Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

De data asta cine va spala rusinea autoritatilor? Nu sunt in stare sa gaseasca planorul disparu in munti

Avatar

Publicat

in

Deşi  peste 650 de forţe terestre şi 99 de vehicule şi aeronave sunt implicate în căutările pilotului dat dispărut după ce aparatul care a decolat joi nu s-a mai întors la bază, autorităţile nu reuşesc să îl găsească pe bărbat de aproape 48 de ore. Armata a dislocat în zonă mai multe elicoptere cu care au loc acum căutările. Suprafaţa verificată se întinde pe patru judeţe. Cu toate acestea, autorităţile habar nu au unde ar putea să fie epava planorului. Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a explicat de la o petrecere crâmpenească de ce e complicat să fie găsit avionul.

Sâmbătă au fost efectuate căutări pe 30 de trasee montane din județele Brașov, Prahova, Argeș și Dâmbovița, conform unui comunicat de presă al MAI, remis redacției ”Evenimentul zilei”.

Publicitate

Pilotul planorului este căutat de 850 de pompieri, jandarmi, polițiști, militari și voluntari, care au la dispoziţie 133 de mijloace vehicule şi aeriene. Componenta aeriană a căutărilor este asigurată de 12 aeronave – 7 elicoptere ale MAI şi MApN, 5 avioane ale Aeroclubului României şi o motoparapantă.

”Ca urmare a suplimentării de către viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a numărului forţelor care participă la misiunea de căutare a pilotului planorului dispărut în urmă cu două zile, astăzi au fost efectuate căutări pe 30 de trasee montane din județele Brașov, Prahova, Argeș și Dâmbovița, iar aceste misiuni continuă şi la această oră.

Echipele din teren au solicitat informații de la localnici, de la administratorii de cabane sau pensiuni montane şi de la turiştii aflaţi în zonă, fiecare informaţie relevantă fiind verificată. Căutările de la sol, ca și cele din aer au fost conduse în sistem integrat, asigurându-se o comunicare permanentă cu aeronavele implicate în misiunile aeriene.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

ALEGERI LOCALE ARGEȘ – Prezența la vot, ora 10 – 8,58 %, au votat 45.113 de alegători

Avatar

Publicat

in

De

Argeşenii sunt așteptați, astăzi, 27 septembrie, să îşi aleagă reprezentanţii administraţiei publice locale, respectiv primarii, consiliile locale și președintele Consiliului Județean. Secţiile de vot s-au deschis la ora 7.00, votarea încheindu-se la ora 21.00. În contextul pandemiei de COVID-19, scrutinul se desfășoară în condiții speciale, fiind stabilite reguli la urne și în sălile de vot, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Obligaţia privind purtarea măştii şi dezinfectarea mâinilor înainte de intrarea în secţie, precum şi prezenţa a maximum cinci alegători în sala de vot sunt câteva dintre regulile privind organizarea alegerilor locale 2020, prevăzute de Hotărâre de Guvern. La urne sunt așteptați 525.151 de alegatori. În Argeș au fost organizate 522 de secții de votare și s-au tipărit 2.314.252 buletine de vot.

Până la ora 10:00, au votat 45.113 argeseni, ceea ce inseamna o prezenta la vot în județ de 8,58 %

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

CTP, critici dure la adresa autorităților: ‘Ar trebui să ai dreptul să votezi pentru locul în care trăiești și muncești’

Avatar

Publicat

in

De

La alegerile locale dacă nu ai buletin emis de autoritățile din localitatea în care stai, nu poți vota. Gazetarul Cristian Tudor Popescu a afirmat că ”nu a existat interesul rezolvării acestei probleme la nivel politic. Ea putea fi rezolvată într-un mod corespunzător secolului XXI – pe cale electronică, pe calea votului prin corespondență”.

Gazetarul a spus că este inadmisibil ca o persoană să fie legată în acest fel, în acest moment, în anul 2020, „când ne putem teleporta și ca holograme de colo-colo”. Într-un astfel de moment să nu poți să votezi pentru că te afli în altă localitate, să nu poți să îți alegi localitatea unde să votezi –  bazat pe altceva, de exemplu, pe rezidență fiscală – e absurd, mai spune gazetarul.

„Dacă de un an de zile ești într-un alt oraș și lucrezi acolo, ar trebui să ai dreptul să votezi pentru orașul respectiv, că la urma urmei, asta are importanță, să votezi pentru locul în care trăiești și muncești. Dar nu există niciun fel de dorință în direcția asta la nivel politic. Se pare că oamenii aceștia – care muncesc în general în orașe mari – sunt considerați periculoși de către politicieni. E mai bine așa decât să li se ofere – așa se gândesc domnii politicieni – posibilitatea să voteze cu toții, cine știe ce poate să rezulte din asta!” – a comentat CTP.

Publicitate

Gazetarul admite că într-un fel trebuie să fii legat de locul în care votezi, așa cum votezi dacă ești cetățean român, la alegerile locale trebuie să fii legat de un anume oraș și asta se poate face fie prin rezidență fiscală, fie prin buletin, fie prin altceva. Important este să existe opțiunea. Iar în ceea ce privește temerile de fraudare a votului, acestea sunt nejustificate, mai ales că acum există și în România un sistem de detectare a votului multiplu. A fost o „mare realizare” introducerea lui în România și s-a întâmplat după ce un astfel de sistem fusese deja implementat în Republica Moldova, a menționat gazetarul, conform Digi24.ro.

Citește și:

Ministerul Finanțelor Publice își ‘ascute colții și ghearele’ din umbră. Banii de la stat deschid ușa controalelor

Contracte cu ‘cântec’ pentru ‘Trupa lui Biluță’. Șapte dintr-o lovitură!

Acuze fără precedent la adresa USR-PLUS, din partea comisarului care candidează la Primărie: Soția și mama, amenințate – tatăl, hărțuit

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend