Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

De ce o mașina de curățat cartofi profesională e absolut necesară?

Avatar

Publicat

in

Astăzi este imposibil ca să ne mai imaginăm un restaurant românesc care să nu folosească pe scară largă cartoful în meniurile pe care le propune clienților.

Iată în continuare de ce o mașină curățat cartofi a devenit indispensabilă pentru orice unitate de alimentație publică care vrea să crească productivitatea muncii a personalului angajat în bucătărie.

Publicitate

Cartoful, leguma versatilă care a cucerit întreaga lume

Indienii din America de Sud cultivă cartofi de multă vreme. Acum 2.000 de ani mâncau cartofi sălbatici deoarece se considera că tuberculii acestei plante sunt sacri, în ei trăind spiritele. Puneau un preț atât de mare pe cartofi încât anual avea loc un festival al recoltei, unde chiar făceau sacrificii umane.

Pe continentul nostru, conform scrierilor vechi, cartofii au ajuns în 1553 datorită lui Pedro de Cieza de Leon.

Europenii au descoperit în acel moment o legumă care putea să înlocuiască cu mult succes pâinea, deși există în prezent destule rețete de panificație care utilizează și cartofi.

Adevărul este că la început cartofii nu au fost deloc bine văzuți. Mai ales în Irlanda și în Scoția, locuri unde se credea că este o legumă ce răspândește ciuma, fructele sale fiind otrăvitoare.

Nu mai vorbim de Franța, unde până și medicii au susținut că tuberculii de cartofi sunt otrăvitori, motiv pentru care, pe la jumătatea secolului al 18-lea, guvernanții au interzis cultivarea lor pe motiv că pot să-i îmbolnăvească pe aceia care îi consumă… de lepră!!!

Totuși, pe la începutul secolului 19, sentimentele parizienilor au devenit ceva mai bune și au declarat până la urmă cartofii drept legume comestibile.

Ca orice lucru nou, au fost priviți inițial cu destulă neîncredere de către cultivatori, țăranii refuzând în primă fază ca să-i cultive considerându-i blestemați. Cu timpul, această legumă atât de ofertantă și-a luat revanșa, iar acum nu mai putem trăi fără cartofi.

Interesant este că în Rusia ei erau porecliti “mere de pământ” și, ca și în alte zone ale Europei, erau utilizați numai ca hrană pentru animale, iar mai apoi ca materie primă pentru amidon, melasă și alcool.

Adevărata valoare a cartofului a fost conștientizată de-abia în secolul 20, deoarece a reprezentat pe timp de foamete o legumă extrem de valoroasă, care a putut înlocui cu succes pâinea.

Deși azi se duce o luptă susținută contra diminuării cantității de cartofi pe care oamenii o consumă peste tot în lume, adevărul este că nu cartofii au un impact negativ asupra sănătății și a siluetei, ci faptul că sunt preparați în mod necorespunzător, prin prăjire în mult ulei sau unt, cu un adaos foarte mare de sare și de amelioratori pentru aromă.

Dacă sunt preparați așa cum trebuie, cartoful e foarte valoros pentru că el conține: potasiu, fosfor, magneziu, calciu și fier, vitaminele C, B1, B2, B6, PP, K, D, E, acid folic, caroteni și acizi organici.

Cartofii care provin din surse sigure, curăță organismul de otrăvuri, fiind o armă puternică împotriva reziduurilor chimice din aerului, radiațiilor, pesticidelor folosite în agricultură.

Deoarece conțin mangan, industria cosmetică a creat chiar și creme și măști diverse, deoarece oferă tegumentului un tonus deosebit.

Mașina de curățat cartofi crește profitul în orice unitate de catering

Deși există și varianta de a apela la cartofi gata curățați în mod industrial, orice bucătar profesionist care se respectă lucrează cu legume pe care el însuși le-a selectat. Nu poți obține preparate gustoase decât din ingrediente de cea mai buna calitate.

O mașină de curățat cartofi face o dublă operațiune: nu doar că îi curăță de pielița exterioară, dar îi și spală foarte bine, lucru extrem de important, deoarece fiind niște tuberculi care cresc sub pământ, aceștia sunt murdari și pot fi uneori infectați cu diverse microbi.

Chiar dacă sunt extrem de valoroși nutrițional, trebuie spus că unele dintre acele substanțe pe care le conțin sunt sensibile la căldură, motiv pentru care cei mai buni cartofi sunt aceia care sunt preparați la cuptor, nu prăjiți în tigaie sau friteuză.

O mașină de curățat cartofi permite bucătarilor ca să pregătească exact cantitatea necesară de legume la un moment dat. În cazul în care sunt curățați și păstrați în apă prea multă vreme unele săruri minerale pur și simplu se dizolvă, ca să nu mai vorbim de vitamina A extrem de sensibilă la lumină și la oxigen.

O mașină curățat cartofi este un aparat electric de mare randament, perfect proiectat pentru economisirea timpului de lucru într-o bucătărie profesională.

Acest echipament este proiectat pentru a îndepărta rapid coaja de pe o cantitate mare de tuberculi destinați unei gătiri ulterioare.

O mașină de curățat cartofi poate fi privită drept o cuvă închisă unde legumele se rotesc rapid în apă, în timp ce un dispozitiv special spală și curăță pielițele de pe cartofi.

După ce această etapă se încheie, ei sunt colectați într-un recipient după ce cad printr-un jgheab.

Comandă și tu modelul de mașină de curățat cartofi care îți trebuie pentru bucătăria profesională de la TC Romania!

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Pensiile, direct vizate! Florin Cîțu a făcut anunțul

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a explicat pentru DCNEWS de ce Guvernul Orban nu a respectat legea pensiilor, conform căreia acestea ar fi trebuit să crească cu 40 la sută de la 1 septembrie. 

„Dacă nu sunt posibilităţi financiare pentru mărirea cu 40 la sută a pensiilor, de ce nu a fost schimbată legea pensiilor sau de ce nu s-a cerut un vot de încredere în Parlament pentru Guvern?”, a fost întrebat ministrul Finanțelor

Publicitate

„Este o decizie a Guvernului. Decizia a fost de a majora pensiile, într-un moment dificil, cu cea mai mare sumă pe care putem să ne-o permitem. Dar a fost şi cea mai mare sumă pe care am văzut-o în ultima perioadă. Nu am văzut să mai crească atât. Eu zic că este o decizie foarte bună pe care a luat-o Guvernul, este un efort care a meritat. Ştim foarte bine cât de greu este pentru o mare parte dintre români”, a declarat Florin Cîţu.

Ministrul Finanţelor nu a răspuns în întregime întrebării de la DC NEWS. Pentru că legea pensiilor nu a fost respectată, dar nici modificată, reporterii DCNEWS l-au întrebat pe ministrul Cîţu de ce Guvernul PNL nu a cerut un vot de încredere în Parlament. Răspunsul nu a venit, însă.

Vezi și

SURSE Se ascut cuțitele între grei! Ce se ascunde în spatele descinderii greșite în cazul uciderii lui Emi Pian: ‘Gavriș nu a vrut să ia polițiștii, a luat jandarmii. I-a întrebat pe frații lui Pian dacă i-au înregistrat pe Vasilescu și pe Berechet’

E haos în spitale! A revenit criza de echipamente medicale. Mărturia unui medic: ‘Din bandaje, cârpe ne facem echipament!’

EXCLUSIV Cu ce se ocupă Richard Rinu, arestat pentru uciderea lui Emi Pian – Afaceri cu Ciprian Pian

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban face curățenie! Mutările făcute vineri seara

Avatar

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban continuă curățenia începută în Consulate.

Șeful Guvernului a decis să recheme în țară doi consuli.

Publicitate

În ședința de vineri seara, Guvernul Orban a aprobat, prin două hotărâri de guvern, rechemarea consulilor generali ai României de la Marsilia (Republica Franceză) şi Odesa (Ucraina).

Astfel, prin hotărârile aprobate de Guvern au fost rechemaţi din calitatea de consul general al României la Marsilia, Iulia Buje, şi, respectiv, de consul general al României la Odesa, Emil Rapcea.

Iulie Buje a fost numită consul general, şef al Consulatului General al României la Marsilia, Republica Franceză, în septembrie 2016.

Emil Rapcea a fost numit consul general, şef al Consulatului General al României la Odesa în aprilie 2012.

Vezi și

SURSE Se ascut cuțitele între grei! Ce se ascunde în spatele descinderii greșite în cazul uciderii lui Emi Pian: ‘Gavriș nu a vrut să ia polițiștii, a luat jandarmii. I-a întrebat pe frații lui Pian dacă i-au înregistrat pe Vasilescu și pe Berechet’

E haos în spitale! A revenit criza de echipamente medicale. Mărturia unui medic: ‘Din bandaje, cârpe ne facem echipament!’

EXCLUSIV Cu ce se ocupă Richard Rinu, arestat pentru uciderea lui Emi Pian – Afaceri cu Ciprian Pian

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend