Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

DE MAXIM INTERES – Ai datorii restante la stat? De azi poţi scăpa de ele – CE FACI, PAS CU PAS, PENTRU A BENEFICIA DE AMNISTIA FISCALĂ

Publicat

in

Mecanismul din al doilea capitol al Ordonanței 6 (supranumită „Ordonanța Amnistiei”) a devenit de luni, 30 septembrie, pe deplin aplicabil. El face posibilă ștergerea unor accesorii (dobânzi, penalități) ale datoriilor bugetare restante la finele lui 2018, dacă se achită, până la jumătatea lui decembrie, restanțele principale.

1. Ce se obține, de fapt, prin accesarea măsurii?
Anularea unor dobânzi, penalități și alte accesorii de plată ale restanțelor de la finele anului trecut și amânarea la plată a accesoriilor respective, până când se soluționează cererea (maximum până la 16 decembrie 2019), cu consecința că nu se vor face executări silite. De asemenea, Fiscul va debloca sumele poprite pentru a se putea face plăți.

2. Care contribuabili pot beneficia de mecanism?
Cei cu datorii bugetare principale restante la finele lui 2018 sub un milion de lei: persoane juridice, persoane fizice sau entități fără personalitate juridică.
De asemenea, cei cu astfel de restanțe peste un milion de lei: persoane fizice sau entități fără personalitate juridică, unități administrativ-teritoriale sau subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiului București ori instituțiile publice (deci, nu firme).

3. Care sunt restanțele principale pentru care se poate cere anularea accesoriilor?
obligaţiilor bugetare principale restante la 31 decembrie 2018 inclusiv;
obligaţiilor bugetare principale declarate suplimentar de debitor prin declaraţie rectificativă prin care se corectează obligaţiile bugetare principale cu scadenţe anterioare datei de 31 decembrie 2018 inclusiv;
obligaţiilor bugetare principale cu termene de plată până la 31 decembrie 2018 inclusiv şi stinse până la această dată;
obligaţiilor bugetare principale scadente până la data de 31 decembrie 2018 inclusiv, și cuprinse în decizii de impunere emise ca urmare a unei inspecţii fiscale aflată în derulare la data de 8 august 2019.

4. Până când se poate cere anularea?
Termenul-limită pentru a obține anularea și pentru a plăti datoriile principale este 16 decembrie 2019.

5. Cum se procedează pentru a beneficia de măsură?
Primul pas pe care vor trebui să-l facă cei interesați e să depună la Fisc, personal, prin poștă sau prin Spațiul Privat Virtual (SPV) o notificare în acest sens. În cinci zile, organul fiscal le va comunica ce datorii au și certificatul de atestare fiscală – vor exista și trei zile suplimentare pentru eventualele neconcordanțe. Apoi, organul fiscal va dispune amânarea la plată a accesoriilor, precum și oprirea eventualelor executări silite pentru acele datorii. Ulterior, datornicul va trebui să ceară anularea obligațiilor de plată, până cel târziu pe 16 decembrie, timp în care vor trebui plătite datoriile principale.
Așadar, sunt două documente care se depun: mai întâi notificarea, pentru a avea o situație clară a datoriilor și, mai apoi, cererea de anulare, dar asta presupune ca plățile principale să fie făcute deja. Altfel, dacă nu se plătesc datoriile principale, anularea accesoriilor nu va fi dispusă.

6. Ce trebuie plătit, de fapt?
Debitele principale restante la finele anului trecut, arătate mai sus. În plus, solicitanții trebuie să fie la zi cu obligațiile fiscale pe anul acesta, dar și cu declarațiile fiscale ce trebuie depuse în 2019.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Olguța Vasilescu lovește Guvernul Orban: Un exemplu ca să vedeți cum se scurg banii în buzunarele voastre

Publicat

in

De

După ce Guvernul Orban a anunțat că majora pensiile, însă nu se știe cu cât, dând semne clare că pensionarii nu vor beneficia de creșterea cu 40% a pensii plănuită pentru 1 septembrie 2020, Lia Olguța Vasilescu lansează un atac devastator la adresa Cabinetului PNL.

Olguța Vasilescu prezintă, pe Facebook, un prim caz despre cum „se scurg banii în buzunarele liberalilor”.

Nu aveti bani de pensii, da? Zilnic o sa va dau cate un exemplu ca sa vedeti cum se scurg banii in buzunarele voastre! Incepem cu o afacere pe care Guvernul PSD si instantele au considerat-o ilegala. Nu si Dancă! Nu îl știți pe Dancă? E nenea ala care invinuia PSD de coruptie si se tavalea prin studiourile tv in incercarea de a ne demonstra cat de imaculati sunt cei din PNL…”, a răbufnit Olguța Vasilescu.

Cazul prezentat de fosta șefă a Muncii

Președintele Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, Nicolae Turdean impreună cu noul director general, Elena Sava, cu ajutorul auditului intern reprezentat de Ninel Paiajen dar și cu doamna Ebolia Coman de la biroul juridic fac demersuri în vederea transferului unei licențe solicitate de AMI TURNING S.R.L, scrie flux24.ro.

În speță este transferul licenței de concesiune pentru exploatare nr. 3285/2000, (perimetrul Cristeşti – Drăguşeni), de la societatea Agregate Est S.R.L către societatea AMI TURING S.R.L.

Societatea AMI TURNING S.R.L a initiat demersuri în legătură cu acest transfer încă din 09.11.2017, cand a câștigat licitația derulată prin lichidator CAPITAL INSOL SPRL FILIALA IAȘI, cu miza „proprietatea imobiliară teren si construcții numită Balastiera Cristești, bunuri mobile reprezentând echipamente de balastieră și licența de exploatare pentru agregate de râu, respective nisip şi pietriş”, cu mențiunea că licența de exploatare nu poate fi vândută de lichidator, conform legii minelor, însă poate fi transferată în condițiile legii.

Presiunile au început în august 2018, atunci când ANRM a informat societatea asupra faptului că drepturile și obligațiile asumate prin licenţa în spetă, nu pot fi transferate pentru că societatea nu îndeplinea condițiile impuse de Legea minelor. Cei de la AMI TURNING S.R.L au dat în judecată ANRM, formându-se dosarul nr. 612/45/2018, aflat pe rolul Curții de Apel laşi Administrativ și Fiscal. Cererea a fost respinsă, iar acțiunea formulată de reclamantele AMI TURNING S.R.L. şi Agregate Est S.R.L a fost considerată neîntemeiată. Societatea a considerat în continuare că se face un abuz în cadrul ANRM, astfel a înaintat numeroase petiții, printre care Petiția nr. 117/11.03.2019 către Cab. Prim-ministru; Petiția nr. 119/19.03.2019 catre Administratia Prezidențială ; Petiția nr. 125/08.05.2019 către SGG. Toate aceste petiții au avut ca răspuns din partea ANRM că solicitarea transferului este ILEGALĂ.

Profitând de situația tulbure din această perioadă generată de pandemie şi de inactivitatea unor instituții publice, președintele ANRM, cu sprijinul Cancelarului Ionel Dancă și a unor angajați din ANRM, a demarat acțiunea de atribuire cât mại urgentă a transferului ilegal al licenței de concesiune pentru exploatare nr. 3285/2000 către societatea AMI TURNING S.R.L.

Astfel, noua angajată ANRM, Tabără Paula, numită (de Elena Sava) să se ocupe de transferurile de licențe, a întocmit un raport necesar finalizării transferului, care nu a fost semnat de cei de la departamentul juridic, ci doar de ea și doamna Elena Sava.

Menționăm că salariații biroului juridic din cadrul ANRM au fost avertizați de către președinte și Elena Sava că indiferent de avizul lor, acest transfer va fi finalizat până la sfârşitul lunii iunie 2020.

Nicolae Turdean a fost director al companiei de stat CupruMin și este considerat un apropiat al șefului Cancelariei premierului Ionel Dancă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

GEST SCANDALOS AL UNUI PRIMAR DIN ARGEȘ – S-A COCOȚAT PE MONUMENTUL EROILOR, CA SĂ-ȘI FACĂ SELFIE ÎN ZIUA DE ÎNĂLȚARE

Publicat

in

De

Gest incredibil al unui primar PSD din județul Argeș, chiar în ziua în care sunt pomeniți eroii neamului românesc cu ocazia praznicului Înălțării Domnului. Astfel, primarul comunei Vlădești, Cristian Dică-Hristu, s-a cocoțat pe monumentul eroilor din localitate pentru a-și face un selfie. Gestul sau a șocat comunitatea pe care o conduce.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend