Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

De cand magazinele sunt pline, brazii de la Ocol nu mai au cautare

Avatar

Publicat

in

Dacă pînă anul trecut cîmpulungenii puteau să-şi procure brazi de Crăciun la preţuri rezonabile, fie de la comercianţii din Piaţa Centrală, fie de la Ocolul Silvic, în 2013, cel puţin pînă acum, interesul pentru această afacere a scăzut. Pe de-o parte pentru că marile magazine au lansat oferte avantajoase la brazii artificiali, iar pe de-altă parte pentru că ocolul silvic nu prea mai are de unde să taie brăduţi. Ar mai fi şi faptul că foarte multe persoane cumpără de la diverşi vînzători ambulanţi, de obicei de etnie rromă, ori merg în pădurile ce mărginesc municipiul şi-şi taie singure un pom de iarnă, chiar dacă riscă să fie amendate de autorităţi. Potrivit şefului Ocolului Silvic Cîmpulung, pînă acum nu au fost înregistrate cazuri deosebite legate de furtul brazilor de Crăciun, iar comanda oficială pentru comercializarea acestora a scăzut faţă de alţi ani“. În  ce priveşte cantitatea de pomi de Crăciun, am avut o comandă de 100 de pomi, de molid, pe care o s-o onorăm. Puţin, fiindcă suprafaţa de fond forestier pe care o avem la Ocolul Cîmpulung s-a diminuat din cauza legilor retrocedării“, spunea inginerul Cătălin Oprei.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Gabriela Firea rupe tăcerea: ‘Sunt zone în care oamenii nu-și permit să se testeze’

Avatar

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Medicul Octavian Jurma: ‘Ne infectăm dacă stăm mai mult de 10 minute în proximitate, indiferent dacă e în aer liber sau în spațiu închis’

Avatar

Publicat

in

De

”În general, activitatea în aer liber nu este o sursă semnificativă de infecție. Ce se poate întâmpla în aer liber este ca doi oameni să stea de vorbă o oră, să spunem, unul lângă altul, să nu aibă mască sau să aibă un grad înalt de infectare și să se poată infecta. Noi ne infectăm dacă stăm mai mult de 10 minute în proximitate, indiferent dacă e în aer liber sau în spațiu închis.

Dacă suntem în spațiu închis, problema este că acolo se acumulează în aer particule care poartă acest virus și atunci noi putem să respirăm acest aer și dacă cineva a părăsit încăperea. De aceea este mult mai periculoasă petrecerea timpului în aceste spații închise care are loc în mod natural, mai ales dacă ai fost afară și se întorc toți zgribuliți și stau la povești.

Este un lucru perfect normal și natural, dar care, în același timp, poate să răspândească virusul în aceste condiții pentru că toți declară că au respectat întocmai măsurile. În general, infecția se întâmplă acum în casele noastre sau în spațiile închise, unde, dintr-un motiv oarecare nu purtăm mască – poate luăm cina sau ne simțim în siguranță cu niște oameni care ne spun că ei sigur nu sunt infectați. Aici e problema, nu neapărat pe pârtii și în spațiul liber, ci ce se întâmplă după”, a declarat Octavian Jurma, conform b1.ro.

Citește și:

Veste bună! Din 2021 se dau noi sume de bani pentru cei care fac parte din acest program

Mutarea făcută de Klaus Iohannis: Înainte de alegeri, șeful STS a fost avansat în grad!

Ce taxă îi așteaptă pe români odată cu venirea noului an. Cât trebuie să plătească și prin ce mod se pot recupera banii

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend