Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

DE INTERES ! Programul Casa Verde Fotovoltaice – Se reiau înscrierile VEZI DE CÂND SI CUM POTI FACE ASTA

Publicat

in

Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională va fi reluat începând cu data de 6 noiembrie 2019, ora 10.00, dată la care instalatorii validați vor putea să continue înscrierea persoanelor fizice în aplicația informatică, potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului.  “Toate documentele înregistrate cu succes în aplicația informatică, precum și cele înregistrate în registrul instalatorilor care nu au fost încărcate în aplicație până la momentul suspendării accesului în aplicația informatică, sunt acceptate de Administrația Fondului pentru Mediu ca fiind depuse în termen, în vederea analizării.

Persoanele fizice care nu au depus și nu au înregistrat documentele la instalatorii validați până în data de 10 septembrie, vor avea posibilitatea de a depune la instalatori documentele solicitate, cu condiția ca acestea să fie valabile la data înregistrării în aplicația informatică”, se arată în comunicatul ministerului Mediului.

Ministerul Mediului a reamintit că valoarea contractului de finanțare este de 536 milioane lei, sumă asigurată din Programul Operațional Regional (POR).

“Valoarea totală a finanțării acordate pentru acest program se ridică la aproximativ 656 milioane lei, Administrația Fondului pentru Mediu asigurând, din Fondul pentru Mediu, sumele necesare pentru regiunea București – Ilfov.

Scopul programului îl reprezintă creşterea eficienţei energetice, îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în sistemul energetic naţional”, potrivit sursei citate.

De altfel, Ministerul Mediului a precizat că finanțarea se acordă în procent de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 lei.

“Suma finanţată de AFM se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferenţa se suportă de către beneficiarul final, din surse financiare proprii.
Lista instalatorilor validați care au semnat contracte de participare la care se pot înscrie persoanele fizice este disponibilă pe site-ul AFM”, potrivit sursei citate.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

VIDEO Klaus Iohannis și-a IEȘIT DIN FIRE și a LOVIT cu pumnul pupitrul de la care făcea declarații de presă

Publicat

in

De

Președintele Klaus Iohannis și-a ieșit din fire în timpul declarațiilor de presă susținute după ședința CSAT în care s-a stabilit strategia de apărare națională pentru 2020-2024. După ce a citit un discurs extrem de lung despre măsurile luate, Iohannis a răbufnit  spre final și a lovit cu pumnul pupitrul de la care vorbea.

Prompterul păcătos. Cineva a încurcat-o la Cotroceni.

Publicată de Florin Puşcaş pe Miercuri, 27 mai 2020

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Dan Manu CONFIRMĂ – Cine vrea testare COVID plătește 280 lei, la Spitalul Județean – Gratis doar pentru cei internați

Publicat

in

De

În cadrul conferinței de presă a Consiliului Județean Argeș, președintele Dan Manu a confirmat stirile din ziarul PROFIT si Super TV cu privire la perceperea unei taxe de circa 300 lei pentru argeșenii care vor să fie testați CIVID 19 la Spitalul Județean. După ce, ieri, reprezentanții spitalului si ai CJ Argeș au luat foc enervați de publicarea de catre PROFIT si a dezbaterilor de la SUPER TV pe marginea taxei de testare, șeful CJ Argeș a explicat că în sistemul sanitar public există trei modalități de accesare a serviciilor paraclinice de laborator una fiind si aceea in care cetățeanul plătește. Potrivit doctorului Manu, după consultari si analize, a reiesit ca toti cei care vor sa fie testati, dar nu sunt internati in spital, vor trebui sa plateasca un tarif de 290 lei/persoană.

Astfel, după ce a precizat că doar pacienții internați în cadrul spitalului vor fi testați GRATUIT, Dan Manu a punctat faptul că, astăzi, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Argeș, va propune tariful de 290 lei. Consilierii Judeteni au luat la cunpstință de plata testului COVID si au aprobat ca tariful pentru Testul RT-PCR – Detecția directă a virusului COVID-19 sa fie de 280 lei/persoană . „Tariful propus este de 280 lei, în fișa calculației de cost fiind prezentate cheltuielile privind procesarea testului. În calcularea tarifului s-a ținut cont de materialele sanitare folosite, personalul implicat, consumabilele de testare și diagnosticare utilizate, resursele folosite pentru dezinfecție, precum și cheltuielile administrative”, a precizat Dan Manu. Acesta a ‘inut să evicențieye faptul că tariful final de 280 lei care va fi practicat la Spitalul Județean Argeș, se situează sub media tarifelor percepute în acest moment de alte laboratoare publice sau private de profil din țară.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend