Conecteaza-te cu noi

Pitesti

DE MAXIM INTERES – Cum recupereaza elevii materia pierdută în timpul codului portocaliu

Publicat

in

Elevii din toate unităţile de învăţământ din Arges ar putea merge la şcoală în perioada următoare şi sâmbăta. Măsura este necesară pentru a recupera materia pierdută în cursul acestei săptămâni, când cursurile au fost suspendate din cauza vremii nefavorabile. 
Regulamentul spune că materia trebuie recuperată până la finele anului şcolar, modalitatea fiind stabilită de fiecare şcoală în parte. Însă, în multe şcoli din Arges, singura variantă este introducerea cursurilor sâmbăta, având în vedere că unitatea este deja supraaglomerată, se învaţă în două schimburi şi nu există spaţii pentru a decala orarul.
„Conform regulamentului, fiecare unitate de învăţământ va trebui să stabilească în Consiliul de Administraţie modalitatea de parcurgere a programei şcolare până la sfârşitul anului şcolar. Asta înseamnă că se va discuta în cadrul unităţii de învăţământ şi ei vor decide cum anume vor recupera materia”, sustine conducerea ISJ Arges.

Astfel, şcolile ar putea lua în calcul fie prelungirea programului zilnic cu câte o oră, până la recuperarea întregii programe, dacă spaţiile şi orarul claselor permit acest lucru, fie susţinerea cursurilor sâmbăta. ISJ lasă astfel mână liberă fiecărei şcoli de a decide cum să se organizeze, în funcţie de specificul şi orarul său. Însă varianta cursurilor sâmbăta nu este nici pe placul elevilor, nici pe placul profesorilor.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Prefectura Argeș a decis: Monitorizarea pacienților COVID externați, în „cârca” medicilor de familie – Ei vor face verificări de prevenție și își vor suna pacienții

Publicat

in

De

Prefectul Emanuel Soare a organizat azi o întâlnire cu președintele CAS Argeș, Cristian Mitrofan, directorul DSP Argeș, Sorina Honțaru, președintele Asociației Medicilor de Familie din Argeș, Mariana Boșneag și Valentin Bănică, președintele Colegiului Medicilor Argeș.
Întâlnirea a avut loc în contextul răspândirii comunitare accentuate a noului coronavirus. Conform specialiștilor, foarte eficientă este depistarea activă a cazurilor de infectări. Bolnavii pot fi identificați prin intermediul medicilor de familie, mai ales că anchetele epidemiologice se desfășoară cu dificultate, din cauza numărului mare de pozitivi.
“Medicii de familie vor face aceste verificări de prevenție, își vor suna pacienții. În baza deciziei CCR și a ordinului ministrului Sănătății nr 1137/23.06.2020, pacienții asimptomatici sunt externați după 10 zile sau chiar mai devreme, la cerere. Ei vor fi monitorizați în continuare de Poliție, ca și până acum, dar și de către medicii de familie”, a declarat prefectul Emanuel Soare.
Prefectul județului Argeș a stabilit că se va întâlni și în perioada următoare cu reprezentanții medicilor de familie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ACUM! TIR în flăcări pe o șosea din Argeș

Publicat

in

De

Pompierii argeșeni intervin în localitatea Leordeni pentru a asigura măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor la un TIR, care are rezervorul de combustibil fisurat. Acesta transportă deșeuri de carton.

Revenim cu detalii…

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend