Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

De ce se zbate ochiul? Este un semn rău?

Publicat

in

Mulți oameni se întreabă de ce se zbate ochiul. Cu siguranță oricui i s-a întâmplat lucrul acesta la un moment dat și nu numai o dată. Unii superstițioși cred că anunță că urmează să se întâmple ceva rău sau, din contră, că urmează să se întâmple un lucru bun. Dar care este adevărul? Ei bine, se pare că în realitate este modul în care organismul încearcă să ne transmită un mesaj. Iată despre ce este vorba.

De ce se zbate ochiul? Este cazul să te îngrijorezi?

În popor se spune că ni se zbate ochiul. Însă, în realitate, este pleoapa cea care începe să tremure. Specialiștii spun că poate fi un semn rău. Însă nu are legătură cu superstițiile. Este vorba despre cu totul altceva.

Oftalmologul Rubén Pascual de la Spitalul San Pedro din Logroño explică despre ce este vorba. Vorbim despre unele contarcții involuntare ale acelor mușchi care deschid pleoapele. „Aceste contracții nu țin de sănătatea ochiului în sine, sau a vederii. În privința asta, nimic rău nu se poate întâmpla”, a explicat specialistul, potrivit avantaje. „Sunt contracții cu durată de de zecimi de secundă și se repetă de 3-4 ori pe secundă”, a mai spus specialistul, conform aceleiași surse citate. Cu toate acestea, situația este una deranjantă.

Poate fi o perioadă în care să nu ți se zbată ochiul, după care să ai această problemă zile sau săptămâni la rând. De cele mai multe ori, ceilalți nu observă că avem o astfel de problemă. Și nici noi nu sesizăm de fiecare dată ce se întâmplă.

Contracțiile acestea de la nivelul ochilor apar și dispar spontan. Nu există tratament pentru cazuri de genul acesta.

Dr. Rubén Pascual a mai explicat: „Fasciculațiile mușchilor orbiculari sunt asociate cu stresul și oboseala. De asemenea, pot fi legate de consumul substanțelor stimulatoare, cum sunt cafeaua, băuturile energizante sau unele medicamente. Deci, în afară de faptul că e sâcâitor, este și un semn pe care ni-l dă organismul.”, a spus specialistul, conform sursei menționate anterior.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Finala „Românii au talent” – Votează 10, votează Mihai, dacă ești vâlcean, argeșean sau dobrogean

Publicat

in

De

Cei care au ridicat sala în picioare, care au lăsat jurații și prezentatorii fără cuvinte și care i-au convins să apese butonul auriu, cei 10 finaliști ai sezonului 10 sunt pregătiți pentru marea finală „Românii au talent”, care va avea loc la PRO TV, astazi, 29 mai, începănd cu ora 20:30. Printre finalisti se află și Mihai Țigaret, elevul de 13 ani din Rm. Vâlcea, un pianist un pianist extraordinar care a uluit juriul si telespectatorii prin talentul său. În urma dialogului cu el, Florin Călinescu s-a declarat învins și s-a ridicat să plece acasă, iar Andra a apăsat cel de-al șaselea Golden Buzz al sezonului: ”Te ador, efectiv!” Florin Călinescu i-a prezis: „Este născut să ajungă pe marile scene ale lumii, cărând povara geniului său.” Mihai Țigaret, ”micuțul Clayderman” al României, va reprezenta, diseara, nu doar vâlcenii, ci și argeșenii sau dobrogenii. Asta pentru că Mihai, deși stabilit în Vâlcea, are legaturi de sange cu Argesul si Dobrogea prin bunicii și părinții sai. Cei din partea mamei fiind argeșeni iar cei din partea tatalui, dobrogeni din Constanța.

Diseara, așadar, valcenii, argesenii si dobrogenii au toate motivele sa il voteze in marea finală „Românii au talent” pe Mihai Țigaret. Îl puteți susține pe Mihai Țigaret, ”micuțul Clayderman” al României , prin vot, trimițând codul de votare 10, prin SMS la numarul 1264.

Poți vota și online, accesând https://vot.romaniiautalent.protv.ro/

Diseară, așadar, de la ora 20:30, vor fi momente spectaculoase și pline de emoție, pregătite de cei 10 câștigători ai Golden Buzz-ului din acest sezon: Mihai Țigaret, Aura Marcu, Daria Călugăru, Duo Maintenant, Erno Varga, Gennady Tkachenko, Radu Palaniță, Sara Ardeleanu, Siena Vușcan, Theodor Marcu.

Talentul este la ei, iar votul e la tine. Tu poți decide care dintre cei 10 merită să câștige cele 3 premii puse la bătaie în sezonul 10 din Românii au talent.

De asemenea, votul îți poate aduce unul din cele 30 premii oferite de LIDL. Îndrăznește să mizezi pe concurentul pe care-l vezi pe primul loc și poți câștiga vouchere de cumpărături de 250 de lei dacă vei avea dreptate!

Concurenții vor putea fi votați pentru marele premiu începând de vineri, de la ora 20:30. Până atunci, încă mai poți decide cine merită premiul de originalitate, având posibilitate de a mai vota până joi, 28 mai.

GOLDEN BUZZ – Andra

Cea mai mare pasiune și singura i-a adus un GOLDEN BUZZ. Mihai Țigaret a făcut-o pe Andra să apese butonul și să emoționeze până la lacrimi un mic geniu de 13 ani. Mult succes, Mihai! Ne vedem în MAREA FINALĂ!

Publicată de Romanii au talent pe Miercuri, 27 mai 2020

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Dezvaluiri

EXCLUSIV Răsturnare de situație! Decizia luată de Kaufland! Se întâmpă în toate magazinele

Publicat

in

De

Miercuri, Bugetul.ro a dezvăluit că lanțurile de magazine Kaufland și LIDL, ambele făcând parte din grupul german Schwarz, nu măsoară temperatura clienților la intrarea în supermarket, deși ministrul Nelu Tătaru a precizat că procedura este obligatorie.

De altfel, ambele lanțuri de magazine anunțaseră anterior că nu mai măsoară temperatura clienților la intrarea în unitate.

Vezi și EXCLUSIV LIDL și Kaufland desființează obligațiile impuse de Nelu Tătaru! MAI contrazice Ministerul Sănătății! Termoscanarea este o recomandare, nu o obligație

Kaufland România a revenit asupra deciziei și a confirmat, pentru Bugetul.ro, că, la această oră, în toate magazinele din România se măsoară temperatura clienților la intrarea în unitate.

Confirmăm că în toate magazinele se ia temperatura”, a transmis, pentru Bugetul.ro, Kaufland România.

Anunțul făcut de Kaufland zilele trecute

Pe pagina de socializare, Kaufland și-a anunțat clienții că renunță la măsurarea temperaturii acestora la intrarea în hipermarket.

În magazinele noastre nu se mai ia temperatura la intrarea în magazin. Rugăm clienții să respecte măsurile de igienă și distanțare socială atunci când vin la cumpărături. Numai bine!”, a fost anunțul făcut de Kaufland.

În aceeași zi, și LIDL a anunțat că renunță la termoscanare.

Vezi și

Lovitură grea pentru Nelu Tătaru! Sub tutela ministrului Sănătății se fac numiri de persoane cu grave probleme de integritate și acuzate de șantaj

EXCLUSIV Adiere de PSD în echipa Barna! ‘Scheletul’ unuia dintre liderii USR

EXCLUSIV LIDL și Kaufland desființează obligațiile impuse de Nelu Tătaru! MAI contrazice Ministerul Sănătății! Termoscanarea este o recomandare, nu o obligație

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend