Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

DE MAXIM INTERES ! DSVS Argeș a decis: unde se pot vinde miei de Paște şi ce interdicţii sunt!

Avatar

Publicat

in

– Vezi medicii veterinari care vor asigura permanenţa si pieţele autorizate de DSV pentu vanzarea mieilor

Având în vedere apropiatele sărbători, DSVSA Argeş va lua măsuri speciale în scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare. Vor fi verificaţi fermierii, târgurile, pieţele şi condiţiile de transport. DSVSA a făcut publică lista cu pieţelor din judeţ autorizate să vândă miei şi a medicilor veterinari ce pot fi contactaţi la nevoie.

Într-un comunicat de presă, a amintit măsurile de vor fi luate. A publicat lista medicilor veterinari şi a pieţelor autorizate să vândă miei.

„A fost intocmit un program de lucru care cuprinde toti medicii veterinari din cadrul Direcţiei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor Arges, circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi circumscripţiilor sanitare veterinare zonale.

Publicitate

De unde puteti cumpăra miei anul acesta: VEZI LOCURILE AUTORIZATE DE DSV

Carnea de miel va fi comercializata in urmatoarele piete autorizate sanitar veterinar:
・ Pitesti: Piata Ceair Piata Smardan.
・ Campulung-Muscel: Piata Juramantului.
・ Curtea de Arges: Piata Centrala.
・ Mioveni: Piata Dacia.”, se precizează în comunicat.

In judetul Arges sunt 7 abatoare autorizate pentru taierea mieilor si iezilor unde proprietarii de animale pot aflui animalele, programul de sacrificare cat si contravaloarea prestarii serviciilor vor fi stabilite prin negociere directa intre proprietarii animalelor si administratorii unitatilor de taiere.

In perioada 05.03.2018 –・07.04.2018 (premergătoare Sărbatorilor Pascale Catolice si Sărbatorilor Pascale Ortodoxe) va fi verificat modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare din toate târgurile de animale, pieţele agro-alimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, valorificare şi de alimentaţie publică şi va fi sancţionată orice încalcare a prevederilor legislaţiei sanitare veterinare în vigoare. Asigurarea permanentei la nivelul DSVSA Arges, al circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi al circumscripţiilor sanitare veterinare zonale, în perioada 05.03.2018 –・07.04.2018, inclusiv în zilele de sâmbată şi duminică,va fi afişat programul de lucru, persoana responsabilă şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nerespectarea normelor sanitare veterinare.

Primăriile trebuie să anunţe DSVSA dacă vor amenaja locuri de sacrificare

Instiintarea tuturor primariilor din judet asupra obligaţiilor pe care le au autorităţile locale în sprijinirea respectării legislaţiei sanitare veterinare, iar in cazul in care administratiile locale au posibilitatea de a organiza puncte temporare de sacrificare a mieilor si iezilor care sa respecte conditiile de igiena, acestea vor instiinta in scris DSVSA Arges. Asigurarea de personal sanitar veterinar,si permanenta acestuia, inclusiv in zilele de sambata si duminica, in toate pietele agroalimentare si alte locuri amenajate si autorizate sanitar veterinar, programul de lucru fiind: LUNI-VINERI: 8:30-17:00; SAMBATA-DUMINICA: 8:00-14:30. Sesizari se pot face permanent la tel.0248211199.

Medici care vor asigura permanenţa

・ CSVSA Ceair Pitesti: Dr.Stanescu Tania – 0784213138; Dr.Dinta Irina – 0784213120;
・ CSVSA Smardan Pitesti: Dr. Candea Cristian – 0784213114; Dr.Motrun Adriana – 0741279551;
・ CSVSA Gavana Pitesti: Dr. Leonte Florenta – 0744596204;
・ CSVSA Curtea de Arges: Dr.Simtinica Iulian – 0745817032;
・ CSVA Mioveni: Dr.Arsenescu Ion – 0723157592;
・ CSVSA Campulung: Dr.Serb Dan – 0784213144;
・ CSVZ Buzoiesti: Dr.Gaureanu Constantin – 0784213125;
・ CSVZ Costesti: Dr.Vladau Gheorghe – 0752235644;
・ CSVZ Boteni: Dr.Spanu Sorin – 0740688593;
・ CSVZ Bascov: Dr.Ilie Marcel – 0784213127;
・ CSVZ Topoloveni: Dr.Leonte Marian – 0744214214;
・ CSVZ Malureni: Dr.Avramescu Ion – 0754679747;
・ CSVZ Tigveni: Dr.Olteanu Florin – 0784213135;
・ CSVZ Domnesti: Dr.Pampureac Vasile – 0721393053.

DSVSA Argeş va lua măsuri speciale privind carnea de miel

Vor fi identificati şi monitorizati toti producătorii şi comercianţii care sacrifica miei şi prelucrează carne de miel, precum şi a toate fermele sau gospodăriile particulare de unde vor fi livrate animalele pentru sacrificare;
– controlul stării de sănătate a animalelor şi admiterea pentru sacrificare în vederea consumului public numai a animalelor sănătoase, crescute în gospodării, ferme şi localităţi indemne de boli transmisibile;
– verificarea respectării regulilor de protecţie a animalelor în timpul transportului (reg.CE nr.1/2005), abatorizării (Reg.CE nr.1099/2009) sau sacrificarii, în toate unităţile de sacrificare aprobate;
– verificarea condiţiilor privind transportul mieilor sau a cărnii de miel, care trebuie efectuat numai în mijloace auto autorizate sanitar veterinar şi însoţit de certificate veterinare care să ateste sănătatea acestora;
– verificarea depozitării şi comercializării cărnii de miel şi interzicerea efectuării acestor operaţiuni în spaţii improvizate, în care nu este asigurată o temperatură şi o stare de igienă corespunzătoare;
– verificarea modului în care sunt marcate carcasele de miel şi interzicerea comercializării acestora, în cazul în care nu sunt respectate prevederile Ordinului ANSVSA nr. 10/2008 privind aprobarea Normei sanitare veterinare care stabileşte procedura pentru marcarea şi certificarea sanitară veterinară a cărnii proaspete şi marcarea produselor de origine animală destinate consumului uman, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 221/21.03.2008;
– verificarea documentelor legale care însoţesc transportul şi care atestă că produsele au fost supuse controlului sanitar veterinar.

Documentele necesare taierii mieilor in abator sunt certificatul sanitar veterinar (conf.Ord.ANSVSA nr.10/2008) ,formularul de miscare si documentul de lant alimentar, documente eliberate de catre medicul veterinar de libera practica imputernicit din localitatea de origine a animalelor.

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ludovic Orban, noi precizări despre decizia CCR. Ce se întâmplă cu alegerile parlamentare

Avatar

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban a declarat marţi referitor la decizia CCR care a stabilit că Parlamentul decide data alegerilor parlamentare că i se pare ceva „foarte straniu” şi a adăugat că în cazul în care Legislativul nu vrea să stabilească data respectivă, „nu ai ce să le faci parlamentarilor”.

„Au declarat public că vor amânarea alegerilor. (…) Deci, noi am stabilit data alegerilor în baza prevederilor constituţionale şi în baza prevederilor legii aflate în vigoare. Eram obligaţi să facem lucrul ăsta, pentru că astea sunt prevederile legii. De ce e data de 6 decembrie? Pentru că trebuie să ţii cont de două elemente constituţionale, durata mandatului de parlamentar, care e patru ani şi durata mandatului expiră pe 20 decembrie.

În plus, ai termenul constituţional de maximum 20 de zile de la data alegerilor în care preşedintele convoacă Parlamentul nou ales pentru prima şedinţă de validare a mandatelor şi de depunere a jurământului.

Publicitate

Deci, astea sunt prevederile constituţionale de care noi am ţinut cont. Mandatele expiră pe 20, noi am stabilit data de 6 decembrie „, a declarat Orban la B1 TV, întrebat dacă urmare a deciziei CCR, care a stabilit că Parlamentul decide data alegerilor parlamentare, PSD va vrea prin Legislativ să amâne data scrutinului fixată de Guvern pentru 6 decembrie.

Întrebat dacă în ultimii 30 de ani s-a întâmplat vreodată ca Parlamentul să decidă data alegerilor generale, premierul a spus: „Eu nu-mi aduc aminte”.

„În plus, gândiţi-vă că parlamentarii nu răspund pentru voturile politice din mandat. Deci, dacă Parlamentul nu poate să stabilească data alegerilor că nu vin parlamentarii la cvorum şi nu se poate adopta legea, ei nu răspund. Ce faci? Dacă Parlamentul – a acceptat Curtea Constituţională că pot să stabilească ei data alegerilor – nu vrea să stabilească data alegerilor, nu ai ce să le faci parlamentarilor. Cine stabileşte data alegerilor ? Normal, o dă Guvernul, dar… adică, mi se pare ceva foarte straniu, foarte straniu”, a afirmat Orban.

Fiind întrebat dacă Executivul mai poate întări în vreun fel data de 6 decembrie ca dată a scrutinului parlamentar, premierul a precizat: „Decizia Curţii a respins sesizarea legată de neconstituţionalitatea legii prin care Parlamentul şi-a acordat singur dreptul de a stabili data alegerilor”.

Premierul a adăugat că este curios ce se va întâmpla privitor la acest subiect, reafirmând că deja Parlamentul a stabilit data alegerilor pentru 6 decembrie.

„Sigur că, odată ce am dat decizia, prin hotărâre de guvern, şi am stabilit data alegerilor, repet, pe cadrul constituţional şi legal existent la data la care am stabilit, acum e un pic mai greu. Chiar sunt curios ce se întâmplă. Dacă vine Parlamentul şi dă o lege prin care stabileşte: data alegerilor parlamentare este iunie 2022? Ce se întâmplă, în ce situaţie ajungem? Adică, o să fie două alegeri? Noi mergem la alegerile pe care le-am convocat în 6 decembrie? Evident că e neconstituţional, evident că ai un termen maxim de prelungire a mandatelor”, a afirmat Orban

Curtea Constituţională a României a respins marţi sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi a Guvernului asupra Legii privind unele măsuri pentru organizarea alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, ca urmare a încetării mandatului Parlamentului ales în anul 2016, informează agerpres.ro

Citește și:

Bursa zvonurilor: Cât a costat un vot la aceste alegeri (SURSE)

Lovitură devastatoare pentru DIICOT! Un celebru om de afaceri a fost pus în libertate

SURSE Nicușor Dan începe execuțiile! Primele persoane care vor zbura din funcție

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban: ‘A fost una dintre cele mai grele bătălii, ne pare rău că nu am putut să batem PSD’

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, marţi seară, că PNL a câştigat alegerile locale, la votul politic, cu 34%, fiind urmat de PSD, cu 30%, şi USR cu 13%. Orban a precizat că PSD are 1.450 de primari, PNL 1.250, PMP 50 şi USR 45, iar în ceea ce priveşte consiliile judeţene PNL are 17, iar UDMR 4, restul fiind ale PSD. În plus, Orban afirmă că PNL a câştigat pentru prima dată votul politic din Teleorman, urmând a avea majoritate în Consiliul Judeţean.

”PNL a câştigat alegerile cu 34%. Pe locul doi a fost PSD cu 30%, asta la votul politic şi pe locul 3 USR, cu 13%. Ăsta este rezutatul. Unii nu văd decât victoriile de la Timişoara şi de la Braşov ale USR PLUS. Foarte bine, asta a fost decizia alegătorilor (…) deşi rezultatele concrete în cele două oraşe se văd”, a afirmat, marţi seară, preşedintele PNL Ludovic Orban, întrebat despre declaraţiile contondente ale liderilor USR PLUS cu privire la criteriile de integritate.

Orban a precizat că ”PSD a plecat de la 1.700 de primari şi are 1.430 de primari, PNL cu 1.250 – nu avem încă toate datele, urmează PMP cu 50 de primari şi abia pe locul 4 e USR PLUS cu 45 de primari. 1.250 de primari, comparabil cu 45 de primari. Noi ne comparăm cu PSD-ul. Ne pare rău că nu am putut să batem PSD, dar (…) este foarte greu în sistem de alegeri într-un tur să baţi un primar PSD”.

Publicitate

Întrebat cum a reuşit PNL la Vrancea, unde social-democratul Marian Oprişan deţinea preşedinţia Consiliului Judeţean din 2000, Orban a afirmat: ”A fost una dintre cele mai grele bătălii. Echipa noastră de acolo nu a mai acceptat niciun fel de compromis, nu a mai acceptat să-şi bage dracul coada n organizaţie şi a ales în mod solidar o bătălie pe viaţă şi pe moarte cu Oprişan. Acolo am câştigat, deşi scorul politic pentru PSD a fost aproximativ egal cu scorul nostru”.

De asmenea, Orban a vorbit despre faptul că PNL a câştigat pentru prima dată în judeul Teleorman.

”La Teleorman este prima dată când PNL câştigă Teleormanul, la vot politic la Consiliul Judeţean. Nu numai că-l câştigă, dar îl câştigă cu o diferenţă de peste patru procente faţă de PSD. Avem aproape 44$ la Consiliul Judeţean şi vom avea majoritatea prin sistemul de repartizare. Nu am reuşit să batem PSD, dar am plecat de la şapte preşedinţi de Cj şi am ajuns la 17. PSD are 20 de preşedinţii de Cj şi UDMR 4, în rest, nicio altă formaţiune politică, nici măcar nu s-a apropiat de şansa de a câştiga vreo preşedinţie de CJ”, a mai declarat Orban, informează news.ro

Citește și:

Bursa zvonurilor: Cât a costat un vot la aceste alegeri (SURSE)

Lovitură devastatoare pentru DIICOT! Un celebru om de afaceri a fost pus în libertate

SURSE Nicușor Dan începe execuțiile! Primele persoane care vor zbura din funcție

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend