Conecteaza-te cu noi

Comunicate de Presa

De ce sa inlocuiesti un dinte lipsa?

Publicat

in

Aparatul dento-maxilar prezinta mecanica cea mai complexa din corpul uman, cu miscari si tensiuni continue, prezente 24 de ore din 24, astfel incat orice perturbare a echilibrului si a simetriei muscaturii generat de o lipsa dentara poate avea consecinte complexe, locale, la distanta si cu o evolutie relativ rapida. Viteza de evolutie poate fi astfel data de segmentul de varsta, sexul pacientului, particularitatile dezvoltarii musculare, tipul de alimentatie, igiena, etc.

In momentul extractiei unui dinte fenomenele sunt urmatoarele:

dintele cu care acesta venea in contact de pe arcada opusa incepe un proces de iesire din osul maxilar in incercarea acestuia de a-si gasi antagonistul si a se pune in functiune;
dintii vecini celui extras ne mai avand sprijin genereaza un proces de migratie care duce la compromiterea functiei masticatorii in zona respectiva si la expuneri ale radacinii, acumulari de tartru, aparitia cariilor si in final la pierderea acestora datorita uneia sau mai multor cauze din cele mai sus mentionate. Migratia dintilor si malpozitia acestora conduce la aparitia pungilor gingivale greu de igienizat si in felul acesta la pierderea dintilor prin aparitia bolii parodontale;
de asemenea consecintele infectiose ale prezentei cariilor isi pot face si ele aparitia ducand la necesitatea extractiei si a altor dinti. In plus odata cu dintii infectati se pierde si osul adiacent;
in felul acesta pot fi pierduti pe rand toti dintii de pe arcada in urma lor ramanand creste edentate, neregulate cu pierderi osoase importante.

Iata cum un dinte lipsa poate declansa un lant de procese cum ar fi: supraeruptia, inclinarea, migrarea, procesul carios, inflamatia, boala parodontala.
Protezarea precoce va poate salva astfel de multe alte cheltuieli si suferinte ce pot aparea in timp.

In ziua de astazi solutia cea mai eleganta, predictibila si in final minim invaziva ramane insa implantul dentar.

Avantajele majore ale acestuia sunt:

pastrarea dintilor invecinati intacti, fara ca acestia sa mai necesite sfefuire pentru realizare unor lucrari protetice;
conservarea volumului osos si stimularea acestuia datorita punerii sale in functiune. Fortele masticatorii se transmit astfel prin implant direct osului maxilar conformandu-l in functie de aceste linii de forta;
senzatia de forta masticatorie este mult superioara fata de cea data de dintele natural, lucru de care insa nu trebuie abuzat, implantul fiind o anchiloza, pe cand dintele prezinta un sistem elastic de amortizare;
senzatia de dinte natural. Transmiterea fortelor masticatorii direct osului dau o senzatie de “propriu” mult superioara celei date de o lucrare protetica.

Concluzie

Conform principiului “mai bine prevenim decat sa tratam”, orice pierdere dentara ar trebui compensata urgent printr-o solutie protetica cat mai eleganta pentru a nu se ajunge la complicatii ce presupun solutii terapeutice mult mai laborioase si costisitoare.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Gelu Tofan, PNL Argeş: „Bulibăşeală marca PSD! Agenţii economici mijlocii nu ştiu cine le va administra obligaţiile fiscale!”  C.P.

Publicat

in

De

Prin adoptarea legii nr. 30/2018 pentru completarea Codului de Procedură Fiscală, Parlamentul a stabilit ca administrarea obligaţiilor fiscale datorate de contribuabilii mijlocii să fie executată de către organul fiscal judeţean.
Măsura era una necesară şi dorită de către agenţii economici şi ar fi trebuit să fie aplicată de la 1 aprilie 2018. Însă lucrurile nu au stat deloc în felul acesta, pentru că Guvernul a prorogat acest termen de două ori, iar acum nu se ştie când şi dacă va fi adoptată această măsură.

Preşedintele Comisiei Economice a PNL Argeş, Gelu Tofan a declarat:
„Dezamăgire mare în rândul agenţilor economici mijlocii, pentru că Guvernul a prorogat acest termen deja de două ori! Iar consecinţa este aceea că agenţii economici trebuie să meargă sute de km până la sediile regionale ale organelor fiscale, în situaţia în care ar fi trebuit, de jumătate de an încoace, să-şi administraze la nivel judeţean obligaţiile fiscale datorate statului!”

În plus, deputatul PNL Dan Bica a formulat o întrebare pe această temă Ministrului Finanţelor Publice, dl. Orlando Teodorovici.

Iată ce spune Dan Bica:

„Dat fiind că administratorii agenţilor economici care se încadrează în această categorie sunt puşi în situaţia inadmisibilă de a nu afla, până la sfârşitul anului, cărui organ fiscal competent se vor adresa în viitor, vă soliticit să răspundeţi la următoarele întrebări: 1. Care sunt motivele pentru care ANAF nu s-a putut organiza pentru imlementarea Legii 30/2018? şi 2. Ce măsuri a întreprins Ministerul pe care-l conduceţi, de la data promulgării legii respective până în prezent, pentru ca aplicarea dispoziţiilor acesteia să nu se lovească de piedici administrative, cum ar fi deficitul de personal, lipsa echipamentelor informatice sau a spaţiilor necesare pentru organele fiscale judeţene?”

Sigur că Ministrul Finanţelor Publice, Orlando Teodorovici nu a răspuns acestor întrebări.
Până când se vor lămuri lucrurile, agenţii economici vor trebui să meargă la sediile regionale ale organelor fiscale, iar ANAF este pus în situaţia de a nu şti cum trebuie să se organizeze. Pe scurt, o bulibăşeală marca PSD!

 

Departamentul de Comunicare al PNL Argeş

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

C.P. Pensiile speciale sunt furt! PMP solicită eliminarea acestora

Publicat

in

De

Pensiile speciale sunt FURT din banii publici. PMP a votat împotriva pensiilor speciale pentru politicieni și a depus un proiect de lege pentru eliminarea tuturor pensiilor speciale, cu excepția celor pentru veteranii de război și pentru deținuții politici.

PMP solicită eliminarea pensiilor speciale

De ce?

Pensiile speciale reprezintă o nedreptate pentru câteva milioane de români, care au muncit cinstit o viață întreagă, dar care trăiesc la bătrânețe la limita decenței. Toți cetățenii României, fără nicio excepție, trebuie să primească pensii în funcție de contribuția adusă în societate și economie.

PMP vrea să elimine toate pensiile speciale pe care politicienii le-au prevăzut în interes propriu! Militarii care au luptat în teatrele de operațiuni, veteranii de război și deținuții politici sunt singurii îndreptățiți să beneficieze de pensii speciale. NU dorim ca parlamentarii sau primarii să obțină pensii speciale!

PMP a acționat! Am contestat la Curtea Constituțională legea care oferă pensii speciale aleșilor din administrația locală și care instituie limba maghiară drept o limbă oficială a statului român.

Toți cetățenii trebuie să fie egali în fața legii, inclusiv atunci când vine vorba de pensii de stat.

Departament Comunicare PMP Argeş

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend