Conecteaza-te cu noi

LIFESTYLE

De ce apar migrenele?

Publicat

in

Persoanele care suferă de migrene sunt conştiente că acestea nu sunt doar simple dureri de cap. O durere obişnuită de cap nu ar fi considerată o afecţiuni, în timp ce migrenele sunt, de fapt afecţiuni cronice. Dar care sunt cauzele apariţiei migrenelor?

Pentru foarte mult timp, s-a vorbit de diferiţi factori declanşatori, de la schimbările de vreme, până la anumite alimente, de exemplu. Deşi aceşti declanştori par vinovaţi pentru apariţia migrenelor la baza lor săt, de fapt, altceva. Oamenii de ştiinţă au descoperit că migrenele pot fi genetice.

”O serie complicată de gene fac ca migrenele să fie susceptibile”, susţine Dr. Matthew Robbins, medic neurolog din New York.

Se pare că, dacă unul sau ambii părinţi se confruntă cu migrene, există şansa ca în proporţie de 50% până la 75%, şi copilul să sufere de migrene, informează Fundaţia Americană a Migrenelor. Dar acest lucru nu este general valabil. Migrenele sunt afecţiuni cronice genetice destul de complexe, ceea ce înseamnă că mai multe gene diferite trebuie să se alăture pentru a fi predispus acestora.

”Este posibil ca mama să sufere de migrene, dar tu să nu ai niciodată parte de ele”, explică Dr. Robbins potrivit InStyle.

Cauzele apariţiei migrenelor

Cauzele migrenelor sunt diferite. Creierul persoanelor care suferă de migrene este hipersensibil la anumiţi stimuli. Să ne gândim la acest lucru exact ac atunci când apare o stare emoţionantă. Reacţia este aceeaşi, atât că apar durerile capului şi, mai mult unele persoane se pot confrunta chiar cu simptome precum stări de greaţă, sensibilitate la lumină sau vedere înceţoşată.

În funcţie de simptomele care apar, există mai multe tipuri de migrene. Din păcate, unul dintre cei mai comuni factori declanşatori nu poate fi deloc controlat. Este vorba de migrenele cauzate de ciclul menstrual sau, mai exact, de fluctuaţia hormonală, care apare cu două zile înainte de menstruaţie şi poate continua cu primele trei zile ale scurgerilor.

Alţi factori declanşatori comuni mai pot fi:

  • stresul
  • schimbările de somn (fie nu dormi suficient, fie dormi prea mult)
  • cofeina sau alcoolul
  • schimbările de vreme (există persoane sensibile la presiunea barometrică)
  • deshidratarea.

Există cazuri în care migrenele pot fi provocate de factori multiplii, ceea ce le face şi mai greu de controlat. În cazul persoanelor care se confruntă cu migrene, cea mai bună opţiune este ceea de a face o vizită la medicul neurolog pentru a slabili un program personalizat, în funcţie de declanşatorii care contribuie la apariţia lor.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Medicul Octavian Jurma avertizează: ‘Ne apropiem de anarhie sanitară. Avem reguli pe care nimeni nu le respectă’

Publicat

in

De

Medicul cercetător Octavian Jurma a lansat critici dure la adresa autorităților cu privire la noile restricții anti-COVID-19.

Vedem că Guvernul a amânat atât de mult luarea acestor decizii, încât valul a intrat singur pe platou. Sunt mai preocupat acum de valul cinci. O parte din cei nevaccinați se vor hotărî acum să nu se mai vaccineze, nu mai putem avea un dialog rațional cu ei”, a declarat medicul.

Ni se spune sâmbătă ceva, luni vedem că nu se întâmplă. Lipsa de predictibilitate și vedem că nici acum în ceasul 18, politicienii nu fac pasul în spate, să se certe liniștiți acolo, puteau să delege autoritatea sanitară unui comandament unic. Toată lumea se ocupă de vaccinare și nimeni, de fapt. Nu există nicio autoritate recunoscută și ne apropiem de anarhie sanitară. Avem reguli pe care nimeni nu le respectă”, a mai declarat Octavian Jurma la Digi24.

Vezi și:

Medicul Octavian Jurma: ‘Nu vă obligă nimeni să vă vaccinați. Trebuie să vrei să te vaccinezi și să semnezi că vrei să te vaccinezi, înainte să se atingă un medic de tine’

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Dezvăluirea zguduitoare a unui medic român infectat cu Covid-19: ‘Mă chinuiam atât de mult încât mi-am rugat colegii să mă omoare. Iar acum vin unii să îmi spună în față că nu există Covid’

Publicat

in

De

Medicul Iulian Preda, coordonatorul măsurilor anti-COVID în spitalele din Botoșani, a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre clipele în care a fost bolnav de SARS-CoV-2.

„Eu am trecut prin această boală, era să mor. Atât de rău mi-a fost, și mă chinuiam atât de mult încât mi-am rugat colegii să mă omoare. 38 de zile cu totul, iar acum vin unii să îmi spună în față că nu există Covid”, a declarat medicul Iulian Preda.

Specialstul a mai relatat, într-un interviu, că este îngrozitor că au început să moară tineri din cauza noului coronavirus şi că personalul medical se roagă zilnic să poată salva pacienții care le ajung în grijă, conform realitatea.net.

Mai mult, medicul susține că autorităţile s-au relaxat mult prea repede în privinţa pandemiei.

„Societatea românească a tratat cu dispreț existența acestui virus. Am considerat că este doar o gripă banală și de care se trece cu ușurință. Morții din primul val, al doilea val, dar mai ales cei din primul val, au fost uitați. S-a uitat suferința și necazurile de atunci și totul a devenit așa, ca o mare relaxare, ca o mare lehamite. De la nivel foarte jos până la nivel foarte înalt. Tocmai când lucrurile ar fi trebuit să ne pună în gardă pe toți, să ne facem rezerve alimentare, de măști, de halate, de produse medicamentoase, de vaccinuri, de anticorpi și de toate celelalte, noi ne-am relaxat cu totul. Mult prea devreme și mult prea tare”, a declarat Iulain Preda.

Vezi și:

Beatrice Mahler îi sfătuiește pe români să meargă la medic atunci când starea generală se deteriorează, mai ales dacă nu sunt vaccinați

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend