Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

DE INTERES ! Cresc amenzile pentru evenimentele gălăgioase

Publicat

in

De la finalul lunii ianuarie, evenimentele gălăgioase vor fi sancționate mult mai dur. Amenzile pentru petrecerile private din corturi sau alte amenajări neacoperite care deranjează prin gălăgie locuințele din apropriere cresc semnificativ. Așadar, amenda minimă pe care o vor primi organizatorii se va dubla, iar repetarea faptei contravenționale va duce la creșterea și mai mult a cuantumului amenzii.

Sancționarea mai dură a petrecerilor gălăgioase e cuprinsă în Legea nr. 192/2019, care intră în vigoare la data de 26 ianuarie 2020.

Practic, de la finele lunii, sancțiunea va crește semnificativ, ajungând între 2.000 și 3.000 de lei. Mai mult, repetarea faptei într-un interval de 24 de ore va atrage o amendă majorată – de la 3.000 lei la 6.000 lei, fiind posibilă chiar dispunerea a 100 – 150 de ore de activităţi în folosul comunităţii, alternativ.

„Organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social, în mediul urban” este fapta sancționată acum în Legea nr. 61/1991 cu amenzi de la 500 la 1.500 de lei.

Autoritățile au concluzionat că amenzile aplicabile acum în Legea nr. 61/1991 nu sunt suficiente și nu-și ating scopul. În expunerea de motive care a stat la baza acestei legi s-a precizat inclusiv că organizatorii evenimentelor preferă să plătească amenzile (mici) în loc să-și mute petrecerile în locații adecvate și să nu mai deranjeze oamenii din spațiile de locuințe învecinate („în unele cazuri, cei vizați propun chiar aplicarea amenzilor până la epuizarea chitanțierului, pentru a putea continua evenimentul fără a mai fi «deranjați» de organele de aplicare a legii„, scrie în motivare).

Important! Cu ocazia acestei noi legi se introduce și pentru Legea nr. 61/1991 posibilitatea de a plăti în 15 zile aceste amenzi la jumătate din minimul legal. Asta înseamnă că și aceste amenzi de mai sus pot fi plătite așa.

Aceeași lege care va intra în vigoare la finele lui ianuarie cuprinde amenzi mai mari și pentru românii care, la bloc, își deranjează vecinii prin gălăgie în timpul orelor de liniște. Mai exact, la fel ca în cazul de mai sus, dacă poliția revine în 24 de ore pentru aceeași faptă se va aplica o amendă mult mai mare (între 2.000 și 3.000 de lei). Actualmente, amenda pentru nerespectarea orelor de liniște e între 500 și 1.500 de lei, prevăzută de Legea nr. 61/1991.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Raed Arafat trage semnalul de alarmă: Este posibil că situația să scape de sub control

Publicat

in

De

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat trage semnalul de alarmă! Acesta este de părere că este posibil ca situația să scape de sub control, după ce  numărul de cazuri de coronavirus a crescut în ultimele zile

Vezi și: Mare atenție, șoferi! Lipsa acestui document vă poate aduce amenzi de mii de lei

Salarii mai mari doar pentru’șmecheri’! Cine sunt cei care vor încasa mai mulți bani

EXCLUSIV Victorie mare pentru Dumitru Coarnă! Se majorează salariile polițiștilor! Cine va beneficia de mărire

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban: Am aplatizat curba de infectare, asta am făcut prin toate măsurile pe care le-am luat şi cu riscurile majore pe care nu le-au avut alte ţări

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că în momentul de faţă nu s-a terminat valul 1 în privinţa infectărilor cu noul coronavirus.

„În momentul în care s-a declanşat criza, în România nu se producea nimic: măşti, mănuşi, combinezoane, substanţe dezinfectante. (…) Astăzi avem capacitatea de a le produce. Situaţia s-a schimbat radical. (…) Predicţiile făcute, inclusiv de specialişti, sunt nişte predicţii care nu se puteau anticipa pentru că nu se cunoaşte absolut orice despre acest virus. Ce se cunoaşte este că e un virus care suferă mutaţii, care are nişte evoluţii ce, în parte, nu pot fi anticipate. Ce am făcut noi? Am aplatizat curba de infectare, asta am făcut prin toate măsurile pe care le-am luat şi cu riscurile majore pe care nu le-au avut alte ţări. (…) La noi riscurile de import al cazurilor a fost foarte mare, pe lângă transmitere comunitară”, a afirmat Ludovic Orban, într-un interviu difuzat sâmbătă de Digi 24.

El a spus că obiectivul, în continuare, este de a nu se reveni la nicio restricţie.

„Obiectivul nostru este să nu revenim cu nicio restricţie, în măsura în care oamenii respectă condiţiile, regulile. Să fim cinstiţi: nu putem să controlăm toate terasele, instituţiile. (…) Fac un apel către toţi să aibă responsabilitatea să respecte regulile”, a declarat Orban

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend