Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

“De ce o sală de spectacole, având aceleași caracteristici ca o biserică, rămâne în continuare închisă?”; USR susține întrebarea Gabrielei Firea

Avatar

Publicat

in

Liderul USRDan Barna, a declarat, miercuri, că parlamentarii formațiunii „foarte probabil” vor susține prelungirea stării de alertă, însă se întreabă „de ce o sală de spectacole, care are cumva aceleași caracteristici cu o biserică, rămâne în continuare închisă”.

„Am spus în mod constant că aveam nevoie de date și de informații, pentru a vedea necesitatea stării de alertă. Din păcate, nu am primit date suplimentare, însă și aceasta este o realitate obiectivă, situația pandemiei pare că ne confirmă că nu am scăpat și că lucrurile nu sunt neapărat spre bine, dacă relaxarea este prea mare. E foarte probabil să susținem această stare de alertă. Vom avea o discuție cu colegii în cursul acestei zile”, a declarat la RFI Dan Barna, potrivit Mediafax.ro.

STIRI FIERBINȚI

Întrebat dacă USR va susține prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, așa cum propune Guvernul sau cu 15 zile, cum vrea PSD, liderul USR a răspuns: ”În acest moment, pare că și o prelungire de 15 zile nu ar face decât să ducă din nou această dezbatere mai departe (…). O prelungire de 30 de zile păstrează posibilitatea ca în situația în care lucrurile s-ar îmbunătăți semnificativ, ceea ce ne dorim cu toții, să se poată ridica mai repede această stare de alertă. Se creează un cadru care poate fi ajustat, în funcție de evoluția concretă a situației, pentru că pare că și poziționarea față de sănătatea populației s-a dus într-o zonă de politicianism inutil”.

Dan Barna deplânge faptul că sălile de spectacol rămân închise, în timp ce bisericile se redeschid.

„De ce o sală de spectacole, care are cumva aceleași caracteristici cu o biserică rămâne în continuare închisă? E o fractură logică, din punctul meu de vedere. Dacă într-adevăr s-a decis că pot avea loc genul acesta de adunări cu distanțare socială, fie că e în biserici sau în alte spații, faptul că zona de cultură este din nou marginalizată și lăsată la urmă dă un semnal important despre câtă grijă au avut guvernele din ultimii 30 de ani de cultură și de aceste evenimente”, a adăugat liderul USR.

Guvernul Orban a decis marți prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, pe fondul coronavirusului, în timp ce PSD-ul vrea o prelungire de numai 15 zile.

Comenteaza cu profilul de FB
STIRI FIERBINȚI

ACTUAL

Sorin Grindeanu: ‘Pentru înlăturarea oricărui semn de întrebare, această decizie de renumărare ar fi una corectă’

Avatar

Publicat

in

De

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu afirmă că, „pentru înlăturarea oricărui semn de întrebare”, decizia de renumărare a voturilor la Sectorul 1 ar fi una corectă. „Dacă în urma renumărării doamna Clotilde Armand se dovedeşte a fi câştigătoarea, noi o să fim primii, sau eu o să fiu primul care o felicit”, adaugă Grindeanu. 

„Deja s-a creat o stare de tensiune, normală (…) în nicio variantă nu e o victorie zdrobitoare a unuia sau a altuia, şi atunci cred că pentru democraţie, pentru înlăturarea oricărui semn de întrebare, această decizie de renumărare ar fi una corectă”, a declarat, miercuri, Sorin Grindeanu, referindu-se la situaţia de la Sectorul 1.

Întrebat dacă se poate ajunge la o renumărare şi pentru Bucureşti, el a spus: „Nu ştiu, n-aş vrea să mă antepronunţ, dar e cert că normalitatea de care vorbeau unii în campanie aul trecut înseamnă şi respectarea unor reguli democratice, atâta timp cât există aceste semne de întrebare, cred că normalitatea ăn acest caz ar fi acest proces de renumărare. Şi vreau să vă declar, chiar în nume personal, că dacă în urma renumărării doamna Clotilde Armand se dovedeşte a fi câştigătoarea, noi o să fim primii, sau eu o să fiu primul care o felicit”.

STIRI FIERBINȚI

Legat de faptul că Gabriela Firea cere contestarea pe întreaga Capitală, Grindeanu a replicat că nu a apucat să discute cu ea.

„În mod sigur dacă a făcut această cerere în mod oficial e justificată. O să vedem pe parcursul acestei zile deciziile BEC, că înţeleg că sunt decizii în jurul prânzului, dar ca notă generală, ca respectare a regulilor, ca o dovadă de transparenţă, nouă ni se pare că decizia corectă e aceea de renumărare. Nu înţelegem de ce s-ar opune cineva la acest proces de renumărare”, a afirmat Grindeanu.

El a menţionat că trebuie să discute cu Gabriela Firea să vadă fundamentul cererii de renumărare, dar s-a declarat „convins că e fundamentată, dacă e această cerere”.

Primarul general în funcţie, Gabriela Firea, acuză ”multe nereguli” în procesul electoral şi anunţă că social-democraţii analizează posibilitatea de a cere renumărarea voturilor din Bucureşti. ”La prânz eram cu câteva procente peste domnul Dan şi deodată totul s-a schimbat ca şi cum a apăsat cineva pe un buton”, informează news.ro

Citește și:

EXCLUSIV S-a lăsat cu bătaie după votare! Acuze dure: ‘Oamenii primarului PNL l-au desfigurat’

E oficial! Schimbare radicală la Legea pensiilor, publicată în Monitorul Oficial! Ce beneficii apar

Bursa zvonurilor: Cât a costat un vot la aceste alegeri (SURSE)

Comenteaza cu profilul de FB
STIRI FIERBINȚI
Citeste mai mult

ACTUAL

Duelul care încinge lupta pentru parlamentare! Gabriela Firea și Victor Ponta ar putea deschide listele

Avatar

Publicat

in

De

Am putea avea parte de un duel exploziv la alegerile parlamentare! Gabriela Firea, prim-vicepreședinte PSD, și Victor Ponta, președintele Pro România, ar putea deschide listele cu candidații propriilor formațiuni în București, la alegerile parlamentare din 6 decembrie, au declarat surse politice pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

După ce a pierdut cursa pentru Primăria Generală a Capitalei, Gabriela Firea își va continua cariera politică în Parlament. Fostă senatoare PSD de Ilfov în mandatul 2012-2016, Gabriela Firea va deschide, cel mai probabil, lista candidaților PSD în București, la Senat, au declarat surse social-democrate pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

STIRI FIERBINȚI

Candidatul Pro România la primăria Capitalei, Ioan Sîrbu, a obținut mai puțin de 1% din voturi. Liderul formațiunii, Victor Ponta, și-a asumat vina. El a spus că a fost un fiasco din cauza strategiei greșite: a candidat cu o siglă pe care nu o cunoștea nimeni, sub o denumire pe care nu o cunoștea nimeni (Alianța Pro București 2020), cu un candidat fără notorietate. Surse din Pro România au declarat pentru ȘTIRIPESURSE.RO că sunt șanse mari ca Victor Ponta să își ia revanșa și să fie cap de listă Pro România la Camera Deputaților, în București.

Gabriela Firea, a declarat marţi că ar fi o lipsă de respect faţă de alegători ca PSD să se alieze acum „cu proprii asasini”, adică cu Victor Ponta şi Robert Negoiţă, pe care i-a făcut „teroriști politici”.

Vezi și

EXCLUSIV S-a lăsat cu bătaie după votare! Acuze dure: ‘Oamenii primarului PNL l-au desfigurat’

E oficial! Schimbare radicală la Legea pensiilor, publicată în Monitorul Oficial! Ce beneficii apar

Bursa zvonurilor: Cât a costat un vot la aceste alegeri (SURSE)

Comenteaza cu profilul de FB
STIRI FIERBINȚI
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend