Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

De ce Tudor Pendiuc a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare – MOTIVAREA INSTANȚEI

Avatar

Publicat

in

Unul dintre cei mai longevivi politicieni romani dupa Revolutia din 1989, Tudor Pendiuc, a fost primar al orasului Pitesti timp de 6 mandate, din 1992 pana in 2016. El este judecat in acest caz pentru luare de mita si abuz in serviciu sia fost condamnat la 8 ani de inchisoare. În februarie 2020 a fost condamnat la 8 ani inchosare cu executare. Sentinta in acest caz, denumit de presa procesul “Publitrans”- operatorul de transport public din Pitesti, deoarece la mijloc era vorba de o afacere privind achizitia de catre aceasta companie a 80 de autobuze- a creat valva in mass-media. Ea a fost data in februarie 2020, iar cazul se afla pe rolul instantelor de aproape cinci ani, din martie 2015. Un caz pe care parea ca se asterne praful.

Fostul edil, afaceristii si directorii din Primaria Pitesti care au fost gasiti vinovati in acest caz trebuie sa achite Consiliului Local Pitesti prejudiciul de 23.013.099,65 de lei. Instanta a confiscat de la Emanuela Ema Pendiuc apartamentul care ar fi fost primit mita de tatal sau. Decizia nu este definitiva si a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti. Luna aceasta, Tribunalul Bucuresti a motivat aceasta sentinta. De ce au fost date aceste condamnari grele?

Nu a recunoscut savarsirea faptelor retinute in sarcina sa in ciuda unui probatoriu vast si convingator

Pe de o parte, instanta a explicat circumstantele personale: faptul ca are 66 de ani, este casatorit, are 2 copii majori, studii superioare, are mai multe probleme medicale, “care nu sunt insa corelate intr-un raport de expertiza medico-legala, astfel incat nu se poate aprecia in ce mod afecteaza viata inculpatului, nu este cunoscut cu antecedente penale, nu a recunoscut savarsirea faptelor retinute in sarcina sa in ciuda unui probatoriu vast si convingator, nu a dorit sa dea declaratii in cauza in faza urmaririi penale sau in timpul cercetarii judecatoresti, a savarsit faptele deduse judecatii in calitate de primar, folosindu-se de influenta pe care o avea asupra persoanelor care ii erau subordonate din punct de vedere profesional, s-a prezentat la fiecare termen de judecata acordat.”

Din referatul de evaluare intocmit in acest rezulta faptul Pendiuc are suficiente realizari din perspectiva integrarii in societate, “fiind motivat pentru viitor doar de atitudinea concetatenilor sai, fata de care pretinde ca il doresc in continuare ca primar.”

De ce 8 ani de inchisoare? 

“Fata de intreaga activitate infractionala pe larg expusa in prezenta sentinta, instanta de judecata apreciaza ca numai executarea in mediu carceral este apta sa asigure scopul preventiv si educativ al pedepsei ce urmeaza a fi aplicata inculpatului, modul concret de savarsire a faptelor reprezentand un criteriu care sta la baza functiei de exemplaritate ce trebuie sa primeze,” motiveaza Tribunalul Bucuresti.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Alexandru Rafila: ‘În mod evident, gestionarea pandemiei a scăpat de sub control, vă spun din punct de vedere profesional, nu politic’

Avatar

Publicat

in

De

Medicul Alexandru Rafila precizează că Ministerul Sănătății sub conducerea lui Vlad Voiculescu a scăpat de sub control pandemia de COVID-19.

„Nu cred ca e vorba de lipsa de autoritate, ci de lipsa de viziune, în primul rând, de lipsa de acțiune și de lipsa de asumare. Sunt trei elemente care au lipsit în acest ministeriat al lui Vlad Voiculescu. În mod evident, gestionarea pandemiei a scăpat de sub control, vă spun din punct de vedere profesional, nu politic. Situația aceasta imposibila în care am  ajuns, cu blocarea spitalelor, a secțiilor ATI, era previzibilă, datorită inacțiunii ministerului Sănătății. Am avut un joc, tot timpul, care n-a avut rost, când discutam despre testare, domnul ministru transparentiza datele despre câteva centre de vaccinare administrate de MAPN, când discutăm despre asistenta medicală, face o conferință de presa care avea un alt subiect. Tot timpul a fost o diversiune și o lipsă de asumare a responsabilității… Faptul că prim-ministrul Cîțu și-a asumat responsabilitatea, este foarte bine, chiar dacă mai târziu”, a spus Rafila, conform b1.ro.

Vezi și:

Alexandru Rafila: ‘Nu cred că Alianța USR PLUS va ieși de la guvernare. Au interese foarte mari în zona economică și acest lucru se răsfrângea și în zona Sănătății’

Alexandru Rafila a răbufnit: ‘Până de curând, ‘greaua moștenire’ era de la PSD, acum vedem că ‘greaua moștenire’ se referă la guvernul precedent condus, de Ludovic Orban

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

George Simion: ‘Vrem un Guvern de specialiști în afara acestor partide care au distrus România timp de 31 de ani’

Avatar

Publicat

in

De

„O să participăm la consultări și o să venim cu o soluție. Specialiști din afara partidelor actuale din Parlament. Pentru ministerul Sănătății, Educației, Agriculturii, Energiei.”, a spus George Simion, informează Antena3.ro.

„Vrem un Guvern de specialiști în afara acestor partide care au distrus România timp de 31 de ani. Noi nu vom intra la guvernare dacă se propune dar vom propune specialiști.

Năsui, Popescu și ce miniștri mai avem acum nu satisfac necesitatea țării de a avea niște conducători.

Din păcate nu există șanse pentru alegeri anticipate. Este egoismul prea mare din partea unora. Suspendarea lui Klaus Iohannis este însă de actualitate.”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend