Conecteaza-te cu noi

SPORT

De ce rusinea cu Albania nu este o chiar asa de mare surpriza – Fotbal diluat de Hexi Pharma

Publicat

in

Inainte de startul Euro, pe Facebook a circulat o poza pamflet in care tricolorii „ne avertizau” ca nu vor sta mult la Euro, in acest sens autocarul find lasat pe avarii. Dupa rusinea cu Albania, mesajul pare mai actual ca niciodata. Fotbalul care l-a dat lumii pe „boss” se intoarce acasa si putem sa facem pariu ca nu ne simte nimeni lipsa in Franta. Meciurile puternice de-abia in „optimi” incep, iar ele pot fi privite mai bine de la televizor decat din teren…

Neinvinsi de Albania de peste 68 de ani, tricolorii au plecat pe usa din dos din Franta, cu doar un punct acumulat. Da, am avut ghinionul sa picam intr-o grupa „infernala” (n.r. Franta, Elvetia si Albania), iar tricolorii au fost „nevoiti” sa mearga si cu trenul la un moment dat (din categoria – „da, dar am fost si bolnav cand am fost mic”)… Ar putea fi o explicatie pentru „concediul” scurt al tricolorilor din Franta, nu-i asa?…

De ce rusinea cu Albania nu este o surpriza?

  • Pentru ca la noi fotbalul a ramas „agatat” in timp, iar la Euro 2016 ne prezentam cu acelasi selectioner cu care am facut performanta la World Cup 1994 (am ajuns in sferturi, iar acum performanta este ca ne calificam la CE). Intre timp, de atunci selectionerul a avut si o cariera politica, iar la nationala a fost adus si pentru ca nu putea refuza si era ieftin.
  • Pentru ca la noi fotbalul este sugrumat in dese randuri de politica, iar presedintii forurilor care conduc „sportul rege” se aleg, uneori, in anumite birouri.
  • Pentru ca dam unicul campionat din lume unde o echipa din a doua parte a clasamentului va evolua in cupele europene pentru simplul fapt ca mare parte din cele care s-au clasat deasupra sunt in insolventa.
  • Pentru ca incepem sezonul cu anumite echipe, iar la finalul campionatului acestea pur si simplu dispar sau isi pierd identitatea prin niste acte sau prin tribunale.
  • Pentru ca luam pauza devreme in Liga 1 pentru ca jucatorii sa aiba timp sa se pregateasca si sa fie odihniti, iar apoi cadem fizic si acuzam oboseala de la Euro…
  • Pentru ca nu suntem obisnuiti sa jucam din trei in trei zile, asa cum cere fotbalul de performanta. Da, este greu de urmarit atata fotbal de calitate intr-un timp atat de scurt, unii obosesc doar uitandu-se…
  • Pentru ca la noi exista antrenori si jucatori care pariaza pe munca lor…
  • Pentru ca la noi <performanta> inseamna sa participi la un Campionat European care s-a „diluat” pana la 24 de echipe, iar in prima faza „acasa” pleaca doar opt echipe…Si pentru ca Romania se afla pe aceasta lista scurta…
  • Pentru ca avem o arena (n.r. Arena Nationala) pe care s-au cheltuit sute de milioane de euro, iar apoi a fost inchisa luni de zile pentru lipsa avizului de la ISU…
  • Pentru ca la nivel de copii si juniori suntem de ani de zile sub linia promovatilor, iar aria de selectie este mult prea mica…

Vi se mai pare o asa mare surpriza ca ne-a batut Albania?

Dupa participarea Romaniei la Euro ar trebui verificata concentratia de fotbal de la prima reprezentativa, impresia fiind aceea ca tricolorii au avut tacticile, conditia fizica si determinarea „diluate” de Hexi Pharma...

SPORT

Baschetul: dinamism și perseverență în rândul jucătorilor români

Publicat

in

Într-un fel sau altul, sportul pare a fi de nelipsit. În afară de implicarea fizică, și cea emoțională cântărește la fel de mult. Sprijinirea unei echipe poate conferi o atmosferă intrigantă și dinamică în același timp. Arenele de joc sunt mediul perfect pentru exprimarea pasiunii. Uralele și încurajările suporterilor, dar și emoția de moment sunt perfecte pentru iubitorii sportului.

Nici confortul de acasă nu este mai prejos atunci când sunt vizate evenimentele sportive. Platforme precum promopariuri.ro pun la dispoziție multiple informații utile. Cote, ghiduri de pariere, clasamente, toate sunt de folos în luarea deciziilor finale de pariere. Astfel de puncte de reper susțin luarea deciziilor informate.

Campionatele de seamă din baschet

Un sport răspândit la nivel național și internațional este baschetul. Deși nu este la fel de răspândit precum fotbalul, an de an se află în centrul atenției. Micile competiții naționale nu sunt de neglijat. Câștigătoarea turneului național ajunge în campionatul mondial și reprezintă țara.

În Cupa României se întrec 8 echipe de baschet anual. Însă, în cadrul programului pentru anii 2024 -2025, numărul echipelor va ajunge la 18. Astfel de evenimente sunt doar un start pentru cele mai mari. Campionatul Mondial de baschet masculin este un exemplu grăitor în acest sens. Echipe din multiple țări se întâlnesc pe teren pentru a se întrece.

Echipa națională: unde se situează momentan

Echipa de baschet masculin este activă în diverse competiții. Aceasta a fost încadrată în grupa B în preliminariile pentru Cupa Mondială 2027. Aceasta a fost înfrântă de către echipa Luxemburgului. Scorul a fost de 76 la 72, diferența nefiind atât de mare. Cu toate acestea, este doar începutul. Echipa urmează să mai joace cu țări precum Norvegia, dar și din nou cu Luxemburg.

Din punct de vedere organizațional, echipa se situează destul de bine. Unul din principalii marcatori din meci a fost Emanual Cățe. Acesta a înscris 23 de puncte și a avut 2 pase decisive. Alături de el au ieșit în evidență și jucători precum Richard și Kuti. Echipa condusă de Mihai Sălvășan pare să aibă destulă determinare. 

Până la următorul meci este o pauză destulă de lungă. Acesta este programat pe data de 21 noiembrie, în Norvegia. Până atunci, antrenamentele îi vor pregăti pentru marele campionat. Echipa este formată din jucători selectați în funcție de performanță și abilități. 

Pe scurt

Baschetul face parte din lista celor mai populare sporturi din România, dar și din lume. Campionatul național este o competiție acerbă între echipe. Totodată, cel mondial pare să fie cireașa de pe tort. Echipa României participă la acest eveniment și reușește să își pună admiratorii practic „pe jar”.

Citeste mai mult

NATIONAL

Simona Halep a plecat la Miami – Mesajul transmis înainte de revenirea pe teren

Publicat

in

Simona HalepFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

După o pauză de un an și jumătate, Simona Halep va reveni pe terenurile de tenis, fosta lideră mondială plecând luni dimineață spre Miami. Sportiva nu a mai jucat un meci oficial din august 2022, iar acum își va face debutul la turneul de categorie WTA 1000 din Florida (17-31 martie).

Fără clasament WTA, Halep a primit un wildcard din partea organizatorilor, invitație care-i permite să se afle pe tabloul principal al turneului de categorie 1000.

„Nu ştiu ce va fi, am emoţii, dar mă bucur că revin pe teren. Am doar un sparring cu mine și un fizioterapeut. Când mi-am făcut bagajul, parcă nu ştiam ce să-mi mai pun geantă. Vreau să văd cum mă simt, e un turneu bun, mi-a plăcut mereu.

Cea mai mare susținerere o am de la mama, tata și de la fratele meu.

Îmi doresc să fiu la Jocurile Olimpice și voi face tot ceea ce trebuie ca să pot să mă calific, însă sunt șanse minime. I-am spus lui Horia Tecău (n.r. antenorul echipei de FedCup a României) că ne întâlnim la Miami și discutăm.

Vreau să văd cum e la turneu și după o să mă gândesc la alte wildcarduri.

Vreau să iau săptămână după săptămână şi să văd cum îmi revin în formă. Va fi dificil“ – Simona Halep, la plecarea din România.

Simona a plecat la Miami alături de mama sa, iar pe parcurs în Florida vor mai ajunge și tatăl și fratele ei.

Halep a completat încă o dată că-și dorește să fie prezentă la Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie – 11 august) și a mai spus că ultimele zile au fost foarte obositoare din punct de vedere emoțional după reducerea suspendării de la 4 ani la 9 luni (decizie luată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne).

WTA Miami are loc în perioada 19-31 martie, pe hard, face parte din categoria WTA 1000, se dispută în complexul de la stadionul Hard Rock, are premii totale în valoare de $8,770,480, pe tabloul principal se află la stat 128 de jucătoare, iar campioana en-titre este Petra Kvitova.

Despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend