Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

De ce o mașina de curățat cartofi profesională e absolut necesară?

Avatar

Publicat

in

Astăzi este imposibil ca să ne mai imaginăm un restaurant românesc care să nu folosească pe scară largă cartoful în meniurile pe care le propune clienților.

Iată în continuare de ce o mașină curățat cartofi a devenit indispensabilă pentru orice unitate de alimentație publică care vrea să crească productivitatea muncii a personalului angajat în bucătărie.

Cartoful, leguma versatilă care a cucerit întreaga lume

Indienii din America de Sud cultivă cartofi de multă vreme. Acum 2.000 de ani mâncau cartofi sălbatici deoarece se considera că tuberculii acestei plante sunt sacri, în ei trăind spiritele. Puneau un preț atât de mare pe cartofi încât anual avea loc un festival al recoltei, unde chiar făceau sacrificii umane.

Pe continentul nostru, conform scrierilor vechi, cartofii au ajuns în 1553 datorită lui Pedro de Cieza de Leon.

Europenii au descoperit în acel moment o legumă care putea să înlocuiască cu mult succes pâinea, deși există în prezent destule rețete de panificație care utilizează și cartofi.

Adevărul este că la început cartofii nu au fost deloc bine văzuți. Mai ales în Irlanda și în Scoția, locuri unde se credea că este o legumă ce răspândește ciuma, fructele sale fiind otrăvitoare.

Nu mai vorbim de Franța, unde până și medicii au susținut că tuberculii de cartofi sunt otrăvitori, motiv pentru care, pe la jumătatea secolului al 18-lea, guvernanții au interzis cultivarea lor pe motiv că pot să-i îmbolnăvească pe aceia care îi consumă… de lepră!!!

Totuși, pe la începutul secolului 19, sentimentele parizienilor au devenit ceva mai bune și au declarat până la urmă cartofii drept legume comestibile.

Ca orice lucru nou, au fost priviți inițial cu destulă neîncredere de către cultivatori, țăranii refuzând în primă fază ca să-i cultive considerându-i blestemați. Cu timpul, această legumă atât de ofertantă și-a luat revanșa, iar acum nu mai putem trăi fără cartofi.

Interesant este că în Rusia ei erau porecliti “mere de pământ” și, ca și în alte zone ale Europei, erau utilizați numai ca hrană pentru animale, iar mai apoi ca materie primă pentru amidon, melasă și alcool.

Adevărata valoare a cartofului a fost conștientizată de-abia în secolul 20, deoarece a reprezentat pe timp de foamete o legumă extrem de valoroasă, care a putut înlocui cu succes pâinea.

Deși azi se duce o luptă susținută contra diminuării cantității de cartofi pe care oamenii o consumă peste tot în lume, adevărul este că nu cartofii au un impact negativ asupra sănătății și a siluetei, ci faptul că sunt preparați în mod necorespunzător, prin prăjire în mult ulei sau unt, cu un adaos foarte mare de sare și de amelioratori pentru aromă.

Dacă sunt preparați așa cum trebuie, cartoful e foarte valoros pentru că el conține: potasiu, fosfor, magneziu, calciu și fier, vitaminele C, B1, B2, B6, PP, K, D, E, acid folic, caroteni și acizi organici.

Cartofii care provin din surse sigure, curăță organismul de otrăvuri, fiind o armă puternică împotriva reziduurilor chimice din aerului, radiațiilor, pesticidelor folosite în agricultură.

Deoarece conțin mangan, industria cosmetică a creat chiar și creme și măști diverse, deoarece oferă tegumentului un tonus deosebit.

Mașina de curățat cartofi crește profitul în orice unitate de catering

Deși există și varianta de a apela la cartofi gata curățați în mod industrial, orice bucătar profesionist care se respectă lucrează cu legume pe care el însuși le-a selectat. Nu poți obține preparate gustoase decât din ingrediente de cea mai buna calitate.

O mașină de curățat cartofi face o dublă operațiune: nu doar că îi curăță de pielița exterioară, dar îi și spală foarte bine, lucru extrem de important, deoarece fiind niște tuberculi care cresc sub pământ, aceștia sunt murdari și pot fi uneori infectați cu diverse microbi.

Chiar dacă sunt extrem de valoroși nutrițional, trebuie spus că unele dintre acele substanțe pe care le conțin sunt sensibile la căldură, motiv pentru care cei mai buni cartofi sunt aceia care sunt preparați la cuptor, nu prăjiți în tigaie sau friteuză.

O mașină de curățat cartofi permite bucătarilor ca să pregătească exact cantitatea necesară de legume la un moment dat. În cazul în care sunt curățați și păstrați în apă prea multă vreme unele săruri minerale pur și simplu se dizolvă, ca să nu mai vorbim de vitamina A extrem de sensibilă la lumină și la oxigen.

O mașină curățat cartofi este un aparat electric de mare randament, perfect proiectat pentru economisirea timpului de lucru într-o bucătărie profesională.

Acest echipament este proiectat pentru a îndepărta rapid coaja de pe o cantitate mare de tuberculi destinați unei gătiri ulterioare.

O mașină de curățat cartofi poate fi privită drept o cuvă închisă unde legumele se rotesc rapid în apă, în timp ce un dispozitiv special spală și curăță pielițele de pe cartofi.

După ce această etapă se încheie, ei sunt colectați într-un recipient după ce cad printr-un jgheab.

Comandă și tu modelul de mașină de curățat cartofi care îți trebuie pentru bucătăria profesională de la TC Romania!

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Raed Arafat: ‘Eu cred că acum lumea începe să înțeleagă. Pentru că, din păcate, foarte mulți deja au cunoștințe care sunt bolnave’

Avatar

Publicat

in

De

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că ”Mai sunt tentative de dezinformare, mai sunt tentative de a da informații greșite, mai sunt tentative de a diminua, mai sunt tentative de a căuta vinovați. Acum este momentul în care toți trebuie să lucrăm împreună.”

”Eu cred că acum lumea începe să înțeleagă, și vă spun de ce. Pentru că, din păcate, foarte mulți deja au cunoștințe care sunt bolnave. Noi primim telefoane de cunoștințe, de la prieteni, toți au pe câte cineva care a intrat în Terapie Intensivă, sau care e aproape să intre acolo.

Populația începe să sesiseze că așa-zisa „biată gripă”, așa cum s-a vorbit de ea, nu este o „biată gripă”, ci este mult mai serioasă.

Cred că foarte mulți, din păcate, au ajuns să vadă treaba asta când apropiații lor s-au infectat și au ajuns într-o fază destul de serioasă.

Avem acum un coleg pompier care a ajuns azi în Terapie Intensivă. Unul dintre inspectorii-șefi, de exemplu… Azi am fost informat, după ce ieri era pe oxigen, azi e în Terapie Intensivă. Este dintre oamenii care au înțeles despre ce este vorba de mult timp, și totuși a ajuns să fie infectat și el. Sper să putem să-l scoatem de acolo cu bine.

Acum, văzând aceste situații, cred că lumea vede situația generală mult mai bine.

Mai sunt tentative de dezinformare, mai sunt tentative de a da informații greșite, mai sunt tentative de a diminua, mai sunt tentative de a căuta vinovați. Suntem în momentul în care trebuie să lăsăm la o parte căutarea vinovaților, să arătăm cu degetul pe unul și pe altul. Acum este momentul în care toți trebuie să lucrăm împreună.

Lăsăm partea cu vinovații și să arătăm cu degetul pe unul și pe altul. Acum este momentul în care toți trebuie să lucrăm împreună. Asta cu arătatul o lăsăm după ce trecem de situație.

În situația de acum, trebuie toate eforturile să fie concentrate pentru a rezolva problema și pentru a veni în sprijinul corpului medical, în sprijinul pacienților pentru a rezolva problema, să nu ajungem în situații dramatice”, a declarat Raed Arafat conform Digi24.ro.

Citește și:

Fostul șofer al lui Ludovic Orban, actual secretar general adjunct al guvernului, deschide lista PNL Teleorman pentru Camera Deputaților

Pun stop traseismului? Un politician ajuns la al 6-lea partid, pe listele lui Ludovic Orban

Scandal de proporții! Guvernul, propuneri controversate la Romgaz: Un controlor de trafic, un specialist în asfaltare și un angajat de la AEP

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Victor Ponta: ‘Cred în nevinovăția lui Nicu Bănicioiu. Credeam că nu se mai ‘dezgroapă’ dosare vechi în campaniile electorale’

Avatar

Publicat

in

De

Liderul Pro România, Victor Ponta, susține că ”Marea vină a lui Bănicioiu este ca s-a luptat pentru PRO România și nu a vrut să plece la PSD, ca alții! Credeam că nu se mai ‘dezgroapă’ dosare vechi în campaniile electorale. M-am înșelat! ”.

„Eu am fost acuzat în 2015 şi, după 4 ani, am fost achitat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cred în nevinovăţia lui Nicu Bănicioiu – cred că denunţătorii prinşi ‘cu mâţa în sac’ care îşi aduc aminte în 2020 să acuze fapte din 2012 sunt nişte oameni necredibili. Cred că marea vină a lui Bănicioiu este ca s-a luptat pentru PRO România şi nu a vrut să plece la PSD, ca alţii! Credeam că nu se mai ‘dezgroapă’ dosare vechi în campaniile electorale. M-am înşelat! Eu am trecut prin exerciţiul acuzaţiilor neadevărate – ştiu cât a suferit familia mea şi cei apropiaţi”, a scris Ponta, marţi, pe Facebook.

El şi-a exprimat regretul că Nicolae Bănicioiu trece printr-o „experienţă traumatizantă”.

„Îmi pare rău că Nicu trece prin această experienţă traumatizantă! Dar sunt sigur că va arăta adevărul şi această perioadă îl va face mult mai puternic! Proiectul PRO România este necesar României – şi va merge mai departe – cu orice preţ!”, a adăugat Ponta.

Direcţia Naţională Anticorupţie cere procurorului general sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de un deputat, la data faptelor având funcţia de ministru, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată.

Deputatul Pro România Nicolae Bănicioiu a afirmat, marţi, în legătură cu solicitarea DNA privind urmărirea penală în cazul său pentru trafic de influenţă şi luare de mită, că este de acord cu ridicarea imunităţii parlamentare, deoarece nu are nimic de ascuns şi doreşte clarificarea cât mai rapidă a situaţiei, menţionând şi că a decis să nu mai candideze pentru un nou mandat de parlamentar, conform agerpres.ro.

Citește și:

Fostul șofer al lui Ludovic Orban, actual secretar general adjunct al guvernului, deschide lista PNL Teleorman pentru Camera Deputaților

Pun stop traseismului? Un politician ajuns la al 6-lea partid, pe listele lui Ludovic Orban

Scandal de proporții! Guvernul, propuneri controversate la Romgaz: Un controlor de trafic, un specialist în asfaltare și un angajat de la AEP

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend