Conecteaza-te cu noi

Dezvaluiri

De ce tace Recorder? A fost sau n-a fost bunicul acționarului firmei care a lansat Recorder șef DIE?

Publicat

in

Ultima producție Recorder – „Prețul tăcerii. O investigație în contabilitatea presei de partid – a fost un adevărat succes, fiind propagată masiv în mediul on-line. Subiectul, deja cunoscut de altfel, este unul extrem de sensibil, având în vedere că vorbim de bani publici, iar românii au dreptul să știe tot ceea ce se întâmplă cu banii lor.

Altfel, materialul Recorder pune la îndoială integritatea celorlalți jurnaliști din presa autohtonă. O primă reacție a venit din partea Newsweek România – publicație direct vizată de producția Recorder.

Conform jurnaliștilor Newsweek, brandul Recorder este deținut de o firmă obscură cu denumire bizară – Harfa Online Publishing SRL. Inițial, 49,5% din părțile sociale ale acestei firme, care administrează și afacerea, au fost deținute de Dragoș Vîlcu Management SRL. La rândul său, această firmă era deținută de producătorul de filme cu același nume și de tatăl lui, Gheorghe Vîlcu, fost ambasador al României, astăzi pensionar, informează sursa citată.

Numele lui Gheorghe Vîlcu este extrem de controversat. Vîlcu a fost ambasador al României în perioada în care Traian Băsescu era la conducerea țării. În 2010, la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a emis pe numele lui Gheorghe Vîlcu o decizie de necolaborare cu Securitatea comunistă. Vîlcu activase în Ministerul Afacerilor Externe și în perioada comunistă.

Invitat în emisiunea „Bună, România!”, la B1 TV, Mihai Voinea, redactor-șef și co-fondator Recorder, a afirmat că nu are nicio problemă cu faptul că Vîlcu ar fi fiul unui ambasador de pe vremea lui Ceaușescu.

Răzvan Zamfir: Se spune că domnul Vîlcu este fiul unui fost ambasador de pe vremea lui Ceaușescu…

Mihai Voinea: Și care ar fi problema cu chestiunea asta?

„Proiectul Recorder s-a lansat în iulie 2017. Firma care deține Recorder a fost înființată în aprilie, că nu înființezi azi și mâine pornești. În aceste două luni în care a fost și Dragoș Vîlcu prezent în acționariatul firmei care a lansat Recorder, da, a existat și Dragoș Vîlcu în aceste două luni, dar înainte de lansarea site-ului”, a precizat Voinea.

Răzvan Zamfir: Când vă spunem ați avut un acționar controversat, potrivit jurnaliștilor, păi, nu, domne, a fost două luni, intrăm în detalii. Vă deranjează generalizarea, dar o practicați.

Mihai Voinea: Cu ce e controversat? Că nu-nțeleg.

R.Z.: Cu ce e controversat? Că, uite, este fiul unui ambasador (sic!) de pe vremea lui Ceaușescu.

M.V.: Așa, și? Să fii ambasador pe vremea lui Ceaușescu, care este controversa?

R.Z.: Poftim? Puteți să repetați întrebarea?

M.V.: Care este controversa?

R.Z.: Vă rog, puteți să repetați întrebarea complet?

M.V.: Care este controversa?

R.Z.: Legată de cine?

M.V.: De a fi ambasador.

R.Z.: Când? Pe vremea lui Ceaușescu?

M.V.: Deci, asta e!

R.Z.: Tocmai am auzit întrebarea asta formulată de dumneavoastră? Care e controversa cu a fi ambasador pe vremea lui Ceaușescu?

M.V.: Da, v-am întrebat asta, da!

R.Z.: Am înțeles, eu nu mai am întrebări.

Oare Recorder nu are nicio problemă nici dacă se dovedește că Dragoș Vîlcu este nepotul fostului șef al Direcției „A” Informații Externe (n.r. – fosta DIE), Vasile Vîlcu?

Sâmbătă, istoricul Marius a titrat <<Anchetă tip RECORDER despre RECORDER – despre ziariştii ”independenţi” şi prezumtivul lor bunic din KGB>>.

Într-o declaraţie de avere din perioada respectivă, ambasadorul Vîlcu îşi trece numele complet: Gheorghe V. Vîlcu. Un Vasile Vîlcu a fost general în Securitatea Poporului şi primul director al Direcţiei de Informaţii Externe, personaj de vîrf în nomenclatorul comunist, care a participat la toate fazele de instaurare a ocupaţiei sovieto-comuniste a României. Cam cum visează să instaureze Putin la Kiev. Acest Vasile Vîlcu, după cum reiese dintr-o fişă de cadre, a avut un fiu căruia, ca mulţi alţi lideri comunişti din anii ‘50, i-a dat numele Gheorghe. Era un semn de devoţiune faţă de şef, Gheorghe Gheorghiu Dej, după moda de pînă în martie 1952, cînd mai toate fetele nomenclaturiştilor din partid erau ”Ana”, după numele tovarăşei Ana Pauker”, spune Oprea, pe Mediafax.ro.

Sincer, nu i-am văzut certificatul de naştere ambasadorului Gheorghe Vîlcu, dar dacă lucrurile stau aşa, tatăl lui va fi fost general în Securitate, primul şef al Direcţiei de Informaţii Externe a acesteia, cît şi agent sovietic al NKVD, recrutat încă din timpul războiului. După uzanţe, Vîlcu a rămas ofiţer acoperit al KI (Comitetul pentru informaţii) şi al NKVD/MGB/KGB, pentru tot restul vieţii. De acolo, nu se pleacă, decît cu picioarele înainte”, a precizat Marius Oprea.

De altfel, CNSAS confirmă că prenumele tatălui lui Gheorghe Vîlcu este Vasile, chiar în decizia de necolaborare cu Securitatea emisă în 2010.

Rămâne de stabilit dacă vorbim de același Vasile Vîlcu, fost șef al Direcției „A” Informații Externe sau nu.

Cine a fost Vasile Vîlcu? Conform unui studiu publicat de Nicolae Ioniță, în Caietele CNSAS, anul VII, nr. 1 (13)/2014, Vîlcu a fost șef al Direcției „A” Informații Externe a Securității, în perioada 6 ianuarie 1953 – 30 noiembrie 1955. Anterior, el fusese locțiitor al şefului Direcţiei „A” Informaţii Externe, între septembrie 1952 – ianuarie 1953.

Trebuie să amintesc faptul că România a fost sub ocupație sovietică până în anul 1958. Ca atare, este de la sine înțeles că toți cei care ocupau funcții-cheie în acea perioadă erau oamenii rușilor.

Vasile Vîlcu a fost trecut în rezervă prin Decretul Prezidiului M.A.N. nr. 588/16.12.1955. Ulterior, el a fost adjunct al şefului Secţiei Bunuri de Consum a C.C. al P.M.R. (decembrie 1955 – octombrie 1956), prim-secretar al Comitetului Regional P.M.R. Constanţa (octombrie 1955 – iulie 1965), membru supleant, apoi membru al Comitetului Executiv al C.C. al P.C.R. (iulie 1965 – noiembrie 1979), membru, preşedinte şi vicepreşedinte al Comisiei Centrale de Revizie (noiembrie 1979 – decembrie 1989). A decedat la data de 11 februarie 1999.

Așadar, acum Recorder trebuie să răspundă la o singură întrebare: este Dragoș Vîlcu, fost finanțator al firmei care a lansat Recorder, nepotul fostului șef al Direcției „A” Informații Externe, Vasile Vîlcu? Dacă Recorder tace, înseamnă că avem o problemă.

Eugen DINU

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

Dezvaluiri

Cine e generalul-locotenent care a deschis Parada Militară Națională de 1 Decembrie 2022 – Declarație EXCLUSIVĂ pentru Bugetul.ro

Publicat

in

De

Parada Militară Națională, organizată de 1 Decembrie 2022, a fost deschisă de generalul-locotenent Corneliu Postu, directorul Statului Major al Apărării.

La finalul evenimentului, reporterul Bugetul.ro l-a întrebat pe directorul Statului Major al Apărării ce emoții a simțit în momentul în care a condus Parada Militară Națională. 

Generalul-locotenent Postu a declarat, pentru Bugetul.ro, că emoțiile cele mai mari le-a simțit pentru fiica sa, care a defilat și ea într-un din blocurile de paradă.

Directorul Statului Major al Apării a ținut să sublinieze că vorbim despre emoții pozitive, emoții pe care le simte de fiecare dată când defilează pe sub Arcul de Triumf – „simbol al unității naționale”.

Am 40 de ani de carieră militară. Emoțiile mele cele mai mari, astăzi, au fost pentru fiica mea, care și ea a defilat într-unul din blocurile de paradă.

Sunt emoții pe care de fiecare dată le simțim, emoții pozitive și aceste emoții trebuie să le avem întotdeauna, când defilăm pe sub Arcul de Triumf, care este un simbol al unității naționale.

Și astăzi este Ziua Națională a României – să nu uităm! -, ziua în care toți românii trebuie să fie uniți!, a declarat, pentru reporterul Bugetul.ro, generalul-locotenent Corneliu Postu.

Foto: Eugen Dinu

CV-ul generalului-locotenent Corneliu Postu

Născut la 21 februarie 1965, în localitatea Roman, din județul Neamț, generalul-locotenent Corneliu Postu îndeplinește funcția director al Statului Major al Apărării din luna noiembrie 2017.

El a fost avansat la gradul de general-locotenent în acest an, printr-un decret semnat de președintele României, Klaus Iohannis.

De-a lungul carierei militare, a îndeplinit următoarele funcții:

august 2017 – noiembrie 2017 – împuternicit Director al Statului Major General;
iulie 2016 – august 2017 Director adjunct al Statului Major General;
decembrie 2014 – Iulie 2016 – Şef Serviciu secretariat al statului Major General;
iunie 2013 – 2014 – Împuternicit şef al Cabinetului Şefului Statului Major General;
2011 – 2013 – Şef Birou expertiză documente şi asistenţi personali, Cabinetul şefului Statului Major General;
2010 – 2011 – Şef Birou planificare operaţii curente, Centrul de conducere operaţională/Statul Major General;
2007 – 2010 – Ofiţer de stat major (operaţii aerospaţiale)/Analiză operaţională/Comandamentul Componentei Aeriene CC AIR HQ,Izmir, Turcia;
2006 – 2007 – Şef Birou exerciţii simulate, COAP, Baloteşti;
2005 – 2006 – Ofiţer de legătură, Biroul de cooperare Româno – Americană (ODC), Bucureşti;
2003 – 2006 – Ofiţer 3 birou pregătire de comandament/Serviciul instrucţie/SMFA;
2003 – Comandant Batalionul 210 Logistic/SMFA;
2002 – 2003 – Comandant Divizionul 1 Rachete antiaeriene, R 17 RSA, Reşiţa;
2002 – Şef de stat major/R 17 RSA, Reşiţa;
1999 – 2002 – Comandant Divizionul 3 RAA, R 17 RSA, Reşiţa;
1996 – 1999 – Ofiţer 3 BOPL, R 12 RAA, Galaţi;
1995 – 1996 – Şef de stat major Divizionul 1 RAA/R 12 RAA, Galaţi;
1993 – 1995 – Ofiţer student AISM, Bucureşti;
1990 – 1991 – Ofiţer 3 (şi şef PC), Dn. 2 RAA/R 12 RAA, Galaţi;
1987 – 1990 – Comandant Baterie Radiotehnică/Dn. 2 RAA/R 12 RAA, Galaţi;
1986 – 1987 – Ofiţer cu dirijarea/Dn. 2 RAA/R 12 RAA, Galaţi.

A absolvit următoarele instituții de învățământ și cursuri:

2018 – Curs pentru Generali şi Ambasadori, Colegiul NATO de la Roma;
2017 – Curs de comunicare şi relaţii publice pentru comandanţii de mari unităţi şi comandamente, Direcţia Informare şi relaţii publice/MApN, Bucureşti;
2016 – Programul postuniversitar de dezvoltare profesională continuă în domeniul securităţii şi apărării naţionale „Securitate şi bună guvernare”, Colegiul Naţional de Apărare, Bucureşti;
2015 – Master în „Diplomaţia Apărării”, Universitatea Lucian Blaga, Sibiu;
2015 – Curs introductiv în Capabilităţi integrate de instruire (ITC), ACT (online);
2015 – Curs introductiv de contra-insurgenţă, ACT (online);
2014 – Curs postuniversitar de perfecţionare – Probleme actuale ale securităţii naţionale, Colegiul Naţional de Apărare, Bucureşti;
2011 – Curs postuniversitar de perfecţionare „Managementul resurselor de apărare pentru personal de conducere”, DRESMARA, Braşov;
2009 – 2010 – Curs de limba turcă, Izmir, Turcia;
2009 – Curs de planificare operaţională TOPFAS, Izmir, Turcia;
2008 – Curs de comandă şi control, AC Command, IZMIR, Turcia;
2007 – Curs de orientare NATO, U.N.Ap., Bucureşti;
2004 – Curs de specializare privind sistemul de instruire, U.N.Ap., Bucureşti;
2004 – Curs avansat de ofiţeri de stat major Joint, Centrul regional de pregătire NATO/PfP, Bucureşti;
2002 – Cus postuniversitar de management, marketing şi resurse umane, Universitatea Politehnică Timişoara ;
2000 – Curs de limba engleză pentru ofiţeri din armele Aviaţie şi Apărare antiaeriană, Academia Forţelor Aeriene, Braşov ;
1993–1995 – Academia de Înalte studii Militare, specialitatea rachete antiaeriene, Bucureşti;
1991 – Curs de învăţare a limbii ruse, Academia Forţelor aeriene, Braşov;
1988 – Curs de perfecţionare comandanţi baterii radiotehnice, Bucureşti;
1983–1986 – Şcoala militară de ofiţeri activi de Artilerie şi radiolocaţie “Leontin Sălăjan“, arma Rachete şi Artilerie antiaeriană, Braşov;
1979–1983 – Liceul militar “Ştefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc.

În semn de apreciere a activității și rezultatelor remarcabile obținute, i-au fost conferite următoarele distincții:

Ordinul Naţional “Serviciul Credincios“ în grad de “Cavaler“, cu însemn pentru militari;
Ordinul Naţional “Virtutea Militară“ în grad de cavaler, cu însemn pentru militari;
Alabama Commendation Medal;
Embleme de Onoare a Statului Major General;
Emblema de Onoare a Forţelor Aeriene;
Emblema de onoare a Comunicaţiilor şi informaticii;
Emblema de onoare a Forţelor Terestre;
Emblema de onoare a Forţelor Navale;
Emblema de onoare a Medicinei militare;
Emblema de onoare a Logisticii;
Emblema de Onoare a Armatei României;
Semnul onorific “În Serviciul Patriei” pentru 25 ani de activitate;
Semnul onorific “În Serviciul Patriei” pentru 20 ani de activitate;
Semnul onorific “În Serviciul Patriei” pentru 15 ani de activitate;
Crucea Râmnicului;
Crucea Transilvană.

Vorbește fluent limba engleză și limba italiană, iar limba franceza la nivel de bază.

Eugen DINU

Foto: Eugen Dinu/Bugetul.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Un mare brand acuzat de exploatarea sexuala a copiilor se bucura de protectia presei

Publicat

in

Balenciaga a ales un mod socant de a-si promova unele produse: copii tinand in brate ursuleti cu accesorii sexuale: catuse, hamuri etc. Uriasul scandal declansat de aceste fotografii (sterse, intre timp de Balenciaga) nu a razbatut decat foarte timid in asa-numita “presa mare”, presa centrala din SUA si Europa. Ba chiar ziarul New York Times a scris ca scandalul Balenciaga a fost declansat de extrema dreapta din SUA. O incercare de spalare a imaginii marelui brand. Dupa fotografiile socante, Balenciaga a anuntat ca nu are nicio vina si a aruncat totul in curtea companiei care s-a ocupat de campanie. De ce, cu mici exceptii, presa americana si europeana tace in fata acestui scandal cu iz de pedofilie citi aici https://newsin.ro/balenciaga-si-acuzatiile-de-exploatare-sexuala-a-copiilor-un-scandal-ignorat-de-presa/

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend