Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

DE MAXIM INTERES ! Cum poţi deveni jandarm. Sute de locuri disponibile la şcolile militare

Avatar

Publicat

in

Tinerii care vor susţine şi vor promova bacalaureatul în perioada următoare au şansa de a urma o carieră militară, la Jandarmerie. Jandarmeria Română selecţionează candidaţi  pentru sesiunea de admitere ianuarie 2020, în instituţiile militare de învăţământ postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne.
Astfel, la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgăşani, la învăţământ de zi, sunt disponibile 190 locuri, iar, la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” din Fălticeni, învăţământ de zi, sunt 170 locuri. Pentru a putea participa la concursurile de admitere în instituţiile militare de învăţământ, candidaţii trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe condiţii. Ei trebuie să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România, să cunoască limba română scris şi vorbit, să aibă capacitate deplină de exerciţiu şi să fie declaraţi „apt” din punct de vedere medical, fizic şi psihologic, verificările privind starea de sănătate medicală, fizică şi psihologică fiind efectuate de structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne.
De asemenea, ei trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 27 de ani împliniţi în anul participării la concurs, să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat, să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate, să nu aibă antecedente penale, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea, să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni şi să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii şapte ani.
La capitolul restricţii: Fără tatuaje la vedere
În plus, ei trebuie să fi obţinut la purtare minimum media 9.00 în perioada studiilor liceale, cu excepția candidaților care au absolvit instituții de învățământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează purtarea elevului, să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ şi să nu aibă tatuaje neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară (verificarea punctului m. se realizează cu ocazia examinării medicale).
Cererile de înscriere pentru admiterea la instituţiile militare de învăţământ postliceal ale M.A.I. pot fi depuse la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş până la data de 15 noiembrie 2019. Calendarele de desfăşurare ale concursurilor de admitere sunt stabilite de către unităţile de învăţământ şi afişate pe site-urile acestora.
Informaţii suplimentare despre înscriere, se pot obţine de la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş sau prin consultarea site-ului unităţii: www.

www.jandarmeriaarges.ro la secțiunea Anunțuri.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Traian Băsescu: ‘Aici nu e ca la Geoană’

Avatar

Publicat

in

De

Candidatul PMP la Primăria Capitalei, Traian Băsescu, a făcut spectacol, după ce a aflat rezultatele de la exit-poll.

Băsescu a declarat că Nicușor Dan va câștiga bătălia și i-a transmis Gabrielei Firea că degeaba speră ca situația să se schimbe dimineața. „Aici nu e ca la Geoană”, a declarat Traian Băsescu.

Publicitate

Am realizat scorul de la europarlamentare. Ne-am fi dorit mai mult. Suntem mulțumiți că nu am ajuns la nivelul ALDE sau Pro România.

Dintre partidele mici, suntem cel mai mare partid.

Vreau să-l felicit pe Nicuțșor Dan. Am văzut că doamna Firea speră să se schimbe spre dimineață. Aici nu e ca la Geoană.

Doamnă, mergeți acasă, la copii.

Este un semn bun. Pe această polarizare, PMP trece pragul”, a afirmat Traian Băsescu.

Vezi și

În ziua alegerilor, doctorul Monica Pop trage un semnal de alarmă: ‘Nu vă lasați înșelați! Nu uitați’

Ministerul Finanțelor Publice își ‘ascute colții și ghearele’ din umbră. Banii de la stat deschid ușa controalelor

Contracte cu ‘cântec’ pentru ‘Trupa lui Biluță’. Șapte dintr-o lovitură!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Popa Dinică, noul primar la Corbeni

Avatar

Publicat

in

De

PSD a mai repurtat o victorie, la Corbeni! Candidatul social-democrat, fostul preot Nicolae Dinică, a câștigat fotoliul de primar al comunei, în faţa edilului liberal, Remo Mateescu si a fostului viceprimar PSD, Petre Nedelea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend