Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

De Sf. Maria, 65 de soferi au ramas fara permis si alti 830 au fost amendati

Publicat

in

 

În acest sfârşit de săptămână, peste 280 de poliţişti s-au aflat în teren, zilnic, pentru ca cetăţenii să petreacă în siguranţă Adormirea Maicii Domnului.

Astfel, poliţiştii au constatat peste 30 de infracţiuni, au aplicat peste 830 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 150.400 de lei, au reţinut 65 de permise de conducere şi au retras 13 de certificate de înmatriculare.

În perioada 14-16 august a.c., 286 de poliţişti au acţionat zilnic, cu peste 100 de autospeciale, pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public şi privat, creşterea siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare, astfel încât cetăţenii să se bucure în linişte de această sărbătoare.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate 31 de infracţiuni, dintre care 10 de natură judiciară, 1 economică, 18 la regimul circulaţiei rutiere (4 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 3 pentru conducere fără permis), restul faptelor vizând alte genuri de infracţiuni.

Dintre infracţiunile descoperite, 23 au fost constatate în flagrant delict.

Pentru comiterea infracţiunilor sunt cercetate 23 persoane, dintre care 1 a fost arestată preventiv.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 838 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 150.425 de lei, dintre care 175 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, prevăzute de Legea 61/1991 a ordinii şi liniştii publice, 4 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 10 la Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

În urma activităţilor desfăşurate în trafic, pentru salvarea de vieţi omeneşti, poliţiştii au aplicat 594 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 4 pentru consum de alcool, 302 pentru viteză neregulamentară şi 5 pentru nerespectarea normelor legale privind depăşirea, 4 pe neacordarea priorităţii vehiculelor şi 5 pentru neacordarea priorităţii pietonilor.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 65 de permise de conducere, dintre care  6 pentru consum de alcool şi 25 pentru viteză, şi au retras 13 de certificate de înmatriculare.

 

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Politologul Theodor Paleologu: ‘Cred că în mintea doamnei Pelosi este că nu poți fi mereu la cheremul Chinei. Este încă un spațiu pe glob unde tensiunea este extremă’

Publicat

in

De

Theodor Paleologu, eseist, istoric, diplomat, om politic și președintele Fundației Paleologu, a vorbit despre tensiunile dintre China și Taiwan, amplificate de vizita la Taipei a președintei Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi.

„În 1997 s-a dus în Taiwan Newt Gingrich, care era ce este Pelosi acum. Contextul era diferit. China își dorea relații bune cu SUA. Sigur că nu au fost deloc mulțumiți, au fost luări de poziție. Totuși nu au fost demonstrația de forță de acum.

Nu este surprinzător ce s-a întâmplat. Cred că în mintea doamnei Pelosi este că nu poți fi mereu la cheremul Chinei. Însă, uite, că peste tot în lume sunt norii grei. Este încă un spațiu pe glob unde tensiunea este extremă. Avem Ucraina, avem China și Taiwan, unul dintre punctele cele mai fierbinți”, consideră Theodor Paleologu.

Acesta a avertizat că în acest context internațional dificil România se remarcă printr-o criză gravă de leadership:

„E o stare de nesiguranță, de anxietate foarte mare. Tocmai acum se vede ce nivel jos de leadership avem. Am avea nevoie de niște minți luminate în fruntea statului român și nu e cazul. Unul nu e mai răsărit. Este dramatică această criză de leadership în fruntea statului român”, conform b1tv.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Vești bune pentru această categorie de bugetari! Compensația pentru chirie poate fi folosită pentru plata creditului ipotecar

Publicat

in

De

Executivul consideră însă că măsura trebuie să se aplice doar doar contractelor de vânzare – cumpărare încheiate ulterior intrării în vigoare a eventualei noi legi.

De ce este important: Militarii și polițiștii pot folosi compensația lunară primită pentru chirie în scopul achitării ratelor pentru cumpărarea unei locuințe, potrivit unui proiect de lege promulgat în 2018 de președintele Iohannis.

Noua facilitate a fost propusă recent de PNL și UDMR inițial doar pentru judecători, procurorii, personalul asimilat acestora şi magistraţii asistenţi, însă senatorii au decis să propună și ca personalul auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești și parchetelor de pe lângă acestea, care îndeplinește condițiile de acordare a compensației lunare pentru chirie, să o poată folosi pentru plata ratelor bancare pe o perioadă ce nu poate depăși durata de derulare a creditului respectiv.

Guvernul a transmis Parlamentul că este de acord inclusiv cu acest amendament, dar cu condiția completării proiectului cu un text tranzitoriu din care să rezulte expres că acesta nu se aplică contractelor de vânzare – cumpărare încheiate anterior intrării noii legi în vigoare, conform profit.ro.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie adoptat de Parlament și promulgat de șeful statului.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend