Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

David Hockney se instalează în Normandia pentru a picta, a mânca şi a fuma liber

Publicat

in

David Hockney, una dintre figurile emblematice ale picturii contemporane, părăseşte Los Angeles pentru a se stabili în comuna Bessin din departamentul Calvados, regiunea Normandia, Franţa, potrivit Le Figaro.

O alegere care nu a fost făcută la întâmplare, pentru că în anii ’80 artistul a petrecut câteva zile în regiune. Potrivit postului Europe 1, acesta s-ar instala la Beuvron-en-Auge, un mic sat cu aproape 200 de locuitori pe care Hockney l-a ales.

Anul trecut, el a cumpărat La Grande Cour, „o casă din lemn bine ascunsă de copaci”. Clădirea, ridicată în 1650, a inspirat deja artistul care va prezenta din 24 septembrie la New York o operă inedită compusă din 24 de panouri în care îşi portretizează casa.

Viaţa la ţară nu-l sperie pe Hockney, care a declarat în The Wall Street Journal: „Vreau ca operele mele să fie văzute. Dar eu nu trebuie să fiu văzut”. Potrivit artistului, acesta se simte deja ca acasă în Normandia unde spune că lucrează de două ori mai mult decât în altă parte.

Zilele sale se desfăşoară astfel: se trezeşte în zori pentru a admira răsăritul, lucrează toată dimineaţa, ia micul dejun într-un restaurant de la colţul străzii – singura pauză din zi -, îşi face siesta după-amiază şi reia lucrul seara.

Libertatea pe care i-o oferă Franţa l-a convins să părăsească Los Angeles, oraşul unde a pictat faimoasele sale „piscine”.

Decizia sa este motivată mai ales de posibilitatea de a mânca şi fuma liber. „Mi-ar plăcea pur şi simplu că lucrez şi să pictez (…), francezii ştiu să trăiască, ei se cunosc după plăceri”, a explicat el tot pentru The Wall Street Journal.

David Hockney, născut pe 9 iulie 1937 în Bradford, în Marea Britanie, a studiat la Royal College of Art din 1957 până în 1962. Şi-a cimentat reputaţia de artist talentat prin expoziţia ”Young Contemporaries” de la Londra, în 1960, înainte de a se muta la Los Angeles, în 1974. Pictor, desentator, ilustrator, scenarist şi fotograf, David Hockney a contribuit la dezvoltarea curentului art-pop în anii 1960 şi este considerat unul dintre cei mai influenţi artişti britanici din secolul al XX-lea.

Tabloul său „Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)” a fost adjudecat anul trecut contra sumei de 90,3 milioane de dolari, stabilind astfel un record – cea mai scumpă lucrare a unui artist în viaţă vândută vreodată la licitaţie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

FACEBOOK poate lua o măsură RADICALĂ: Ar putea INTERZICE publicitatea politică înaintea alegerilor prezidenţiale americane

Publicat

in

De

Facebook analizează dacă să interzică publicitatea politică pe platforma sa de socializare, în Statele Unite, înainte de alegerile prezidenţiale americane din 3 noiembrie, potrivit unor surse citate vineri de Bloomberg, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Deocamdată doar se discută posibilitatea de a interzice publicitatea politică şi nu a fost luată încă o decizie.

Un purtător de cuvânt al companiei a spus că Facebook nu comentează informaţia.

Citește și: Coronavirus într-o mare redacție tv din București? postul interzice divulgarea de informații/ SURSE

Facebook a fost criticată pentru politica sa de a excepta publicitatea politică de verificarea faptelor afirmate. Anul trecut, Twitter a interzis reclamele politice, dar Facebook a afirmat că nu vrea să îngrădească discursul politic.

Campaniile preşedintelui Donald Trump şi candidatului democrat Joe Biden nu au răspuns imediat solicitărilor de comantarii.

Luna trecută, campania Biden a publicat o scrisoare deschisă adresată directorului general al Facebook Mark Zuckerberg, în care a cerut companiei să verifice faptele prezentate în reclamele politice, în cele două săptămâni de dinaintea alegerilor.

Într-o postare făcută vineri pe Twitter, directorul pentru sectorul digital al campaniei Biden, Rob Flaherty, s-a referit la problema dezinformării prin intermediul conţinutului neplătit de pe site.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 86: A început DICTATURA! Statul poate să-ți ia copiii

”Trebuie să reamintesc că problemele Facebook sunt în proporţie de 80% legate de conţinutul neplătit şi tot ceea ce fac în privinţa conţinutului plătit este o tentativă de a distrage atenţia”, a scris Flaherty pe Twitter.

Peste 900 de advertiseri s-au înscris într-un boicot împotriva Facebook organizat de organizaţii pentru protejarea drepturilor civile, pentru a presa compania să ia măsuri concrete pentru a bloca răspândirea urii şi a dezinformării, în urma morţii afro-americanului George Floyd în timp ce se afla în custodia poliţiei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Atenție, călători! Poliția Capitalei dă amenzi în mijloacele de transport în comun

Publicat

in

De

Poliția Capitalei a anunțat că în ultima săptămână, împreună cu polițiștii locali, a aplicat peste 1.100 de amenzi pentru nerespectarea regulilor de protecție în mijloacele de transport în comun.

Citește și: Raluca Turcan scapă porumbelul: prioritatea noastră este organizarea alegerilor

Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a anunțat că a continuat acțiunile de verificare a modului în care sunt respectate măsurile de protecție împotriva infectării cu COVID-19 în mijloacele de transport în comun, informează Mediafax.

Amenzile aplicate într-o săptămână ajung la aproape 160.000 de lei.

„Pe parcursul celor 7 zile, în urma verificărilor efectuate, în care au fost implicați și reprezentanți ai Poliției Locale, au fost constatate și aplicate 1.127 sancțiuni contravenționale, în valoare de 158.200 lei”, a anunțat Poliția Capitalei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend