Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

De ce ai nevoie de o cuva de retentie atunci cand lucrezi cu substante periculoase?

Publicat

in

Conform normelor europene, orice companie care foloseste sau depoziteaza substante inflamabile, chimice sau toxice are obligatia de a utiliza cuva de retentie pentru siguranta la locul de munca si protejarea mediului inconjurator.

Conform normelor europene, orice companie care foloseste sau depoziteaza substante inflamabile, chimice sau toxice are obligatia de a utiliza cuva de retentie pentru siguranta la locul de munca si protejarea mediului inconjurator.

Cuvele de retentie cu suport orizontal pentru butoaie sunt special concepute pentru a stoca usor recipientele cu ulei sau lichide periculoase. Suportul metalic asigura o suprafata stabila pentru depozitarea butoaielor cu substante poluante si lichide inflamabile, impiedicand deversarea scurgerilor accidentale.

O cuva retentie poate fi utila pentru:

  • depozitarea legala a substantelor inflamabile pentru orice companie din domeniul chimic sau petrochimic (statii de depozitare chimice, benzinarii, petrochimii, rafinarii, etc.);
  • depozitarea legala a substantelor pentru domeniile de activitate ce vizeaza industria auto si nu numai;
  • reducerea riscului de scurgeri accidentale rezultate din mutarea lichidelor/substantelor dintr-un container in altul sau in caz de fisurari/accidente ale recipientelor respective.

Pentru grija fata de mediu, dar si pentru respectarea legislatiei UE ce vizeaza manipularea si depozitarea recipientilor cu substante nocive poluante cu impact negativ asupra mediului, este esentiala utilizarea cuvelor de retentie pentru ulei, emailuri vopsele, solventi, acizi, substante corozive, substante periculoase si alte deseuri lichide ce necesita o stocare speciala.

Cuvele de retentie pot fi de mai multe tipuri:

  • Cuva de retentie mobila, pe roti, pentru transportul usor si in siguranta a recipientelor cu lichide periculoase;
  • Cuva de retentie pentru lichide cu maner rigid pe care poate fi atasat dispozitiv de fixare al butoaielor, prevazuta cu gratar din otel zincat la cald, destinata utilizarii in cladiri sau in anexe acoperite;
  • Cuva retentie stivuibila, cu stalpi ochi de macara (pentru o manipulare usoara) si posibilitate de depozitare a butoaielor pe inaltime, pentru o valorificare mai eficienta a spatiilor de productie sau depozitare.

Este foarte important ca fiecare dintre ele sa aiba capacitatea recipientului cu lichid periculos, astfel incat, in cazul in care butoiul se va sparge, lichidul sa curga in aceste cuve de retentie. Capacitatea de stocare de minimum 200 litri este cea care asigura protectia conform normei privind siguranta la scurgere.

Vidas Met dezvolta, comercializeaza si livreaza in cel mai scurt timp cuve de retentie pentru deseuri periculoase sau substante nocive, construite in concordanta cu legislatia de mediu prin utilizarea celor mai noi tehnologii de productie ce garanteaza produse la cel mai inalt nivel de siguranta si calitate.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

China, prima reacție după victoria Giorgiei Meloni: ‘Sperăm că noul guvern italian va continua să adere la o politică pozitivă și pragmatică’

Publicat

in

De

Purtătorul de cuvânt al ministerului chinez de Externe, Wang Weibin, a declarat că noul guvern de dreapta al Italiei, rezultat din alegerile de duminică, ar trebui să implementeze politici pragmatice.

El a apreciat că Italia şi China „sunt parteneri strategici globali, iar dezvoltarea sănătoasă şi stabilă a relaţiilor bilaterale este în interesul ambelor părţi„.

Sperăm că noul guvern italian va continua să adere la o politică pozitivă şi pragmatică faţă de China, sprijinind spiritul de respect şi încredere reciproce„, a declarat Wang Weibin, citat de ANSA.

Giorgia Meloni, lidera partidului Fratelli d’Italia, câştigătoare a alegerilor şi probabil viitoare şefă a guvernului de la Roma, a declarat vineri agenţiei de presă CNA din Taiwan că dacă va ajunge prim-ministru va retrage Italia din iniţiativa chineză Drumul Mătăsii.

Politiciana în vârstă de 45 de ani, care ar putea fi prima femeie şef de guvern din Italia postbelică, consideră că semnarea înţelegerii privind Noul Drum al Mătăsii a fost „o mare greşeală” şi crede că dacă ar trebui să semneze „mâine dimineaţă” prelungirea până în 2024 a memorandumului respectiv „mi-ar fi greu să văd condiţiile politice pentru asta„.

Meloni a afirmat că sub un guvern de centru-dreapta „este sigur că Taiwanul va fi o problemă fundamentală pentru Italia„.

Ea a calificat ca „inacceptabile” ameninţările Chinei la adresa insulei independente de facto, pe care Beijingul o consideră o provincie chineză rebelă, şi a susţinut că a urmărit îndeaproape, „cu nelinişte„, ultimele evoluţii ale tensiunilor chino-taiwaneze.

Reprezentanta dreptei radicale italiene s-a referit la multe evenimentele ulterioare semnării protocolului pentru Drumul Mătăsii în 2009, inclusiv reprimarea de către China a activiştilor din Hong Kong, discriminarea uigurilor şi a altor minorităţi, atitudinea ambiguă a Beijingului faţă de invazia rusă în Ucraina şi demonstraţiile de forţă repetate faţă de Taiwan.

Iniţiativa Drumul Mătăsii este un proiect uriaş de investiţii în infrastructură şi comerţ menit să lege China de Europa şi Africa. Italia a fost prima ţară din G7 – grupul celor mai avansate economii ale lumii – care a aderat la iniţiativă, provocând astfel îngrijorarea Statelor Unite. ANSA reaminteşte că Washingtonul s-a referit în acest context la posibila scurgere către China a unor informaţii comerciale confidenţiale şi a unor tehnologii, conform agerpres.ro.

Vezi și:

Expert american în dezvoltare economică: ‘Toate acțiunile pe care SUA le-au întreprins în Taiwan sugerează că va fi un nou conflict. SUA recunosc China drept o putere militară și economică pe care trebuie s-o ia în considerare’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Expert american în dezvoltare economică: ‘Toate acțiunile pe care SUA le-au întreprins în Taiwan sugerează că va fi un nou conflict. SUA recunosc China drept o putere militară și economică pe care trebuie s-o ia în considerare’

Publicat

in

De

Afaceristul american Angelos Angelou, expert în dezvoltare economică și antreprenoriat, fondator și director executiv al AngelouEconomics și International Accelerator, a precizat că relația SUA-China s-a deteriorat destul de mult în ultima perioadă, mai ales în urma incidentelor privind Taiwanul.

„SUA recunosc China drept o putere militară și economică pe care trebuie s-o ia în considerare. Din nefericire, acest lucru s-a întâmplat destul de târziu, din punctul meu de vedere.

Noi, americanii, ne concentrăm mai mult pe noi înșine, ne uităm la ce facem noi și nu dăm mereu atenție la ce fac alții. China s-a dezvoltat foarte mult în ultimii 20 de ani și a reușit să depășească SUA în anumite sectoare tehnologice cheie, de exemplu transportul public.

Nicio țară din lume nu poate concura în acest moment cu China la ceea ce înseamnă adaptarea tehnologiei și cred că sunt cu 20 de ani în fața SUA. Aproape fiecare chinez e obișnuit să folosească tehnologia, de exemplu Wechat. Wechat nu e doar o rețea de socializare, e o modalitate de plată, o poartă de acces, e tot ceea ce ai nevoie.

Ce spun acum s-ar putea să fie o surpriză, dar în China nimeni nu poartă portofel, nu au cash la ei, tot ce au e un cont de Wechat, cu care poți face orice, poți plăti, poți face cumpărături, e un instrument pe care-l folosesc toți chinezii”, a spus omul de afaceri american.

Angelos Angelou este de părere că, în acest moment, relația SUA – China „nu e foarte bună”.

„Deteriorarea acestei relații a început cu administrația Trump și continuă și astăzi, când lucrurile stau și mai rău din cauza problemei Taiwan.

Politica SUA e oportunistă, din punctul meu de vedere, este ambiguă: recunoaștem oficial că Taiwan face parte din teritoriul Chinei, dar în același timp susținem militar Taiwanul. Dar aceste lucruri se schimbă, acum nu cred că mai e cineva în SUA care să considere că Taiwanul e parte din China. Toate acțiunile pe care SUA le-au întreprins în zonă sugerează că va fi un nou conflict, să sperăm că nu în curând”, a completat omul de afaceri, potrivit psnews.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend