Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

David Hockney se instalează în Normandia pentru a picta, a mânca şi a fuma liber

Publicat

in

David Hockney, una dintre figurile emblematice ale picturii contemporane, părăseşte Los Angeles pentru a se stabili în comuna Bessin din departamentul Calvados, regiunea Normandia, Franţa, potrivit Le Figaro.

O alegere care nu a fost făcută la întâmplare, pentru că în anii ’80 artistul a petrecut câteva zile în regiune. Potrivit postului Europe 1, acesta s-ar instala la Beuvron-en-Auge, un mic sat cu aproape 200 de locuitori pe care Hockney l-a ales.

Anul trecut, el a cumpărat La Grande Cour, „o casă din lemn bine ascunsă de copaci”. Clădirea, ridicată în 1650, a inspirat deja artistul care va prezenta din 24 septembrie la New York o operă inedită compusă din 24 de panouri în care îşi portretizează casa.

Viaţa la ţară nu-l sperie pe Hockney, care a declarat în The Wall Street Journal: „Vreau ca operele mele să fie văzute. Dar eu nu trebuie să fiu văzut”. Potrivit artistului, acesta se simte deja ca acasă în Normandia unde spune că lucrează de două ori mai mult decât în altă parte.

Zilele sale se desfăşoară astfel: se trezeşte în zori pentru a admira răsăritul, lucrează toată dimineaţa, ia micul dejun într-un restaurant de la colţul străzii – singura pauză din zi -, îşi face siesta după-amiază şi reia lucrul seara.

Libertatea pe care i-o oferă Franţa l-a convins să părăsească Los Angeles, oraşul unde a pictat faimoasele sale „piscine”.

Decizia sa este motivată mai ales de posibilitatea de a mânca şi fuma liber. „Mi-ar plăcea pur şi simplu că lucrez şi să pictez (…), francezii ştiu să trăiască, ei se cunosc după plăceri”, a explicat el tot pentru The Wall Street Journal.

David Hockney, născut pe 9 iulie 1937 în Bradford, în Marea Britanie, a studiat la Royal College of Art din 1957 până în 1962. Şi-a cimentat reputaţia de artist talentat prin expoziţia ”Young Contemporaries” de la Londra, în 1960, înainte de a se muta la Los Angeles, în 1974. Pictor, desentator, ilustrator, scenarist şi fotograf, David Hockney a contribuit la dezvoltarea curentului art-pop în anii 1960 şi este considerat unul dintre cei mai influenţi artişti britanici din secolul al XX-lea.

Tabloul său „Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)” a fost adjudecat anul trecut contra sumei de 90,3 milioane de dolari, stabilind astfel un record – cea mai scumpă lucrare a unui artist în viaţă vândută vreodată la licitaţie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 62: Rudele miniştrilor PNL puse în funcţii de conducere (VIDEO)

Publicat

in

De

A apărut episodul 61 al Verdictului Politic, rubrica realizată de Dana Budeanu în exclusivitate la STIRIPESURSE.RO. În acest episod, Dana Budeanu vorbeşte despre rudele miniştrilor PNL aşezate în diverse funcţii, dar şi despre „isprăvile” consilierilor lui Ludovic Orban.

Din episodul de azi:

„Mâine şi poimâine printre ordonanţele abuzive date de Guvernul Orban ar trebui date nişte ordonanţe pentru ca zilele de 26 şi 27 mai să fie libere. Anul trecut pe 26 mai am sărbătorit marea victorie de la alegerile europarlamentare. Aţi uitat de acele zile în care USRI Doi şi-un sfert şi Ciuma Roz luptau cu Ciuma Roşie? Pe 27 mai, una dintre legendele istoriei moderne a României, domnul Dragnea, a fost arestat, ca un fel de bomboană pe colivă după alegeri.”

„Jos labele de pe istoria PNL! Cine sunteţi voi să vorbiţi despre Brătianu? Voi sunteţi nişte gunoaie. Nişte hoţi ordinari. Uitaţi-vă la membrii Guvernului, îi luăm pe rând de pe listă. Grindă are 10 nume, 10 funcţii, toată familia este pusă pe oriunde. Prietenul Berbece este prefect, socru-su aşteaptă să fie numit la Electrica S.A. Vrancea, cumătru-su Mihăilescu la Regionala C.F. Galaţi, fiu-su e consilierul ministrului Agriculturii, verişoară-sa la APIA Vrancea. Tot neamul lui Grindă e în minister. Tătatu – verişoară-sa pusă la Antibiotice S.A. Iaşi. Frate-su se doreşte la ISU pe ţară, dar momentan la Vaslui. Doamna Anisie, un nimeni. Cercetaţi pe google concursurile măsluite prin care a trecut. Măsluite de cine? Cine a închis ochii la concursurile măsluite? Bărbatu-su, de la Direcţia Generală Anticorupţie, unde se vrea şi şef. Fina lui Anisie este şefa DSP Bucureşti, pusă acum două săptămâni. Orban are doi consilieri, acest Bitanu şi cu Jicol, cel care mi-a trimis un mesaj de ameninţare, cu înjurături de mamă. Tu, ca prim-ministru, să accepţi aşa ceva? Ăla e în continuare acolo. V-aţi pus să daţi oamenii afară care erau de 20 de ani acolo. Noroc că s-a trezit Orban. Ăia nu au culoare politică. Sunt acolo pentru că sunt oameni de administraţie. ştiu cum merg lucrurile. Ce să facă Curcan şi cu alţii? Nu vii tu ca idiotul şi dai afară ca să poţi tu să furi. Nici Cioloş, nici MISA ăla, nu a dat afară oameni cu experienţă de 20 de ani. Acesta este ‘Guvernul Meu’, domnule Iohannis.”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Rareș Bogdan a răbufnit: Trebuie să răspund pentru tot felul de imbecili, care fac tot felul de cretinisme

Publicat

in

De

Liberalul Rareș Bogdan critică extrem de dur afirmațiile consilierului premierului Ludovic Orban, Bogdan Glăvan, cel care ar fi spus că pe el nu-l interesează și își dorește să stea acasă pentru a-i veni banii. 

„Vă doresc să nu fiți niciodată în situația mea, pentru că eu trebuie să răspund pentru tot felul de imbecili, care fac tot felul de cretinisme, pentru tot felul de indivizi… dacă vrei să iei 15.000 lei, stai mă acasă. Că nu am venit la guvernare, nu am alergat ca nebunul un an de zile în toată ţara şi nu am dormit 4 ore pe noapte ca să iei tu salariu de 15.000 lei. Eu am alergat pentru PNL şi alerg pentru PNL alături de 240.000 membri nu ca dl Glăvan sau alţi maimuţoi să îşi ia Consiliu de Administraţie sau să spună că el a venit la guvernare ca să ia un salariu de 15000 lei. Asta chiar mă scoate din sărite. Pentru că nu am pus niciun om în vreun Consiliu de Administraţie, nu am niciun Consiliu de Administraţie, nu mă interesează să numesc vreun om în Consiliu de Administraţie şi nici să numesc oameni care să spună, dacă chiar e aşa, că a venit la guvernare ca să ia 15.000 de lei. Mi se pare aberant. Ştii ce greu e să răspunzi pentru aceşti glăveni când eşti de bună credinţă şi vrei ca ţara să se schimbe? Sunt într-o situaţie în care îmi vine să ies public şi să spun mai multe decât spun, pentru că eu nu am venit la guvernare ca Glăvan să ia 15.000 lei şi 7 consilii de administraţie”, a declarat Rareş Bogdan, la B1 TV.

Vezi și

Cozmin Gușă, profeția care ar putea răsturna total scena politică! Candidatură-bombă pentru Marcel Vela

Se rupe lanțul de iubire dintre PNL și USR. Guvernul Orban tot mai singur și fără sprijin în Parlament

Scandal de proporții pe piața medicamentelor! Nume grele precum Gigi Becali și Streinu Cercel implicați în importul de medicamente din Rusia

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend