Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

DE INTERES! Noi reguli pentru românii care merg în Grecia. Ce acte sunt necesare

Avatar

Publicat

in

Grecia schimbă din nou regulile pentru români. Testul negativ COVID-19 va fi obligatoriu de miercuri dimineaţă, nu de marţi, aşa cum se anunţase iniţial. Apare, însă, o nouă problemă: românii nu mai pot să intre cu maşina în Grecia până miercuri, dacă nu au completat deja formularele speciale cerute de statul elen, aşa-numitele Passenger Locator Form sau PLF, informează Antena3.

“Potrivit informațiilor comunicate în mod public astăzi, 11 iulie, de către autoritățile elene, începând cu ziua de miercuri, 15 iulie, ora 06.00, (și nu 14 iulie, așa cum comunicaseră inițial), toți cetățenii străini care intră în Republica Elenă pe cale rutieră prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas în scop turistic sunt obligaţi să prezinte un test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei. 

Publicitate

Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective.

Autoritățile elene subliniază că falsificarea acestor certificate este pedepsită conform legii elene”, se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe, transmis sâmbătă presei.

Grecia anunţă şi că documentele nu mai pot fi completate on-line, pentru că în acest moment se lucrează la schimbarea sistemului. Aşadar, cei care nu le-au completat până în acest moment şi care nu au primit confirmările nu pot să plece până în momentul în care formularul nu va fi din nou on-line.

“MAE reamintește că prezentarea acestui test nu exclude obligația de completare a formularului electronic PLF (Passenger Locator Form) cu 24 de ore anterior momentului intrării pe teritoriul Greciei și nici posibilitatea testării aleatorii la intarea pe teritoriul Republicii Elene.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Cu sacii-n căruța lui Mânzână, Bughiu a prins glas: “Nu există un anonim mai mare decât cetățeanul Soare”

Avatar

Publicat

in

De

Fostul subprefect al Argesului, Adrian Bughiu, a prins glas după ce prefectul Soare a fost suspendat din funcția de prefect pentru a putea candida la sefia CJ Argeș. Supărat, probabil, ca in cazul sau vorbim de o demitere pe criterii politicie, Adrian Bughiu s-a dezlantuit, aseara, pe fostul grup de whatsapp al Prefecturii. Curajul i-a fost amplificat si de faptul ca Bughiu a fost acceptat de Manzână in randul PSD si va figura pe o lista cu … facilitati, favoruri si promisiuni. Așa ca Adrian Bughiu și-a dat drumul la gura, aseara, relatând cât de bună a fost colaborarea sa cu prefectul suspendat, Emanuel Soare.

“Momentele în care am colaborat foarte bine, au fost maxim două. În rest, am fost cu toții scoși in decor: nu era loc și pt altcineva în tabloul electoral al prefectului. Ca să fiu sincer…

Publicitate

Nu exista un anonim mai mare decât cetățeanul Soare, care sa-si fi însușit pe persoana fizica, strict în scop electoral, pagina de facebook a IP Argeș (la conceperea căreia nu are niciun merit), respectiv munca unui colectiv intreg. In astea 5 luni, nu a existat decat singura persoană care si-a asumat cu mârșăvie TOATE meritele unei instituții întregi!! Mie sincer, mi-ar fi și rușine sa aduc macar vorba despre asa ceva! Dar deh, nu toți sunt născuți cu frică de Dumnezeu!!

…Am fost permanent omul dialogului si al dezbaterilor constructive. Deși am fost cenzurat aprig in ultimele luni… Dați-mi voie să mă răcoresc politicos, acum!”, au fost cateva dintre mesajele fostului subprefect Adrian Bughiu. După ce s-a răcorit, Bughiu ar fi dat raportul lui Mânzînă despre vitejia sa.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ACCIDENT GRAV ÎN ARGEȘ – A intrat cu mașina în stâlp

Avatar

Publicat

in

De

Un grav accident rutier a avut loc in aceasta dimineata pe raza localității Draganu. A fost vorba de un autoturism care a ieșit de pe partea carosabilă și a intrat într-un stâlp de beton.
În autoturism se aflau trei persoane, una dintre acestea a fost monitorizată, în primele momente după eveniment, de către un echipaj al SAJ Vâlcea, care se afla în zonă.
Victima este un bărbat în vârstă de 33 de ani, neîncarcerat, conștient și care prezenta un traumatism la nivelul bazinului și un traumatism cranio-cerebral minor, a fost preluat de la echipajul SAJ de către echipajul SMURD TIM și transportat ulterior la spital.
Ceilalți doi ocupanți ai autoturismului nu au necesitat îngrijiri medicale.
La fața locului, un echipaj cu o autospecială de intervenție a asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend