Conecteaza-te cu noi

LIFESTYLE

De ce nu reuşeşti să slăbeşti? Nu bei suficientă apă

Publicat

in

Numeroase diete au apărut de-a lungul timpului, sub diferite forme şi…dimensiuni. Multe dintre ele sunt complicate, altele severe, dar există şi câteva permisive. O dietă depinde foarte mult şi de starea de sănătate cu care te confrunţi. Nu toate sunt potrivite oricui, ba chiar rezultatele pot fi îngrijorătoare sau fără efect. De multe ori se întâmplă ca persoanele care ţin diete extreme să se confrunte cu cantităţi mai mari de sare în corp şi să fie foarte deshidratate.

Hidratarea este ideală în viaţa de zi cu zi, dar şi în dietă, iar dacă acest obicei este realizat corespunzător, corpul ne va mulţumi pentru asta. Primul semn prin care ne transmite că are nevoie de fluide este senzaţia de sete. O cantitate mică de apă în corp alături de una mare de alimente poate duce la complicaţii precum pietre la rinichi. Tocmai de aceea trebuie să reacţionăm din timp pentru a nu ne sabota sănătatea. Persoanele care nu beau suficient de multă apă se deshidratează uşor, iar astfel apare senzaţia de foame când, de fapt, corpul semnalează nevoia de apă. Mai mult, dacă vrei ca rezultatele în procesul de slăbire să fie vizibile, consumul de apă este necesar, iar alături de exerciţii fizice şi o alimentaţie sănătoasă te vei bucura de silueta mult dorită, pentru că scapi rapid de greutatea substanţială.

În urma unui studiu din 2016 la care au participant peste 18.000 de adulţi şi vârstnici s-a descoperit că persoanele care consumau cantităţi mari de apă nu simţeau senzaţia de foame, iar astfel consumau şi mai puţine calorii într-o zi obişnuită spre deosebire de cei care nu aveau acest obicei sănătos. Tot în urma aceluiaşi studiu s-a descoperit că persoanele care conumau apă mai multă nu aveau probleme cu sarea, nivelul colesterolului şi grăsimii din corp comparativ cu persoanele deshidratate. Senzaţia de sete poate fi confundată foarte uşor cu senzaţia de foame. Trebuie să ţinem cont că, de fapt, atunci când nu consumăm suficiente lichide simţim nevoia de a mânca mai mult, iar astfel planurile noastre pentru o siluetă de invidiat sunt compromise. Un alt aspect de care trebuie să ţinem cont este consumul de apă în timpul mesei.

În urma unui studiu din 2010 s-a descoperit că persoanele care consumau apă înainte masă aveau rezultate de succes în privinţa scăderii în greutate spre deosebire de cei care nu o făceau, iar asta pentru că nu mai simţeau după nevoia să mănânce atât de mult.

Cum să bei mai multă apă într-o zi

Nu trebuie să aştepţi primele semne ale corpului prin care îţi sugerează că eşti deshidratat. Mai mult, hidratarea vine la pachet cu numeroase beneficii atât pentru sănătate, cât şi pentru piele şi creier. Avem pentru tine câteva trucuri care să te ajute să bei mai multă apă într-o zi. În primul rând, întotdeauna să ai o sticlă de apă la tine, de preferat din sticlă pentru a evita folosirea plasticului în exces. În cazul în care te numeri printre persoanele care pur şi simplu detestă să bea apă, poţi opta pentru un ceai de fructe fprp cofeină, zahăr şi alte minuni. Mai exact, zero calorii. Nu uita să îţi setezi alarma. Este foarte greu la început să-ţi intri în ritm şi vei ajunge să bei apă doar atunci când vei simţi nevoia. Lasă telefonul să sune din oră în oră sau cel mult din două în două ore şi bea câte un pahar de apă şi nu uita să repeţi procesul până când va deveni o obişnuinţă. De asemenea, hidratarea cu ajutorul alimentelor poate fi o strategie ideală, iar asta pentru că multe fructe şi legume au un conţinut uriaş de apă. Hmm, ce zici de pepene roşu, mere, pere sau castraveţi?

Este posibil ca senzaţia de foame să fie pe bune, iar pentru a nu te lăsa păcălită, poţi bea un pahar cu apă, iar dacă peste 15 minute te simţi la fel atunci cu siguranţă este cazul să mănânci ceva. Trebuie doar să-ţi asculţi corpul şi să înveţi când şi cum să îl ajuţi.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Alexandru Rafila: ‘Mortalitatea este de circa 8 – 10 ori mai mică decât în luna octombrie. Medicamentul Favipiravir se va găsi în scurt timp și în farmacii’

Publicat

in

De

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, miecuri, că  mortalitatea generată de COVID-19 este în prezent de 8 – 10 ori mai mică decât în luna octombrie a anului trecut când se înregistra acelaşi număr de cazuri.

„Din punct de vedere al mortalităţii, în acest moment, faţă de situaţia similară din luna octombrie, când se înregistra acelaşi număr de cazuri, mortalitatea este de circa 8 – 10 ori mai mică decât în luna octombrie”, a spus el.

Rafila şi-a exprimat convingerea că facilitarea testării privind infectarea cu SARS-CoV-2 va permite un mai bun control al pandemiei.

„Un caz diagnosticat şi izolat automat nu va mai transmite boala şi cred că ăsta este un mare câştig, pe de o parte. Pe de altă parte, o persoană care este diagnosticată de la începutul bolii poate să beneficieze, aşa cum trebuie, de asistenţă de sănătate din timp şi nu ajunge în stadii tardive ale bolii, greu controlabile, care au dus, aţi văzut, la o mortalitate foarte mare”, a explicat ministrul.

El a anunţat, legat de achiziţia de medicaţie antivirală inovativă, că în aceste zile ar putea fi semnat primul contract cu compania MSD, astfel încât la sfârşitul lunii primele tratamente să se găsească atât la nivelul spitalelor, cât şi la nivelul centrelor ambulatorii de evaluare a pacienţilor COVID.

„În plus, toate aceste centre şi spitale au Remdesivir, antiviral injectabil, au Favipiravir, despre care am făcut o informare pentru populaţie, extrem de accesibilă, aş spune. Medicamentul Favipiravir se va găsi în scurt timp şi în farmacii cu circuit deschis, dar va fi eliberat strict numai pe bază de prescripţie şi cu o evidenţă clară, pentru că e un medicament toxic şi trebuie să evităm ca populaţia să consume un astfel de produs atunci când nu este necesar”, a menţionat ministrul Sănătăţii, informează agerpres.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

DIVERSE

888poker sărbătorește 20 de ani de activitate cu un nou Ambasador Cultural: dublul campion mondial IBO Chris Eubank Jr.

Publicat

in

888poker, una din cele mai populare camere de poker online din lume, parte a 888 Holdings PLC (LSE: 888), începe cel de-al 20-lea an de activitate semnând un parteneriat cu Chris Eubank Jr., dublu campion mondial IBO la categoria super mijlocie între anii 2017 și 2019. Astfel, superstarul britanic în vârstă de 32 de ani devine noul Ambasador Cultural al 888poker.

Clasat pe locul 1 în topul World Boxing Association & BoxRec la categoria mijlocie, Chris Eubank Jr. și-a consolidat în ultimii ani poziția de top în istoria acestui sport fantastic, învingându-i în 2021 pe Marcus Morrison și Wanik Awdijan, pentru ca acum să se afle în plină pregătire pentru super-meciul din februarie, în care adversar îi va fi Liam Williams.

În afara ringului, Chris Eubank Jr. este și un jucător de poker pe cât de pasionat, pe atât de talentat. În trecut, Chris a participat la jocuri de poker cu mize mari în mai toate colțurile lumii și a fost unul dintre invitații celebrului show NBC Poker After Dark.

Noua colaborare marchează 20 de ani de activitate pentru 888poker, aniversare care va fi sărbătorită pe parcursul anului. Înființat în 2002, 888poker a crescut constant, devenind una dintre cele mai importante destinații pentru iubitorii pokerului online. Până în prezent, 888poker a reușit să strângă peste 15 milioane de jucători, a împărțit peste 25 de miliarde de mâini și a acordat mai mult de 6 miliarde de dolari în premii la turnee.

Grație unei strategii optime cu privire la conținut și punând accent în permanență pe inovație, 888poker a contribuit în mod constant la trasarea liniilor industriei de profil. Abordarea unică include și recent lansata platformă de poker de ultimă generație, care utilizează tehnologia marca 888 pentru a asigura jucătorilor cele mai bune condiții pentru a se bucura de jocul preferat pe internet.

Pentru a sărbători cea de-a 20-a aniversare, 888poker va găzdui diverse evenimente de-a lungul anului, inclusiv o serie de evenimente ce îl vor avea în centrul atenției chiar pe Chris Eubank Jr., noul Ambasador Cultural 888poker. Detalii despre aceste evenimente vor fi anunțate în timp util.

Pokerul este una din marile pasiuni ale mele, așa că sunt încântat de parteneriatul cu 888poker. Pentru mine, frumusețea pokerului provine din capacitatea de a crea comunități și este extraordinar că, grație platformei 888 user friendly, pokerul este mai mult despre distracție și mai puțin despre grinderi la toate nivelurile. Abia aștept să începem în mod oficial noua colaborare în lunile care urmează și sunt nerăbdător să întâlnesc membrii comunității 888poker la mesele de joc!” a comentat Chris Eubank Jr.

Amit Berkovich, VP, Head of Poker la 888, a comentat:  „Sunt bucuros să-i urez bun venit lui Chris în familia 888poker, în calitate de Ambasador Cultural. Autenticitatea, integritatea și entuziasmul pe care le aduce – fie că este în ring sau la mesele de poker – se potrivesc perfect cu valorile și brandul nostru. Este un parteneriat fantastic și un start extrem de interesant pentru cel de-al 20-lea an din istoria 888poker.

La fel ca și Chris, în ultimele două decenii, 888poker a reușit să-și câștige locul între cei mai buni din lume, grație angajamentului nostru de a ne îmbunătăți în mod constant pentru a le asigura jucătorilor noștri divertisment de cea mai bună calitate. Pe măsură ce privim în viitor, avem multe lucruri planificate pentru a sprijini evoluția continuă a brandului 888poker, asigurându-ne astfel că vom continua să oferim experiențe distractive, creative și incitante jucătorilor din întreaga lume.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend