Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

De luni, INTERZIS in pantaloni scurți la PREFECTURĂ

Publicat

in

Noi reguli pentru accesul și circulația cetățenilor , sunt incluse intr-un ordin emis zilele trecute și care va intra în vigoare începând de luni  în Prefectura Gorj, denumită Palatul Administrativ.

Documentul prevede mai multe măsuri pe care le putem considera cel puțin interpretabile, în contextul în care este precizat că toate persoanele care solicită accesul în clădire trebuie să fie îmbrăcate decent și într-o manieră care arată demnitate și respect față de instituție.

Astfel, nu va fi permis accesul în pantaloni scurți sau în papuci de plajă, dar nici îmbrăcămintea „cu caracter ofensator, vulgar, rasist, sexist, obscen, haine cu desene sau cuvinte sugestive, slogane. Așadar, putem deduce de aici că accesul unei persoane cu un tricou personalizat cu o siglă sau un logo al unei companii, spre exemplu, ar putea fi restricționat. Sau permis, în anumite cazuri, dar atunci am putea vorbi de o inechitate și aplicarea unui tratament preferențial.

Totodată, „nu vor fi permise articolele de îmbrăcăminte sfâșiate, murdare și zdrențăroase, articole de îmbrăcăminte provocatoare, sau purtate provocator, după cum scrie în ordinul prefectului de Gorj.

Desigur, nu putem să nu ne întrebăm care va fi abordarea personalului de pază și control acces din cadrul instituției și cum se va asigura acesta de o aplicare unitară a prevederilor documentului analizat.

Și nici nu vom insista pe ce înseamnă haine provocatoare sau purtate provocator pentru inițiatorii noilor măsuri, dar am fi curioși să aflăm ce lor vor spune aceștia oamenilor cu mai puține posibilități, care nu vor afișa o vestimentație tocmai modernă atunci când vor veni să își rezolve diverse probleme administrative. Căci, cu siguranță, și cetățenii mai amărâți interacționează cu instituțiile statului, mai mult sau mai puțin.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Ultimă oră! Cinci membri ai Guvernului au fost amendați! Anunțul făcut de Poliția Capitalei

Publicat

in

De

Poliția Capitalei anunță, în cadrul unui comunicat de presă, că cinci membri ai Guvernului au fost amendați azi.

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a aplicat, astăzi, sancțiuni contravenționale pentru cinci membri ai Executivului.

Astfel, doi membri ai Executivului au fost sancționați cu câte două amenzi contravenționale fiecare, în cuantum de 3000 de lei pentru fiecare persoană, pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară și pentru fumat în spații în care acest lucru este interzis.

Alte două persoane au fost sancționate cu amendă în valoare de 2500 de lei pentru fiecare, pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară.

A cincea persoană a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 1000 de lei pentru purtarea măștii de protecție în mod necorespunzător.

Ludovic Orban și Bogdan Aurescu au primit câte 3.000 de lei, pentru că au fumat și nu au purtat masca.

Virgil Popescu și Lucian Bode au fost amendați cu câte 2.500 de lei, iar Raluca Turcan, cu 1.000 de lei.

Vezi și

EXCLUSIV Trădare pentru #Rezist! Jandarmeria s-a înrolat în USR

EXCLUSIV De necrezut! Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății nu răspund la solicitarea LIDL: ‘Se contestă măsurarea temperaturii si se reclamă încălcarea drepturilor fundamentale’

Lovitură de proporții încasată de DNA! Mutare neașteptată făcută de CCR

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

A apărut un nume nou din PNL! Cine ar fi personajul care nu apare în fotografie și l-ar fi pozat pe ascuns pe Ludovic Orban și echipa sa

Publicat

in

De

Chiar dacă premierul Ludovic Orban a declarat că suspectează că persoana care a servit l-ar fi fotografiat pe ascuns, iată că apare un nou nume din PNL vehiculat ca fiind autorul fotografiei anului.

Surse din interiorul Partidului Național Liberal au dezvăluit că cel suspectat că ar fi făcut fotografia în care apare premierul Ludovic Orban, alături de câţiva miniştri, în biroul de la Palatul Victoria, este deputatul Ben Oni Ardelean, informează Libertatea.

Conform sursei citate, deputatul Ben Oni Ardelean s-ar fi aflat, alături de cei prinşi în fotografie, la petrecerea organizată în cinstea premierului Ludovic Orban, luni, pe 25 mai, când a împlinit 57 de ani.

În birou se aflau vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Economiei, Virgil Popescu.

În partea cealaltă a camerei se aflau, potrivit surselor din PNL, deputatul Ben Oni Ardelean, şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă şi ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Premierul Ludovic Orban a confirmat, de altfel, în declaraţia dată Libertatea, că în încăpere se mai aflau trei persoane, pe lângă protagoniştii imaginii apărute în spaţiul public.

Vezi și

EXCLUSIV Trădare pentru #Rezist! Jandarmeria s-a înrolat în USR

EXCLUSIV De necrezut! Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății nu răspund la solicitarea LIDL: ‘Se contestă măsurarea temperaturii si se reclamă încălcarea drepturilor fundamentale’

Lovitură de proporții încasată de DNA! Mutare neașteptată făcută de CCR

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend