui Iohannis, care are susținerea necondiționată a PNL

Publicat

in

Dacian Cioloș, desemnat de președintele Klaus Iohannis drept candidat la funcția de premier, are nevoie de 234 de voturi în Parlament peentru a-și trece guvernul. USR are doar 80 de parlamentari, iar atât PNL și UDMR, cât și PSD și AUR au anunțat, în primele ore de la anunțul președintelui, că nu îl vor susține pe Cioloș. pe ce se bazează USR, în aceste condiții? Dan Barna spune că, în primul rând, USR mizează pe PNL și UDMR, pentru refacerea coaliției de guvernare: “Dacian Cioloș este propunerea lui Klaus Iohannis, care are susținerea necondiționată a PNL”.

Potrivit Constituţiei, Dacian Cioloş are termen 10 zile de la desemnare pentru a veni în faţa Parlamentului pentru un vot de încredere asupra programului şi a întregii liste a Guvernului şi are nevoie de o majoritate de 234 de voturi pentru a ajunge la Palatul Victoria. Astfel, în 10 zile, Cioloș trebuie să își asigure majoritatea în Parlament.

Același mesaj, că nu vor susține un guvern condus de Dacian Cioloș, l-au avut și PSD și AUR.


De unde va lua atunci USR voturile pentru susținerea unui guvern condus de Cioloș?

Vicepreședintele USR, Dan Barna, spune că Dacian Cioloș va începe de marți negocierile cu PNL și UDMR pentru a construi “majoritatea firească” pentru revenirea coaliției la guvernare.

Întrebat, la Digi 24, despre anunțul ferm al lui Cîțu, barna a spus că nu există o decizie a PNL prin care să fi fost denunțat protocolul coaliției și acolo este “punctul de pornire”.

  • “Rămân optimist că și PNL, și UDMR înțeleg că singura soluție de a trece de această crize este o coaliție USR-PNL-UDMR. (…) Scenariul de la care pornim e de continuare a coalitiei.
  • Dacian Cioloș este propunerea lui Klaus Iohannis, care are susținerea necondiționată a PNL”, a declarat Barna.

Chestionat, din nou, cum va reuși USR să adune voturile în 10 zile, Barna a răspuns: “Vă amintesc că USR a reușit să strângă un milion de semnaturi pentru inițiativa Fără penali”.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Varianta omicron, descoperită în Olanda într-un test făcut cu cinci zile înainte ca Africa de Sud să raporteze noua tulpină a coronavirusului

Publicat

in

De

​​Autorităţile sanitare olandeze au anunţat marţi că au descoperit varianta omicron într-un test prelevat la 19 noiembrie, cu o săptămână mai devreme decât estima până acum, şi că sunt în curs controale pentru a stabili în ce măsură s-a răspândit. Institutul olandez al Sănătăţii şi Mediului (RIVM) a anunţat că nu este posibil, încă, să se spună dacă ”persoanele vizate s-au dus în Africa australă”, relatează AFP.

”Institutul olandez al Sănătăţii şi Mediului (RIVM) a detectat varianta omicron în două eşantioane ale unor teste prelevate în Olanda (…) la 19 şi 23 noiembrie 2022”, a anunţat într-un comunicat institutul.

Cele două eşantioane au fost prelevate înainte ca Africa de Sud să raporteze Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) faptul că a descoperit această nouă variantă a coronavirusului – la 24 noiembrie -, care a provocat o atmosferă de panică şi a condus la impunerea multor interdicţii unor călători din Africa australă.

Şi alte cazuri de îmbolnăvire cu varianta omicron au fost descoperite în Europa, în eşantioane prelevate înainte de anunţul Africii de Sud.

Belgia a fost prima ţară europeană care a identificat varanta omicron, la un pacient care ”a venit din străinătate, testat pozotiv (covid-19) la 22 noiembrie”, anunţa la 26 noiembrie ministrul belgian al Sănătăţii.

Este imposibil, pentru moment, să se ştie ”dacă persoanele vizate (în cazuri precedente) s-au dus în Africa australă”, precizează RIVM.

Institutul olandez anunţă că persoanele testate au fost informate şi că serviciile de sănătate municipale au început să ancheteze contactele acestora.

”În perioada următoare, diverse studii urmează să fie efectuate cu privire la răspândirea variantei omicron în Olanda”, anunţă Institutul.

RIVM precizează că urmează, de asemenea, să reexamineze mai multe eşantioane ale unor teste precedente.

Olanda, care înregistrează 16 cazuri confirmate, este, în acest stadiu, ţara cu cele mai multe contaminări cu varianta omicron în Europa. (sursa: news.ro)

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Un elicopter s-a prăbușit într-un zbor de antrenament: Sunt cel puțin 14 morți și 2 răniți, în Azerbaidjan

Publicat

in

De

Cel puţin 14 persoane au murit după prăbuşirea unui elicopter militar care efectua un zbor de antrenament, în Azerbaidjan, anunţă autorităţile de la Baku, citate de agenţia oficială Azertag şi de site-ul Azernews.az.

Elicopterul militar s-a prăbuşit marţi dimineaţă în apropierea Poligonului Garaheybat, în provincia azeră Khizi, scrie mediafax.ro.

Conform bilanţului preliminar al accidentului aviatic, 14 ofiţeri ai Poliţiei de Frontieră din Azerbaidjan au murit, iar doi au fost răniţi în accident.

Autorităţile azere anchetează circumstanţele producerii accidentului.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend