Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

De interes! Vezi ce lucrări se fac în acest an pe strada unde locuieşti

Publicat

in

# A fost aprobat programul de lucru al SPGC

Vineri după amiază, consilierii locali din Curtea de Argeş au aprobat lista de investiţii şi programul de lucru din acest an al Serviciului Public de Gospodărire Comunală.

Pentru că tot mai mulţi argeşeni ne-au întrebat ce lucrări se vor face în acest an şi mai ales în ce zone ale oraşului, vă prezentămîn continuare programul de lucru pentru 2018, aşa cum a fost aprobat vineri cu menţiunea că, pe parcursul anului se mai pot face modificări sau se mai pot adăuga lucrări.

La capitolul Lucrări de reparaţii străzi, parcări, trotuare, alei se va lucra pe strada Pompieri, unde se va lărgi şi intersecţia către 1 Decembrie. Strada Viorelelor va fi reamenajată, asfaltată şi se vor monta limitatoare de viteză. De asemenea pe strada Unirii la blocurile D7, D8, D9, D10, D11, D12 vor fi amenajaate locurile de parcare şi aleile ,la fel ca şi pe strada Episcop Nichita la blocul E2A.

O altă arteră care de ani de zile îşi aşteaptă rândul la reabilitare este Aleea Trandafirilor, care face legătura între Bulevardul Basarabilor şi strada 1 Decembrie, pe la Poliţie.  Lucrări mai sunt cuprinse în program pe străzile Valea Iaşului, Râmnicu Vâlcea, Luncilor, Ştefan cel Mare, Chiriţeşti, Victoriei,  Lascăr Catargiu, Luminii, Neagoe Vodă.

O altă lucrare mult aşteptată este cea depe stradaNordului dela Fuchs până la intersecţia cu Valea Iaşului care, în sfârşit va fi asfaltată.

De asemenea, între Vidraru şi Capra Neagră va fi amenajat un spaţiu verde iar aleile din Parcul Fântâna lui Manole vor fi reamenajate. Alte lucrări se vor face pe străzile Rm. Vâlcea, Angheleşti şi Uliţa Poştei.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

OMS avertizează: Nu s-a terminat până când virusul nu va dispărea

Publicat

in

De

Unele ţări au înregistrat creşteri ale numărului de cazuri de COVID-19 după ridicarea restricţiilor, iar populaţiile trebuie să se protejeze de coronavirus în timp ce autorităţile continuă testarea, a declarat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează Reuters.

Epicentrul pandemiei se găseşte în prezent în ţări din America Centrală, de Sud şi de Nord, în special în Statele Unite, a declarat purtătorul de cuvânt al OMS, Margaret Harris.

„O creştere (a cazurilor), da, am văzut în ţări din toată lumea – nu vorbesc în special despre Europa – atunci când sunt ridicate restricţiile, atunci când măsurile privind distanţarea socială sunt ridicate, oamenii interpretează uneori asta ca ‘OK’, s-a terminat”, a declarat Harris în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva.

„Nu s-a terminat. Nu s-a terminat până când virusul nu va dispărea”, a mai spus Margaret Harris, scrie agerpres.ro.

Referindu-se la demonstraţiile din SUA după uciderea lui George Floyd în urmă cu 10 zile, ea a spus că protestatarii trebuie să ia măsuri de protecţie.

„Cu siguranţă am văzut multă pasiune în această săptămână, am văzut oameni care au simţit nevoia să iasă afară şi să-şi exprime sentimentele”, a mai spus ea. ”Îi rugăm să-şi amintească să se protejeze în continuare şi să-i protejeze şi pe ceilalţi”, a adăugat ea.

Pentru a evita infectarea, OMS le-a recomandat oamenilor să menţină o distanţă de cel puţin 1 metru, să se spele frecvent pe mâini şi să evite să îşi atingă gura, nasul şi ochii, a mai spus Harris.

Vezi și

EXCLUSIV Avem dovada. Abuz al Poliției în plină stare de urgență

Sebastian Ghiță dă lovitura! Sistemul judiciar din România, pus la pământ. Dosarul se va rejudeca de la zero

Pensiile vor fi recalculate! Cine beneficiază de măriri

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marcel Vela, videoconferință cu omologii săi: „Demnitarul român a trecut în revistă cele mai importante măsuri de relaxare luate la nivel naţional

Publicat

in

De

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a afirmat, vineri, într-o videoconferinţă organizată cu prilejul reuniunii informale a Consiliului JAI, că în special în această perioadă în care a început relaxarea restricţiilor este necesar ca orice astfel de măsură să fie luată în coordonare cu toate statele membre ale Uniunii Europene şi cu luarea în considerare a situaţiei epidemiologice specifice la nivel local.

„Demnitarul român a trecut în revistă cele mai importante măsuri de relaxare luate la nivel naţional, subliniind că se intenţionează aplicarea acestora în mod gradual, în funcţie de evaluarea situaţiei epidemiologice”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

În cadrul videoconferinţei desfăşurate cu prilejul reuniunii informale a Consiliului JAI, organizată de Preşedinţia croată a Consiliului Uniunii Europene, miniştrii au avut un schimb de opinii cu privire la controalele la frontierele interne şi libera circulaţie a persoanelor în contextul pandemiei COVID-19 şi măsurile avute în vedere pentru ridicarea restricţiilor în perioada următoare.

Ministrul Vela a adăugat că, având în vedere magnitudinea diferită a efectelor crizei la nivelul statelor membre şi stadiul diferit în care acestea se află, este esenţială luarea în considerare a particularităţilor crizei în plan naţional în definirea măsurilor şi calendarului de relaxare a restricţiilor.

Vezi și

EXCLUSIV Avem dovada. Abuz al Poliției în plină stare de urgență

Sebastian Ghiță dă lovitura! Sistemul judiciar din România, pus la pământ. Dosarul se va rejudeca de la zero

Pensiile vor fi recalculate! Cine beneficiază de măriri

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend