Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

De toată jena! Pentru ministrul Mediului relocarea unei berze este mai importantă decât defrişările, braconajul şi cianurile

Avatar

Publicat

in

actiunea barzaMuscelul a ajuns din nou în prim planul mass media naţionale, dar nu pentru că ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Graţiela Leocadia Gavrilescu, ar fi cerut vreun raport privind defrişările a sute de hectare de pădure sau pentru stoparea braconajului pe pământul muscelean, ori vreo verificare a situaţiei deşeurilor periculoase (aşa numitele cianuri) de pe fosta platformă ARO sau o verificare a calităţii aerului din Mateiaş, unde există suspiciuni că-n zonă, la Ecovalor, se ard şi deşeuri toxice.
Muscelul a ajuns în primă linie mediatică pentru că ministrul Gravilescu a emis un ordin pentru relocarea unui cuib de barză.
Fraza „ordin pentru aprobarea relocării unui cuib de barză (Ciconia Ciconia) la 600 de metri vest pe un alt stâlp de electricitate”, apărută în M.O. din data de 10 martie, a fost una dintre cele mai mediatizate, timp în care vineri, 13 martie, cuibul a fost rapid relocat de către angajaţii CEZ Electrica SA sub stricta supraveghere a executivului din primăria Schitul Goleşti (primarul Marcel Palaghiu şi ale viceprimarul Tudor Ion) şi sub privirile a zeci de curioşi. actiunea barza (3)
Mai mult de atât, pentru că actul normativ prevede clar că relocarea familiei Ciconia Ciconia se va face cu personal tehnic de specialitate şi cel târziu până la data de 15 martie 2015, acţiunea va fi precedată de o serie de rapoarte către Agenţia judeţeană pentru Protecţia Mediului, referitoare la modul în care s-a desfăşurat mutarea.
Unic este că un muscelean, Cornel Pârşan, din comuna Schitu Goleşti, a reuşit să pună în mişcare un întreg aparat guvernamental doar pentru că îl deranja cuibul de berze de pe stâlpul de electricitate din faţa porţii. O operaţiune despre care suntem de părere, că-n ciuda faptului că specia berzei este una protejată prin lege, nu ar fi avut nevoie de o astfel de anvergură în condiţiile în care sunt alte probleme majore în Muscel şi care par a fi inexistente nu numai pentru factorii de decizie locali, dar şi pentru guvernanţi.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Traian Băsescu: ‘Aici nu e ca la Geoană’

Avatar

Publicat

in

De

Candidatul PMP la Primăria Capitalei, Traian Băsescu, a făcut spectacol, după ce a aflat rezultatele de la exit-poll.

Băsescu a declarat că Nicușor Dan va câștiga bătălia și i-a transmis Gabrielei Firea că degeaba speră ca situația să se schimbe dimineața. „Aici nu e ca la Geoană”, a declarat Traian Băsescu.

Publicitate

Am realizat scorul de la europarlamentare. Ne-am fi dorit mai mult. Suntem mulțumiți că nu am ajuns la nivelul ALDE sau Pro România.

Dintre partidele mici, suntem cel mai mare partid.

Vreau să-l felicit pe Nicuțșor Dan. Am văzut că doamna Firea speră să se schimbe spre dimineață. Aici nu e ca la Geoană.

Doamnă, mergeți acasă, la copii.

Este un semn bun. Pe această polarizare, PMP trece pragul”, a afirmat Traian Băsescu.

Vezi și

În ziua alegerilor, doctorul Monica Pop trage un semnal de alarmă: ‘Nu vă lasați înșelați! Nu uitați’

Ministerul Finanțelor Publice își ‘ascute colții și ghearele’ din umbră. Banii de la stat deschid ușa controalelor

Contracte cu ‘cântec’ pentru ‘Trupa lui Biluță’. Șapte dintr-o lovitură!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Popa Dinică, noul primar la Corbeni

Avatar

Publicat

in

De

PSD a mai repurtat o victorie, la Corbeni! Candidatul social-democrat, fostul preot Nicolae Dinică, a câștigat fotoliul de primar al comunei, în faţa edilului liberal, Remo Mateescu si a fostului viceprimar PSD, Petre Nedelea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend