Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

DE MAXIM INTERES ! Elevii din Argeş pot deconta integral abonamentele rutiere. Ce tarife maxime au acestea?

Avatar

Publicat

in

Elevii care sunt nevoiți să facă naveta, pentru a ajunge la școală, pe distanțe de până la 50 de kilometri pot beneficia de decontarea integrală a abonamentelor lor de transport rutier. În plus, firmele de transport sunt obligate, potrivit unui act recent intrat în vigoare, să respecte anumite tarife maxime la stabilirea prețurilor unor astfel de abonamente.

Elevii care fac naveta, pentru a merge la școală, pe distanțe de până la 50 de kilometri pot să beneficieze de decontarea în totalitate a abonamentelor de transport rutier, potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 69/2016.

În plus, Executivul a prevăzut și o plafonare a tarifelor pe care transportatorii pot să le practice pentru aceste abonamente. Prevederile se regăsesc în Hotărârea Guvernului nr. 863/2016, în vigoare de la data publicării în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 943 din 23 noiembrie 2016.

În prezent, nu mai există plafonări în ceea ce privește decontarea abonamentelorelevilor care fac naveta. Atâta timp cât vorbim de distanțe de până la 50 de kilometri, aceștia vor putea deconta integral abonamentele rutiere, pentru a merge la școală.

În ceea ce-i privește pe transportatori însă, metodologia recent intrată în vigoare prevede că tariful maxim aferent abonamentului de transport pentru elevii care fac naveta este de 3.48 de lei/km dus-întors fără TVA. Prin metodologie se explică metoda de calcul prin care Guvernul a stabilit tarifele maxime pentru fiecare abonament, în funcție de distanță, precum și lista aferentă acestora.

Astfel, pentru o distanță de trei kilometri, tariful maxim fără TVA este de 10 lei, de exemplu, iar pentru o distanță de 50 de kilometri, tariful maxim este de 174 de lei. Potrivit actului, tarifele impuse în listă (ce este disponibilă în fișierul anexat) sunt valabile până la 1 septembrie 2017.

Decizia Guvernului a fost luată în contextul în care, în anul școlar 2015-2016, peste 125.000 de elevi au făcut naveta zilnic folosind transportul rutier, pentru a ajunge la cursuri, iar costul la care se ridică un abonament lunar este relativ mare.

Contractele de transport aflate în derulare, în baza cărora sunt practicate tarifele specifice pentru serviciile publice de transport al elevilor, nu pot fi modificate până la ajungerea la termen decât prin voința părților.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Firmă din Lerești – Argeș prinsă livrând cherestea fără documente

Avatar

Publicat

in

De

În ziua de 18 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au acționat împreună cu specialiștii Biroului Garda Forestieră Județeană Argeș din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, pentru combaterea sustragerii, transportului și comercializării de material lemnos fără forme legale, ocazie cu care au efectuat un control la punctul de lucru al unei societăți comerciale din Lerești.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că societatea a livrat cantitatea de 23,14 mc de cherestea fără documente legale.
Ca urmare a celor constatate, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravenţiile silvice, iar materialul lemnos în cauză, în valoare de peste 16.500 de lei, a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Rucăr.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban îl pune la punct pe Rareș Bogdan: Eu sunt președinte în PNL. Orice am de discutat discut în interiorul PNL

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a răspuns, marţi, după ce sa vaccinat împotriva SARS-CoV-2, criticilor aduse la adresa sa de câţiva liberali, precizând că orice problemă legată de partid trebuie discutată în interiorul formaţiunii.

„Nu am obiceiul să polemizez cu colegii mei de partid în public. În calitate de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, obligaţia mea este să asigur coeziunea partidului, obligaţia mea este să particip la asigurarea unităţii şi eficienţei în guvernarea de coaliţie şi cred că cetăţenii români aşteaptă de la noi soluţii pentru rezolvarea problemelor, aşteaptă de la noi o organizare eficientă în bătălia cu pandemia, de asemenea, aşteaptă de la noi o reluare rapidă a creşterii economice, care să permită creşterea calităţii vieţii şi a standardului de viaţă pentru fiecare român.

Orice am de discutat discut în interiorul PNL. (…) Preşedintele PNL este ales de congres. PNL a avut un congres în iunie 2017 şi va avea un congres în cursul acestui an. Până la acest congres, eu sunt preşedinte. Dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat, voi anunţa public acest lucru”, a spus Orban.

El a reiterat că „orice problemă trebuie discutată în forurile statutare ale PNL”. „Eu acolo discut cu colegii mei, nu în spaţiul public”, a declarat preşedintele PNL, informează agerpres.ro

Citește și:

O nouă lovitură pentru Guvern! Polițiștii refuză să mai verifice persoanele izolate/carantinate la domiciliu

Informații utile pentru toți șoferii români! Câți bani veți scoate anul acesta din buzunar

SURSE Omul lui Marcel Vela ar putea ajunge la șefia unei instituții de forță!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend