Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

De ce elevii au probleme cu matematica si cum ii ajuta o culegere matematica de clasa 7?

Avatar

Publicat

in

Multi copii au probleme cu matematica, dar unor elevi le este mai greu decat altora. Acestia ar putea fi copii de altfel stralucitori, care au un simt puternic al logicii si al rationamentului, dar totusi nu se descurca la matematica. In timp, subperformanta repetata in matematica poate determina un elev sa se demotiveze si sa creada ca nu este bun la matematica.

Mai mult, deoarece matematica este cumulativa, ramanerea in urma ar putea insemna ca un cursant pierde o mare parte din ceea ce este invatat pentru restul anului. A avea abilitati de matematica de baza este important, indiferent de cariera pe care un individ alege sa o urmeze, motiv pentru care o culegere matematica clasa 7 ar trebui sa fie utila elevului pentru ca ii va oferi acestuia mai multe informatii si exercitii de toate nivelurile pentru a se perfectiona.

De aceea este esential sa identificam mai devreme problemele. Avand in vedere combinatia potrivita de acomodare in clasa si strategii de invatare, fiecare elev isi poate atinge potentialul maxim la matematica.

Exista o serie de motive pentru care un copil poate avea probleme cu matematica la scoala, de la motivatia scazuta cauzata de anxietate, pana la o intelegere slaba a modului de a aplica si de a efectua operatii matematice. Dar, uneori, cauza principala a sub-performantei este ceva diferit, cum ar fi o problema de sanatate. Sunt si solutii pentru ca de exemplu intr-o culegere matematica clasa a 7a elevii pot gasi exercitii de la cele mai usoare si pana la cele mai complexe pentru a invata.

Probleme de sanatate asociate cu problemele la matematica

Conditia cea mai frecvent asociata cu problemele la matematica este discalculia, in care indivizii se lupta cu efectuarea calculelor de baza si au probleme cu manipularea numerelor in acelasi mod ca si colegii lor.

Cu toate acestea, studentii cu dislexie pot avea, de asemenea, greutati cu matematica la scoala din cauza dificultatilor de citire a numerelor si in urma problemelor cu cuvintele. S-ar putea sa amestece cifrele atunci cand lucreaza pe hartie sau sa rezolve corect problemele, dar sa inregistreze raspunsurile intr-un mod gresit.

Copiii cu ADD / ADHD se pot grabi si pot sari peste un pas sau se pot stradui prea tare pentru a se concentra si nu au rabdare sa citeasca de mai multe ori.

Studentii cu disgrafie si dispraxie, care au probleme cu scrisul de mana, ar putea deveni atat de distrasi de scrierea numerelor, incat fac erori din neatentie sau fac pasii dintr-o ecuatie in ordine gresita.

In cele din urma, copiilor cu tulburari de procesare vizuala le-ar putea lipsi abilitatile de procesare vizual-spatiala de care au nevoie pentru a alinia numerele, pentru a citi graficele si pentru a efectua operatii geometrice de baza.

Cum se gestioneaza problemele elevului cu matematica

Matematica este unul dintre acele subiecte slab intelese atat de copii, cat si de adulti. Acest lucru se datoreaza faptului ca, in timp ce matematica prescolara se refera la rezolvarea problemelor practice, observarea tiparelor, recunoasterea formelor din mediul propriu si invatarea de a numara, instructiunile cu matematica din gimnaziu si liceu devin mai abstracte. Adesea se concentreaza pe invatarea si rezolvarea ecuatiilor din carti, care pot descuraja foarte mult elevii. De aceea este important ca acestia sa rezolve problemele si exercitiile din culegeri, cum ar fi dintr-o culegere de matematica clasa 7.

De fapt, multi studenti se plang ca matematica este plictisitoare. Ei nu pot vedea rostul invatarii algebrei, geometriei sau calculului la scoala. Sau s-ar putea sa se intrebe de ce trebuie sa poata face aritmetica de baza cum ar fi adunarea, scaderea, inmultirea si impartirea cand raspunsurile pot fi gasite cu usurinta folosind un calculator sau un computer.

Raspunsul la acest ultim punct este simplu. Este posibil sa nu ai intotdeauna un calculator disponibil, aceste operatii te ajuta sa inveti si la alte materii, cum fi fizica si chimia, dar si in viata de zi cu zi iar matematica este o sursa de antrenament mintal care iti intareste memoria de lucru.

Avand in vedere toate aceste idei este recomandat ca elevul sa lucreze cat mai  mult pentru a invata matematica bine. Daca sunt probleme de sanatate care pun piedici in invatarea matematicii acestea trebuie rezolvate.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ludovic Orban: Când va fi necesară decizia o vom lua

Avatar

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban a declarat că autorităţile vor aplica în continuare carantinarea unor localităţi atunci când o astfel de decizie va fi necesară şi a reafirmat că numărul de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 va scădea prin respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Declaraţiile au fost făcute la finalul vizitei efectuate la Uzina Dacia de la Mioveni, întrebat de presă cum s-ar putea acţiona pentru a se înregistra o scădere a cazurilor de COVID-19.

„Foarte simplu, prin respectarea măsurilor de protecţie sanitară. Aşa cum am văzut, de exemplu, aici (la Uzina Dacia din Mioveni – n.r.), măsuri extrem de riguroase şi care sunt urmărite constant, aplicarea acestor măsuri este urmărită constant. Practic, depinde de fiecare dintre noi să se protejeze prin măsurile care sunt recomandate de autorităţi şi, evident, pentru noi să punem în aplicare toate deciziile care reduc riscul de răspândire care sunt prevăzute în legislaţia în vigoare”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat în ce măsură se are în vedere carantinarea unor localităţi sau zone, premierul a explicat: „Cu siguranţă, deja, s-au şi luat decizii de carantinare a unor sate, a unor localităţi”.

„Şi, când va fi necesară decizia de carantinare, o vom lua”, a adăugat Orban.

Despre o eventuală revenire la starea de urgenţă, premierul a precizat: „Mi s-a pus în mod frecvent această întrebare legată de starea de urgenţă, noi am prevăzut un set de măsuri care se iau în funcţie de rata de incidenţă, de indicele de răspândire a virusului”.

„În Bucureşti, de exemplu, şi în alte oraşe mari, cum este Cluj, cum este Iaşi, Târgu Mureş, s-au adoptat măsurile care sunt prevăzute în legislaţie şi în hotărârea de Guvern privitoare la prelungirea stării de alertă: obligaţia portului măştii, inclusiv în spaţii deschise, derularea învăţământului în sistem online. De asemenea, închiderea anumitor tipuri de activităţi, teatre, cinematografe, restaurante, cafenele, sunt măsuri prevăzute tocmai pentru a reduce riscul de răspândire. Odată implementate aceste măsuri avem convingerea că vom reduce numărul de persoane care se îmbolnăvesc”, a mai afirmat Orban.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri 4.848 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2 – cel mai mare bilanţ zilnic de la declanşarea pandemiei – numărul total al îmbolnăvirilor ajungând astfel la 1191.102. În ultimele 24 de ore a fost prelucrate 37.025 de teste. De asemenea, s-au înregistrat şi 69 de decese, bilanţul fiind de 6.065. În prezent, 766 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă. Bucureştiul, care a trecut duminică de pragul de 3 în ceea ce priveşte incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile raportate la mia de locuitori, înregistrează o creştere a acestui indicator, la 3.25.

Citește și:

Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Fostul șofer al lui Ludovic Orban, actual secretar general adjunct al guvernului, deschide lista PNL Teleorman pentru Camera Deputaților

Pun stop traseismului? Un politician ajuns la al 6-lea partid, pe listele lui Ludovic Orban

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Klaus Iohannis, despre închiderea țării: În acest moment nu discutăm despre lockdown, ci căutăm soluții

Avatar

Publicat

in

De

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, miercuri, într-o conferință de presă, la Palatul Cotroceni, despre posibilitatea închiderii țării pentru o perioadă de două săptămâni.

„În acest moment nu discutăm despre lockdown, ci căutăm soluții. În definitiv este nevoie oricât de îngrijorați am fi, și eu sunt foarte îngrijorat, de a găsi un fel de a continua. Fără alegeri, nu există democrație. Trebuie să avem grijă să creștem numărul de locuri de la ATI.

A închide țara nu este o soluție. o închidem pentru 2 săptămâni și apoi ce facem: Trebuie să găsim un just echilibru.

Ne vom întoarce la normalitate dacă avem grijă acum și dacă oamenii de știință vor găsi un vaccin foarte repede”, a spus Klaus Iohannis.

Vezi și:

Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Fostul șofer al lui Ludovic Orban, actual secretar general adjunct al guvernului, deschide lista PNL Teleorman pentru Camera Deputaților

Pun stop traseismului? Un politician ajuns la al 6-lea partid, pe listele lui Ludovic Orban

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend