Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

De frica notei 2, Mitrofan nu s-a mai înscris la concursul pentru șefia CAS ARGEȘ, spun liberalii

Publicat

in

Comisia de concurs din cadrul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a centralizat și selectat dosarele candidaților pentru funcțiile de director general în cadrul caselor județene. Este vorba de 30 de case județene – printre care și CAS ARGEȘ și de Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești. La concursul din 16 iunie s-au înscris 54 de candidați, comisia de concurs respingând 6 dosare. Candidații respinși au posibilitatea de a contesta decizia. Pentru șefia CJAS Argeș s-au înscris doi candidați, ambii fiind admiși. Potrivit unor surse din PNL, actualul director interimar, Cristian Mitrofan, nu s-ar mai fi înscris la concurs de frica unui nou eșec răsunător. Reamintim ca, la precedentul concurs, Mitrofan s-a făcut de râs obținînd doar nota 2, motiv pentru care a și fost declarat respins. Desi chiar colegi liberali i-au cerut imediat demisia din funcția de director al CAS Argeș, după ce prin nota 2 a demonstrat profesionalismul si competențele liberalilor, Mitrofan s-a încăpățânat să rămână in fotoliul de director pentru a încasa un salariu baban dar neadaptat notei 2 care va rămâne atașată la CV-ul acestuia. Acum, spun cativa colegi liberali, Mitrofan s-a arătat nervos pe mai marii PNL pentru ca nu i-au aranjat concursul si a decis să nu se mai inscrie iar sperând că niciunul din cei doi înscrisi nu va lua concursul și va rămâne in continuare director interimar. Ba, mai mult, aceiași colegi sustin ca lui Mitrofan i s-ar fi promis o functie importanta in alta parte dacă stă cuminte în banca lui o perioada si va face campanie pentru Ludovic Orban.

Am incercat sa obtinem si o declaratie de la Cristian Mitrofan dar acesta nu a fost de gasit in ultimele zile, dovada că respecta instructiunile trasate de Miuțescu de a sta la cutiuță o perioadă.

De menționat că la concursul din luna mai au reușit să obțină punctajul necesar doar 5 candidați la nivel național, așa că Mitrofan, care obținuse nota 2, nu avea nicio șansă nici acum.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ludovic Orban, mesaj pentru români: ‘Cu cât rata de vaccinare va fi mai mare, cu atât șansa de a avea un impact mare, în valul patru al pandemiei, se va diminua’

Publicat

in

De

Președintele PNL, Ludovic Orban, consideră că actuala campanie de vaccinare împotriva COVID-19 trebuie adaptată în funcţie de caracteristicile fiecărei zone locale, astfel încât numărul celor care se imunizează să crească, în special în localităţile urbane mici şi în mediul rural.

În materie de campanie de vaccinare e loc de mai bine. În mediul urban mare ne-am mişcat bine, dar în urbanul mic şi mediul rural trebuie să mărim numărul de caravane mobile, să facem o popularizare mai bună, să implicăm toţi factorii de influenţă din comunităţile locale – primari, preoţi, medici, cadre didactice, ca atunci când ajunge caravana lumea să vină să se vaccineze în număr foarte mare.

Odată cu venirea sezonului cald şi cu vacanţa, a scăzut interesul pentru vaccinare şi ca urmare a scăderii numărului de cazuri există aşa o senzaţie de uşurare din partea multora care zic că se vaccinează, dar mai încolo. (…)

Cred că această campanie de vaccinare trebuie să se deruleze în continuare cu şi mai mare energie, cu o adaptare permanentă la caracteristicile comunităţilor locale. Cu cât rata de vaccinare va fi mai mare, cu atât şansa de a avea un impact mare, în valul patru al pandemiei, se va diminua„, a afirmat Orban, conform agerpres.ro.

Vezi și:

Ludovic Orban i-a ‘mitraliat’ pe liberalii Alina Gorghiu, Raluca Turcan, Emil Boc, Gheorghe Flutur, Victor Paul Dobre și Florin Roman: ‘Trebuie definit ce înseamnă un suflu nou’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ion Cristoiu: ‘Joe Biden i-a dat lui Vladimir Putin un capital electoral uriaș în țară. America va face foarte multe concesii în plan regional Rusiei’

Publicat

in

De

Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu afirmă că întâlnirea dintre Joe Biden și Vladimir Putin i-a oferit liderului rus un ”capital electoral uriaș în țară”, iar ”America va face foarte multe concesii în plan regional Rusiei pentru ca Rusia să nu se alieze cu China”.

“Această întâlnire, din punct de vedere planetar, este absolut nejustificată pentru că întâlniri de genul acesta și mediatizate ca fiind întâlniri de importanță planetară au fost între America și Uniunea Sovietică. URSS însemna mult mai mult decât e Rusia acum – Belarus, Ucraina plus lagărul socialist, și atunci era normal ca America să stea de vorbă cu Uniunea Sovietică. Cele două superputeri. Rusia, moștenitoarea URSS, nu este o putere planetară. Este o putere regională”, a afirmat publicistul vineri seară, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu.

În opinia sa, era normal ca Vladimir Putin să se întîlnească cu premierul britanic, Boris Johnson, și nu cu Biden, care, astfel, i-a alimentat liderului de la Kremlin capitalul electoral din țară.

“Era normală o întâlnire Boris Johnson-Putin. Rusia este la nivel de Europa. Cum să se întâlnească o putere care se pretinde planetară cu o putere care este regională. URSS a căzut și s-a întors la Rusia de pe vremea țarismului în care era o putere regională foarte mare și se bălăngănea cu Austria, cu Franța, cu Turcia. Ei din cauza asta au un sindrom: sindromul puterii care nu mai este superputere și prin aceasta Biden i-a dat lui Putin un capital electoral uriaș în țară”, a susținut publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că amenințarea cea mai mare pentru SUA este China, iar întâlnirea Biden-Putin este un semnal că America va face foarte multe concesii în plan regional Rusiei pentru ca aceasta să nu se alieze cu China.


“La ora actuală, cea mai mare amenințare pentru America este China, care nu are sindrom de mică putere, dimpotrivă, are la ora actuală sindrom de superputere. Adică nu cred că președintele chinez venea fuga la Geneva. Această întâlnire este un semnal că America va face foarte multe concesii în plan regional Rusiei pentru ca Rusia să nu se alieze cu China. O putere nucleară adăugată celeilalte puteri tehnologice uriașe îi făcea pulbere. Cel mai bun semn e că Polonia a vrut înainte de această întâlnire ca Biden să se întâlnească cu cei din Est, care înseamnă cei anti-ruși și Biden nu a vrut”
, a afirmat publicistul.

Ion Cristoiu adaugă că, din acest punct de vedere, România va avea o problemă dacă trebuie să aleagă între America și China.

“Fiind China prezentă, pentru români, va fi o foarte mare problemă nu opțiunea între America și Rusia, ci între America și China pentru că prima mare pagubă este cu Huawei. Americanii cer Occidentului și și nouă măsuri care nu au legături cu comerțul liber, dar cine ne plătește nouă, că noi vom lua mai scump tehnologia 5G?”, a mai spus publicistul, conform alephnews.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend