Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

De frica lui Putin, Occidentul se gândește să coopereze cu cei mai duri dictatori din lume: Inclusiv Iran și Venezuela

Publicat

in

Comunitatea internațională ar trebui să exploreze toate opțiunile pentru a atenua presiunea Rusiei asupra aprovizionării cu energie, care a dus la creșterea prețurilor, inclusiv discuțiile cu națiunile producătoare precum Iran și Venezuela, a declarat luni un oficial al președinției franceze, informează Reuters.

Venezuela se află sub sancțiunile petroliere ale SUA din 2019 și ar putea redirecționa țițeiul dacă aceste restricții ar fi ridicate.

Discuțiile indirecte dintre Iran și Statele Unite pentru a revigora un acord nuclear care ar putea duce la ridicarea sancțiunilor impuse Teheranului și la reluarea exporturilor sale de petrol au fost suspendate din martie, dar urmează să fie reluate în curând la Doha.

„Există resurse în altă parte care trebuie explorate”, a declarat un oficial francez în marja summitului G7 din Germania, întrebat despre cum se poate atenua prețul ridicat al petrolului.

Problema nerezolvată între Iran și Statele Unite nu mai este legată de dosarul nuclear, ci de sancțiunile americane împotriva terorismului, a spus el.

„Așadar, există un nod care trebuie dezlegat, dacă este cazul… pentru ca petrolul iranian să revină pe piață”, a declarat oficialul reporterilor, vorbind sub rezerva anonimatului. „Avem petrolul venezuelean care, de asemenea, trebuie să revină pe piață”.

Un al doilea oficial a declarat că trebuie explorate toate opțiunile, având în vedere mizele, inclusiv cele care implică Iranul și Venezuela.

Primul oficial a făcut apel la o creștere temporară a producției din partea națiunilor producătoare de petrol și a spus că va exista un efort al G7 pentru a încerca să le convingă să facă acest lucru.

Franța dorește ca un mecanism planificat pentru a limita prețul petrolului să fie cât mai larg posibil și să nu se limiteze la producția rusă, despre care oficialul a spus că ar putea fi lipsit de eficiență, având în vedere dinamica cererii și a ofertei.

„Vrem să consolidăm poziția cumpărătorilor, astfel încât să putem fi într-o poziție mai bună în fața Rusiei. Așadar, trebuie să diversificăm ofertele și să avem o deschidere către țările producătoare”, a declarat oficialul francez. „Vrem ca țările producătoare să producă mai mult temporar pentru a depăși vârful crizei”.

Oficialul a declarat că această acțiune de apropiere va începe cu călătoria președintelui american Joe Biden în iulie în Golful petrolier.

„Trebuie să facem țările să înțeleagă că Ucraina nu este un conflict regional, ci o cauză comună care depășește securitatea europeană și afectează stabilitatea ordinii internaționale”, a spus el.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan spune că Marea Mediterană este ‘pătată cu sânge şi lacrimi’

Publicat

in

De

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a criticat încă o dată puternic Grecia pentru modul în care gestionează situaţia refugiaţilor în Marea Mediterană, potrivit DPA.

„Nu acceptăm ca Marea Egee şi Marea Mediterană să fie pătate cu sânge, lacrimi şi ostilitate”, a declarat marţi preşedintele turc, conform biroului său.

„Vrem pace şi linişte din toată inima”, a adăugat el.

Erdogan a mai criticat şi marţea trecută Grecia la Adunarea Generală a ONU de la New York pentru felul în care gestionează situaţia refugiaţilor, acuzând-o de acţiuni de respingere ilegale şi sfidătoare, potrivit Agerpres.

Ankara acuză de asemenea Grecia că militarizează insulele din estul Mării Egee, încălcând tratatele internaţionale.

„Armele comasate în Tracia de Vest şi în insule nu înseamnă nimic pentru noi deoarece forţa şi capacităţile noastre sunt mult mai mari decât ale lor”, a spus Erdogan, conform agenţiei naţionale de presă Anadolu.

„A fost o ocupaţie clandestină”, a afirmat preşedintele turc.

Erdogan a precizat luni că guvernul său va apăra drepturile şi interesele ţării sale împotriva Greciei prin orice mijloace necesare.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a propus în mod repetat discuţii cu Erdogan care, până acum, a refuzat totuşi să aibă întâlniri cu oficiali greci.

Relaţiile dintre cele două ţări NATO vecine sunt în prezent instabile. Ankara susţine că Grecia încalcă atât Tratatul de la Laussane în 1923, cât şi Tratatul de la Paris din 1947 prin militarizarea insulelor.

Atena justifică militarizarea de pe teren prin ameninţarea din partea Turciei şi prin dreptul la autoapărare.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Dialog spumos, în direct la TV, între Dana Budeanu și George Simion: Domnul Simion, avem SIE și SRI în spate? / Deci veniți, dacă avem. Da, avem

Publicat

in

De

Dana Budeanu și George Simion, au avut, marți seara, la România TV, un dialog spumos pe tema mitingului anunțat de liderul AUR pentru 2 octombrie, dar și despre facturile tot mai mari care le vin românilor.

„George Simion, care e acest naționalist care vrea să salveze România. Înseamnă că AUR promite că pe 5, 6, 7 vin facturile vechi. Dacă tot ne chemați în stradă pe 2, ieșiți în stradă ca toată populația să plătească atât cât consumă, la vechiul preț.

Dumneavoastră rezolvați această problemă, toată populația , industria să plătească facturile care erau acum doi ani”, a spus Dana Budeanu.

Ulterior, după ce a văzut că Dana Budeanu instigă populația să nu vină la protest că, probabil, nu se va rezolva nimic cu facturile, George Simion a cerut să intre în direct la TV pentru o confruntare cu aceasta.

G. S.: Să stea toți la locurile lor, să nu iasă împotriva PSD, a lui Virgil Popescu. Voi vrem reglementarea pieței de energie. Megawatt-ul costă 16 lei la producție, să vină la populație cu 17 lei Nu trebuie să veniți, lăsați PSD-ul la putere.

D. B.: Noi ieșim pe 2 pentru facturi. Cum rezolvăm problema?

G. S.: Mai țineți minte 2017, cand s-a anulat o ordonanță după ce oamenii au ieșit în stradă.

D. B: Înseamnă că avem aceleași forțe ca în 2017.

G. S.: Acele forțe lovesc în mine, dar nu înseamnă că nu trebuie să ieșim în stradă.

D. B.: Domnul Simion, avem SIE și SRI în spate?

G. S.: Deci veniți, dacă avem. Da, avem SIE și SRI în spate.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend