Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

DE INTERES! Programul magazinelor de Paște 2022 – KAUFLAND, LIDL, AUCHAN, CARREFOUR

Publicat

in

Ca în fiecare an, magazinele și centrele alimentare funcționează după un program special de Paște. Mai este aproximativ o săptămână până la Învierea Domnului și cumpărăturile sunt la ordinea zilei. Unele hipermarketuri și-au anunțat deja orele de funcționare în perioada zilelor de sărbătoare.

Program Kaufland de Paște 2022

În săptămâna 18-25 aprilie, hipermarketurile Kaufland vor începe programul în intervalul 06:30 – 09:00, iar orele de închidere vor varia între 21:30 și 23:00.

Sâmbătă, 23 aprile, programul de funcționare va fi între 06:30-18:00; respectiv 19:00 în majoritatea orașelor din țară. Excepție fac magazinele din Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Odorheiu Secuiesc, Gheorghieni și Sovata, care vor avea program normal de funcționare.

Duminică, 24 aprilie, de Paște, hipermarketurile vor fi închise.

Luni, 25 aprilie, hipermarketurile vor avea program scurt, cuprins în intervalul orar 09:00-18:00.

Program Carrefour de Paște 2022

Vineri, 22 aprilie, magazinele Carrefour au programul de la 08:00 până la 23:00.

Sămbătă, 23 aprilie, magazine funcționează între 08:00 și 19:00.

Program Lidl de Paște 2022

Vineri, 22 aprilie, și sâmbătă, 23 aprilie, hipermarketurile Lidl vor fi deschise după program obișnuit.

De Paște și în ziua de luni, 25 aprilie, magazinele sunt închise.

Marți, 26 aprilie, se redeschid, însă nu s-a afișat programul momentan.

Program Auchan de Paște 2022

Momentan, magazinul Auchan nu a anunțat programul din perioada sărbătorilor pascale, însă revenim cu informațiile imediat anunțate.

Program Cora de Paște 2022

Momentan, magazinul Cora nu a anunțat programul din perioada sărbătorilor pascale, însă revenim cu informațiile imediat anunțate.

Program Mega Image de Paște 2022

Momentan, magazinul Mega Image nu a anunțat programul din perioada sărbătorilor pascale, însă revenim cu informațiile imediat anunțate.

Program Profi de Paște 2022

Momentan, magazinul Profi nu a anunțat programul din perioada sărbătorilor pascale, însă revenim cu informațiile imediat anunțate.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Rusia se ‘rupe’ de Occident! Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov: ‘Mutăm oamenii de la linia occidentală către linia orientală, cea asiatică’

Publicat

in

De

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a anunţat miercuri că ţara sa îşi va reorienta politica economică şi externă către Asia ca urmare a antagonismului Moscovei cu Occidentul care ”continuă să nutrească speranţa că va putea distruge Rusia pe câmpul de luptă” în conflictul din Ucraina, pentru soluţionarea căruia el a spus că Rusia este dispusă să negocieze dacă i se respectă ”cererile absolut legale”, consemnează agenţia EFE.

”Mutăm oamenii (diplomaţii, funcţionarii) de la linia occidentală către linia orientală, cea asiatică”, a anunţat Lavrov în timpul unui forum internaţional desfăşurat în capitala rusă, adăugând că, până la sfârşitul anului, va avea loc a întâlnire a ministerelor de externe şi dezvoltării economice pentru a aborda în detaliu această chestiune.

Pe lângă relaţiile cu Asia, pentru Moscova rămân în acelaşi timp prioritare relaţiile cu America Latină, Africa şi, desigur, cele cu spaţiul fost sovietic, a subliniat şeful diplomaţiei ruse.

În urma sancţiunilor impuse Rusiei după lansarea ”operaţiunii militare speciale” în Ucraina, preşedintele rus Vladimir Putin a stabilit că ţările occidentale nu mai sunt parteneri de încredere şi a cerut strângerea relaţiilor cu ţările de pe alte continente.

Astfel, premierii rus şi chinez, Mihail Mişustin şi Li Kequiang, au pledat luni pentru sporirea schimburilor comerciale bilaterale pentru ca acestea să ajungă la 200 de miliarde de dolari pe an, faţă de circa 150 de miliarde estimate pentru anul în curs.

Rusia acordă o atenţie specială şi Indiei, ţară criticată săptămâna aceasta de Ucraina pentru continuarea importurilor de petrol rusesc.

Cât despre soluţionarea conflictului declanşat prin invazia rusă asupra Ucrainei, Lavrov a spus că Rusia este dispusă la negocieri dacă i se va prezenta ”o propunere serioasă” care să ţină cont de ”cererile absolut legale” ale sale, fără a preciza dacă se referă prin această expresie la cele patru regiuni ucrainene – Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie – pe care Rusia le-a anexat pe hârtie şi nu le controlează decât parţial.

Ministrul rus a mai spus în acest context că Moscovei nu i-a lipsit niciodată ”bunăvoinţa”, amintind că anul trecut în decembrie a trimis Occidentului cererile sale privind garanţiile de securitate, iar în martie a avut cu Kievul negocieri la Istanbul, discuţii care apoi au fost sistate, întrerupere a tratativelor de pace pusă de Rusia pe seama presiunilor americane asupra responsabililor ucraineni.

Dar, deocamdată, Occidentul ”continuă să nutrească speranţa că va putea distruge Rusia pe câmpul de luptă”, a remarcat Lavrov. ”Unii ne-o spun în faţă, alţii nu”, a completat el.

Acesta a mai menţionat că unii lideri occidentali, precum preşedintele francez Emmanuel Macron, vorbesc în ultima vreme despre necesitatea negocierilor, dar fără să se concretizeze ceva.

Într-un interviu acordat în timpul vizitei de stat efectuate săptămâna trecută în SUA, Macron a sugerat ca Rusia să primească garanţii de securitate în cadrul unor viitoare negocieri menite să pună capăt războiului din Ucraina, propunere dezaprobată puternic la Kiev.

Tema acestor garanţii de securitate a fost avansată de Moscova la sfârşitul anului trecut, solicitare care apoi, până la invazia pornită de Rusia asupra Ucrainei în februarie, a făcut obiectul unor tratative diplomatice intense şi în cele din urmă eşuate, Washingtonul considerând inacceptabile cererile Moscovei.

Rusia a solicitat în special retragerea infrastructurii militare a NATO pe poziţiile precedente anului 1997 – adică înaintea extinderii Alianţei către Est – şi promisiunea că nu va mai exista nicio nouă extindere a NATO către statele foste sovietice, mai ales către Ucraina, informează agerpres.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Austria ar putea avea consecințe dezastruoase, dacă votul de mâine va fi unul negativ! Robert Sighiartău: ‘Firmele din Austria nu ar trebui să mai câștige contracte în România’

Publicat

in

De

Deputatul PNL Robert Sighiartău a declarat miercuri, în emisiunea Talk News de la Prima News TV, după anunţul cancelarului austriac privind decizia de a nu susţine intrarea României în Schengen, în acest moment, ci un nou calendar de admitere în primăvară, că dacă aceasta este concluzia şi la votul de mâine, va avea repercusiuni foarte grave între relaţiile bilaterale dintre cele două ţări. El a precizat că există pârghii şi vor fi folosite, arătând că în primul rând nu ar trebui să mai câştige contracte firmele din Austria în România, dacă se comportă aşa.

”Dacă aceasta este concluzia şi la votul de mâine, eu vă spun că va avea repercursiuni foarte grave într relaţiile bilaterale dintre cele două ţări şi aici mă refer în special la presiunea populară care va exista asupra firmelor austriece care sunt în România dar şi asupra reprezentanţilor politici din Austria”, a spus Sighiartău.

El a precizat că ”nu e o ameninţare”.

”Nu vrem să le anunţăm acum, îl avem pe preşedinte, pe premier, care se vor pronunţa şi avem şi pârghii parlamentare şi de alt fel ca să înţeleagă şi celelalte ţări şi Austria că nu te poţi juca în aceste momente complicate pentru Europa cu chestiuni politice. Există pârghii şi se va acţiona cu siguranţă”, a afirmat Sighiartău.

Întrebat ce va face România în acest context, Sighiartău a spus:

”În primul rând nu ar trebui să mai câştige contracte firmele din Austria în România, dacă se comportă aşa. În orice stat din UE, dacă nu există respect faţă de celălalt stat (..) există o mare problemă”, a mai spus Sighiartău.

Iniţial, deputatul PNL îşi exprimase încrederea în votul de mâine.

”Aş paria pe un vot pozitiv al Austriei, chiar dacă declaraţiile de până acum ale cancelarului austriac au fost împotriva acestui pronostic.  Aştept să văd ce declară peste jumătate de oră, la conferinţa de presă care va avea loc la Viena. Nu există niciun impediment pentru ca România să intre în Schengen”, afirmase Sighiartău, înainte de conferinţa de presă de la Viena a cancelarului Austriei.

El preciza că ”ceea ce a făcut Austria a fost o acţiune politică care a sfidat nu numai România ci şi Comisia Europeană”.

”Cele mai importante investiţii strategice în România nu le are America ci le are Austria şi aici vorbim de resurse importante, petrol, păduri şi multe altele. Austria nu îşi va permite să strice aceste relaţii bilaterale pe care România le-a avut cu această ţară”, a precizat deputatul PNL.

Întrebat ce pronostic are pentru ziua de mâine când se decide în consiliul JAI dacă România va adera la Schengen, Sighiarătu a răspuns:

”Din punctul meu de vedere, mă aştept ca votul de mâine să fie unul pozitiv, ştiu că pronosticurile sunt diferite dar eu asta mă aştept pentru că dacă nu se va întâmpla asta Austria va avea de suferit şi în acest bloc comunitar al Uniunii Europene şi în relaţia cu România şi nu cred că oamenii de afaceri austrieci din România îşi permit o rupere a relaţiilor, mai ales că în acest moment, pe presă, Austria este ostracizată peste tot”.

Deputatul PNL a mai declarat că politicienii din Austria au avut relaţii puternice cu Rusia”.

”Eu nu pot să vă spun dacă în spatele acestei decizii există şi discuţii la un anumit nivel cu reprezentanţi ai Rusiei sau nu, dar sunt legături istorice cu Rusia şi ştim lucrul acesta, o vedem, sunt companii austriece care au contracte în România şi ai căror acţionari sunt ruşi, ceea ce este şi mai grav”, a arătat Sighiartău, menţionând că diplomaţia românească a făcut tot ceea ce a putut, conform news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend