Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

De Sfânta Maria, masuri sporite de ordine! Jandarmeria Argeș, precizări importante CE SE BLOCHEAZĂ ȘI UNDE SE CAMPEAZA

Avatar

Publicat

in

Jandarmii argeşeni vor asigura măsuri de ordineî n perioada 14-15 august 2018  cu ocazia sărbătorii “Adormirea Maicii Domnului” 

 

În perioada 14 – 15 august a.c., jandarmii argeşeni vor asigura măsuri de ordine la mai multe locașuri de cult din județul Argeș, pe timpul oficierii slujbei religioase, cu ocazia sărbătorii creştin-ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului”, organizată de către Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului.

Publicitate

Cea mai semnificativă locație din punct de vedere al numărului de participanți o reprezintă mânăstirea din municipiul Curtea de Argeș.

Pentru această locație s-a stabilit în această perioadă ca loc de campare pentru credincioşii din alte localităţi, zona stadion din Comuna Valea Iaşului.

     Locuri de parcare a mijloacelor auto destinate transportului participanţilor:

 • Municipiul Curtea de Argeş : b-dul Basarabilor, str. 1 Decembrie 1918;
 • Comuna Valea Iaşului:  stadionul comunal;
 • Parcarea exterioară din zona Mănăstirii Curtea de Argeş, în limita locurilor disponibile.

 Restricţiile impuse de organizarea manifestaţiei :

 • interzicerea campării în incinta şi zonele adiacente lăcaşului de cult a credincioşilor veniţi în pelerinaj conform prevederii Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice (suprafaţa delimitată cu o rază de 100 m în localităţi urbane, măsurată de la limita exterioară de jur – împrejurul monumentului istoric); 
 • interdicţia comercializării băuturilor alcoolice de către societăţile comerciale din zona adiacentă, în intervalul desfăşurării slujbelor religioase şi procesiunilor;
 • de circulaţie rutieră şi pietonală pe următoarele artere:  
 • b-dul Basarabilor, str. 1 Decembrie 1918, comuna Valea Iaşului (DN 73 C), trasee şi zone în care circulaţia se poate desfăşura cu dificultate.

Întrucât această sărbătoare a atras de fiecare dată un număr  mare de pelerini în zona locaşurilor de cult, în special mânăstiri, pentru evitarea unor evenimente nedorite şi pentru desfăşurarea într-un climat de normalitate a acestei manifestări religioase, Jandarmeria Argeş face următoarele recomandări:

  • participanţii să respecte măsurile stabilite de organizatori precum şi indicaţiile şi îndrumările jandarmilor;
  • să manifeste răbdare astfel încât să nu se ajungă la crearea de situaţii care să genereze busculade sau aglomerări nejustificate;
  • să evite implicarea în conflicte de orice natură;
  • să supravegheze cu atenție copii pentru a nu se pierde în mulțime;
  • să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.), evitând pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii rele;
  • să apeleze la sprijinul Jandarmeriei sau Poliției sau să apeleze numărul unic de urgență 112, sau S.M.S. la 113 pentru persoanele cu dizabilități, în orice situație.

Având în vedere că la Mânăstirea Curtea de Argeş se estimează prezenţa unui număr foarte mare de pelerini, măsurile de ordine publică în zonă vor fi asigurate în mod integrat de jandarmi, poliţişti şi pompieri, cu posibilitate de suplimentare, în funcţie de situaţie.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Situație îngrijorătoare! Noul coronavirus SARS-CoV-2 lovește în cel mai mare spital din vestul țării

Avatar

Publicat

in

De

Situație alarmantă la Spitalul Județean din Timișoara. Nouă cadre medicale și 10 pacienți au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Spitalul Judeţean din Timişoara deserveşte judeţele Timiş, Arad, Caraş Severin şi Hunedoara, fiind cel mai mare spital din vestul ţării. Focarul a fost depistat în urma unor testări de rutină.

În Clinica de Chirurgie Vasculară au fost depistate pozitiv nouă asistente şi zece pacienţi.

Publicitate

Managerul spitalului, Raul Pătraşcu, a întrunit în regim de urgenţă Comandamentul de Urgenţă care a luat măsura carantinării în secţie. Acest lucru înseamnă externarea pacienţilor negativi, dacă situaţia medicală o permite, şi transferul pacienţilor asimtomatici în spitalele suport.

Pacienţii care vor rămâne internaţi pe secţie vor fi monitorizaţi de personalul medical care a fost testat pentru noul coronavirus şi are test negativ, rezultat primit la cel puţin 72 de ore de la testare.

În prezent, secţiile de chirurgie generală vor asigura personalul mediu şi auxiliar pentru monitorizarea şi îngrijirea permanentă a pacienţilor, astfel încât calitatea actului medical să se desfăşoare în condiţii normale.

„A fost începută şi se finalizează acum dezinfecţia în Clinica de Chirurgie Vasculară. Aceasta va fi efectuată continuu, în condiţii de siguranţă, până la externarea tuturor pacienţilor şi stingerea tuturor cazurilor pozitive. Avem încrederea că aceste măsuri luate rapid se vor dovedi eficiente, vom munci în echipă ca şi până acum, vom fi mereu oneşti şi nu vom ezita să ne asumăm decizii dificile atunci când situaţia o impune. Suntem solidari unii cu ceilalţi pentru că, în final, urmărim salvarea de vieţi”, spune Raul Pătraşcu manager Spitalul Judeţean Timişoara.

Citește și:

SURSE Lovitură de teatru! Nu Ciprian al lui Napi l-a ucis pe Emi Pian! Un alt membru al clanului Rinu, suspectat!

A început destrămarea PNL?! Revoltă în partid după alianța cu USR-PLUS

SURSE Cine l-ar fi ucis pe Emi Pian – Este membru al unui clan care acționează în Colentina

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Doctorul Adrian Marinescu: ‘Știm că nu e un virus ucigaș. Putem trece peste această situație, dacă facem cu toții ceea ce trebuie’

Avatar

Publicat

in

De

Doctorul Adrian Marinescu a afirmat că: ”Mergem de câteva zile bune cu acest 5% la peste 1.000 de cazuri pe zi. Nu e o creștere exponențială, dar este una constantă. Eu cred că orice situație poate fi depășită, oricât de gravă ar fi.”

”Dacă facem ce trebuie, după 15 august, vom vedea o scăderea a numărului de infectări”, a declarat dr. Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Naţional de Boli Infecţioase ,,Prof. Dr. Matei Balş”.

Chiar dacă în weekend am avut un bilanț mai mic, acest lucru nu înseamnă că România și-a revenit din criză. „Nu trebuie să ne lăsăm păcăliți de ce se întâmplă în weekend. Implicit, chiar și pentru astăzi, numărul de teste efectuat nu este mare. Sunt multe infectări noi, iar cei noi infectați intră în contact cu mulți alți până la momentul diagnosticării. Prin urmare, urmează o perioadă de câteva zile cu peste 1.000 de cazuri pe zi”, a mai precizat el.

Publicitate

Criza din sistemul medical

Numărul pacienților internați la secțiile de Terapie Intensivă crește pe zi ce trece, iar autoritățile avertizează că în curând nu vor mai fi locuri la ATI. Adrian Marinescu a explicat cum s-a ajuns în această situație de criză în spitale.

”În primul rând, dintre cazurile nou anunțate, există un procent de 5% de forme severe. Ei bine, mergem de câteva zile bune cu acest 5% la peste 1.000 de cazuri pe zi. Nu e o creștere exponențială, dar este una constantă. Iar în al doilea rând, există un decalaj între momentul infectării și momentul în care pacienților li se înrăutățește starea de sănătate, astfel încât ajung la ATI. Prin urmare, dacă avem o zi plină cu multe cazuri noi, la o săptămână distanță este posibil ca numărul de pacienți în ATI să crească vertiginos”, a declarat dr. Marinescu, conform Antena3.ro.

Nu numai sistemul sanitar din România e depășit de situație, acest lucru se întâmplă în multe țări, însă lucurile se vor îmbunătăți pas cu pas, mai spune medicul.

”Eu sunt o persoană optimistă, dar și realistă. Eu cred că orice situație poate fi depășită, oricât de gravă ar fi. Acum e momentul să fim realiști. E o situație complicată, în care avem de-a face cu o necunoscută. Știm că nu e un virus ucigaș, dar poate deveni fatal pentru vârstnici sau dacă suferim alte afecțiuni. În plus, rata de transmitere este foarte mare. Eu cred că putem trece peste această situație, dacă facem cu toții ceea ce trebuie”, a conchis dr. Adrian Marinescu.

Citește și:

SURSE Lovitură de teatru! Nu Ciprian al lui Napi l-a ucis pe Emi Pian! Un alt membru al clanului Rinu, suspectat!

A început destrămarea PNL?! Revoltă în partid după alianța cu USR-PLUS

SURSE Cine l-ar fi ucis pe Emi Pian – Este membru al unui clan care acționează în Colentina

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend