Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

De la „Generalul Suvorov” la „Alexandru al III-lea”: Cum vrea Putin vrea să recâștige supremația pe mare

Publicat

in

Președintele rus Vladimir Putin își îndreaptă atenția spre mare și spre consolidarea flotei. Șeful Kremlinului – prin intermediul unei legături video – a luat parte la ceremonia de ridicare a pavilionului pe trei noi nave de marină, submarinul General Suvorov, corveta Grad din clasa Buyan și dragorul de mine Anatoli Șlemov, scrie Inside Over.

Vladimir PutinFoto: Mikhail Metzel / AP / Profimedia

Coloana vertebrală a viitoarei marine rusești

Pentru flota rusă, punerea în funcțiune a navei Generalissimus Suvorov reprezintă un important pas înainte, mai ales într-un moment în care imaginea flotei și a forțelor armate ruse în general a fost puternic subminată de desfășurarea conflictului ucrainean. Construit la șantierul naval Sevmash din Severodvinsk, este al doilea submarin din seria Proiectului Borei-A, după Knyaz Oleg și după prima și cea mai importantă unitate a clasei, Knyaz Vladimir.

În comparație cu clasa Borei, această nouă generație de submarine a primit un upgrade în mai multe privințe, îmbunătățind, după cum a mai relatat Naval News, silențiozitatea, manevrabilitatea și capacitățile de navigație în ape adânci, precum și un sistem de control al armamentului îmbunătățit.

Aceste nave, înarmate cu rachete balistice intercontinentale Bulava, reprezintă, potrivit Moscow Defence, coloana vertebrală a viitoarei marine rusești.

Garantarea securității țării „pentru decenii de acum încolo”

Iar faptul că generalissimul Suvorov va fi detașat la Flota Pacificului indică faptul că pentru Kremlin este important să consolideze și frontul estic, nu doar cel mai fierbinte din Marea Baltică sau din Marea Mediterană și Marea Neagră.

Odată cu intrarea în serviciu a acestor noi unități ale flotei, Putin a anunțat și lansarea unui nou submarin nuclear, „Împăratul Alexandru al III-lea”. Putin a subliniat că, pe lângă „Împăratul Alexandru al III-lea”, „alte patru astfel de submarine vor fi construite ca parte a actualului program de reînarmare a statului”.

Un plan care, după cum a confirmat însuși președintele Federației Ruse, va servi la garantarea securității țării „pentru decenii de acum încolo”. (Integral pe Inside Over)

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Conflict deschis între legendele lui Bayern Munchen. Oliver Kahn a fost interzis la ultimul meci din campionat

Publicat

in

Numirea legendarului portar Oliver Kahn ca preşedinte al consiliului de conducere al lui Bayern Munchen a fost o greşeală, a estimat luni Uli Hoeness, figură istorică a clubului care domină fotbalul german, relatează AFP, conform Agerpres.

După ce a cucerit sâmbătă, în mod dramatic, al 11-lea titlu consecutiv de campioană a Germaniei, Bayern a anunţat demiterea lui Oliver Kahn şi a directorului sportiv Hasan Salihamidzic, la finalul unui sezon în care s-a oprit în sferturi în Liga Campionilor şi în Cupa Germaniei, în ciuda numirii antrenorului Thomas Tuchel în locul lui Julian Nagelsmann.

Citeste mai mult

NATIONAL

Locul din București pe care Ceaușescu îl ura foarte mult

Publicat

in

Bucureștiul, denumit și „Micul Paris” în secolul al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, ascundea locuri pline de istorie, frecventate de înalta societate și personalități influente din diverse domenii. Totuși, exista și un loc în Capitală pe care Nicolae Ceaușescu îl detesta.

Deși emblematic pentru istoria României, era unul din puținele locuri în care fostul dictator nu suporta să meargă. Motivele țineau chiar de istoria locului și mai ales de cei care au frecventat acest spațiu plin de istorie, și anume Casa Capșa.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend