Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

De ce merită să alegi ceasurile elvețiene?

Publicat

in

În ceea ce privește industria ceasurilor, în mod evident liderul mondial este Elveția, titlu pe deplin meritat, având în vedere tradiția și calitatea care le recomandă. În ceea ce privește ceasurile de mână, acestea indică stilul și rafinamentul celui care le poartă, indiferent dacă este vorba de ceasurile de damă sau de ceasurile pentru bărbați.

Drept dovadă a importanței pe care o acordă „țara cantoanelor” industriei ceasurilor, există o legislație foarte strictă care stabilește ce ceasuri pot purta marca „Made in Switzerland” („Swiss Made”).

Care sunt condițiile pentru ca un ceas să fie considerat elvețian?

  •       Ceasul trebuie să aibă un mecanism 100% elvețian.
  •       Ceasul a fost asamblat în întregime în această țară.
  •       Producătorul trebuie să efectueze o inspecție finală a produselor pe teritoriul elvețian.

Strictețea care stă la baza realizării acestor ceasuri nu reprezintă singurul criteriu care le face atât de apreciate peste tot în lume, ci există multe alte beneficii ale achiziționării unui ceas elvețian. Acestea se aplică atât la ceasuri damă, cât și la ceasuri pentru bărbați.

Care sunt punctele forte ale ceasurilor elvețiene?

  •       Au un grad de precizie nemaiîntâlnit. Ceasurile elvețiene măsoară timpul extrem de precise, drept urmare a tradiției care le-a consacrat.
  •       Toate materialele care intră în componența acestora sunt de cea mai înaltă calitate, atât în ceea ce privește mecanismul intern, cât și la nivel extern. Chiar dacă nu toate ceasurile folosesc materiale de lux precum platina, aurul sau diamantele, chiar și oțelul utilizat este cu mult superior celui care intră în componența altor ceasuri.
  •       Designurile sunt unice și realizate cu finețe și bun gust. Eleganța și rafinamentul ceasornicarilor elvețieni este extrem de greu de egalat, având în vedere istoria și experiența care sunt de partea lor.
  •       Sunt cele mai durabile din lume datorită calității procedurilor prin care sunt realizate și a materialelor folosite. Colecționarii se întrec în vânarea ceasurilor elvețiene care depășesc chiar 100 de ani. Acestea nu reprezintă doar o piesă de colecție, ci chiar funcționează la același nivel ca la început.
  •       Vor reprezenta mereu un indicator al luxului, bunului gust și al stimei de sine.

Ce tipuri de mecanisme sunt disponibile pentru ceasurile elvețiene?

  •       Mecanice. Istoria acestora a început în secolul al XV-lea și nu a fost abandonată nici în prezent. Acestea au un mecanism mai complex, care a fost adaptat în timp.
  •       Quartz. Acesta este o tehnologie mai nouă, care se bazează pe un circuit electronic, care a fost preluat și de anumite companii elvețiene.

Nu vei da niciodată greș optând pentru ceasuri elvețiene! Indiferent de bugetul pe care sunteți dispus să îl alocați, alege să te bucuri de cele mai apreciate ceasuri de mână din lume!

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a făcut anunțul! Acești angajați își vor primi banii de salarii. ‘Cei responsabili pentru situația asta ar trebui să răspundă’

Publicat

in

De

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Florin Spătaru, a anunțat că bugetele majorității operatorilor economici cu capital de stat din industria de apărare au fost deblocate, astfel încât plățile salariale aferente nucleului industriei de apărare să poată fi realizate până la sfârșitul anului.

Potrivit unui comunicat al ME, ministrul de resort, Florin Spătaru, a avut o întrevedere cu membrii Alianţei Sindicatelor din Industria de Apărare şi Aeronautică (ASIAA) pentru a găsi soluţii la problemele urgente ale acestui sector industrial. Cel mai important aspect ridicat în cadrul întâlnirii a fost neaprobarea de la începutul anului a bugetelor de venituri şi cheltuieli a majorităţii operatorilor economici din portofoliul Ministerului Economiei, fapt ce a dus la zero investiţii şi, mai grav, la imposibilitatea plăţii salariilor.

„Am decis ca, imediat după întâlnirea cu liderii sindicatelor, să semnez aprobarea bugetelor care erau blocate fără niciun motiv întemeiat, de la începutul acestui an. Nu putem cere performanţă de la oameni care nu-şi primesc nici măcar salariile. Fără bugete aprobate, banii pentru nucleu, adică banii prevăzuţi prin lege pentru personalul din industria naţională de apărare, nu puteau să ajungă la oameni. Astfel de situaţii nu sunt admisibile şi cei responsabili pentru situaţia asta ar trebui să răspundă. Anul 2021 este primul an din istoria acestui minister când în industria de apărare s-au făcut ZERO investiţii. A fost cu adevărat un an negru pentru industria naţională de apărare”, a spus ministrul Economiei.

Florin Spătaru a subliniat că industria naţională de apărare reprezintă un capitol important din noul program de guvernare şi a anunţat că, în urma analizării capabilităţilor acesteia, va propune Guvernului un plan investiţional strategic.

Totodată, acesta a adăugat că va demara discuţii cu MApN pentru a identifica noi oportunităţi de colaborare.

„Industria de apărare din România este supusă unor provocări şi probleme stringente, în această perioadă, fără precedent. Finanţarea acestui sector lăsat până acum în eşalonul doi este esenţială, dacă ne dorim o industrie de apărare competitivă şi performantă”, a susţinut şeful de la Economie.

La rândul lor, liderii sindicatelor au subliniat necesitatea unei strategii de atragere de forţă de muncă tânără şi specializată în industrie, precum şi crearea unei grile de salarizare, în conformitate cu condiţiile speciale de muncă.

„Veniturile din industria de apărare trebuie corelate cu oportunităţile de dezvoltare pe care aceste companii le pot oferi tinerilor, astfel încât aceştia să fie motivaţi să rămână şi să se specializeze pe domeniile lor de activitate”, este de părere ministrul.

De asemenea, întâlnirea a evidenţiat necesitatea unui cadru legislativ special dedicat industriei de apărare. În plus, Florin Spătaru s-a pronunţat în favoarea unui plan sustenabil de atragere de comenzi din partea statului român.

„Avem nevoie de o schimbare de atitudine în relaţiile parteneriale şi o mai strânsă colaborare între companiile româneşti din industria de apărare şi instituţiile statului român care beneficiază de aceste produse”, a afirmat ministrul Economiei, conform agerpres.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

ARGEȘ | Accident grav în Pitești

Publicat

in

De

Pompierii au intervenit, in urma cu putin timp, la un accident rutier în Pitești, zona Craiovei cu victimă un pieton. Victima este un bărbat in varsta de 81 de ani găsit cu funcții vitale, este conștient și transportat la spital de către echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.
Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești s-a stabilit că, un bărbat de 24 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe strada Calea Craiovei, din direcția Centru către Bradu, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, a accidentat un bărbat de 81 de ani, din Pitești, care se angajase în traversarea străzii, pe marcajul pietonal.
În urma accidentului, pietonul a fost rănit și transportat la spital de către echipajele medicale, cu diagnostic preliminar de traumatism cranio-cerebral.
Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.
În cauză, va fi întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend