Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Datorii fabuloase pentru Cristian Cioaca – Fostul politist pierde tot !

Publicat

in

Aflat în închisoare de câţiva ani, fostul poliţist, Cristian Cioacă, condamnat pentru omor calificat, a aflat recent că se confruntă cu probleme financiare uriașe.

Acesta a făcut datorii tot mai mari la întreţinere, astfel, că Asociația de Proprietari ai blocului din Brașov în care soția acestuia, Elodia Ghinescu, a avut un cabinet de avocatură a reușit să obțină în instanță dreptul la plata restanțelor la întreținere, restante în valoare de 11.000 de lei.

De asemenea, Cristian Cioacă a pierdut și apartamentul din cartierul Tractorul în care soția lui și-a pierdut viața din cauza neplății către banca la care acesta avea un credit.

Cristian Cioacă, polițistul cunoscut ca cel care a omorât-o pe Elodia, a fost condamnat în anul 2014 la 16 ani și opt luni de închisoare.

De când a ajuns după gratii, comportamentul polițistului s-a schimbat radical. Cioacă, închis la Penitenciarul Colibași, județul Argeș, muncește la biblioteca secției de maximă siguranță, participă la cursuri de artizanat și a devenit specialist în tehnica origami.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

AUR se poziționează împotriva creșterii taxelor pe casele și apartamentele romanilor: Solicităm guvernului și partidelor din Coaliția pentru Sărăcirea Românilor să renunțe la această inițiativă

Publicat

in

De

Alianţa pentru Unitatea Românilor (AUR) a transmis prin intermediul unui comunicat de presă că se poziționează împotriva creşterii taxelor pe casele şi apartamentele romanilor, susţinută de Guvern. AUR mai consideră că eliminarea deficitelor bugetare, cu precădere la nivelul cheltuielilor curente ale statului ar trebui să constituie o prioritate absolută, pentru a nu sărăci suplimentar oamenii şi prin inflaţie, scrie news.ro

Potrivit unui comunicat de presă al AUR, proprietătile imobiliare reprezintă o modalitate de stocare a valorii, a rezultatelor unei munci anterior desfaşurate si deja impozitate. Principial vorbind, reimpozitarea unor active la care statul nu a avut vreo contribuţie este o decizie discutabilă. În orice caz, „subminarea prosperităţii românilor” ar trebui sa existe ca infracţiune in codul penal şi să fie aspru pedepsită.

„Bogăţia românilor este dată de volumul de capital care aparţine cetăţenilor şi este de datoria noastră să sporim averea românilor care au muncit, care muncesc, care economisesc, care îşi asumă riscuri calculate şi responsabilităţile de a creşte şi educa copii si de a-şi sprijini părinţii la senectute. Prima condiţie este aceea de a le lăsa cât mai mulţi bani la dispoziţie, din ceea ce au câştigat sau câştigă, pentru a-i aloca aşa cum consideră, în plan local, către consumul bunurilor şi serviciilor dorite şi/sau către economii şi investiţii.

Din păcate, actuala politică a statului îi prejudiciază tocmai pe cei care ar trebui sprijiniţi – pe cei harnici în trecut şi în prezent, cei cumpătaţi, economi şi pe cei întreprinzători. Obiectivul principal al administraţiei politice care se bucură de aşa-numita “suveranitate teritorială” este “maximizarea valorii resurselor teritoriului şi a timpului oamenilor care îl populeaza”. Aşa-zisa impozitare a capitalului reprezintă practic o reimpozitare a muncii. Prin urmare, nu disputa între impozitarea muncii şi a capitalului reprezintă principala dilemă”, mai arată sursa citată.

Statul român trebuie să îşi asigure finanţarea cu precădere din valorificarea utilizării resurselor naturale si umane, a infrastructurii teritoriului şi a activelor sale, precum şi din serviciile necesare prestate cetăţenilor, nu din impozitarea sub diverse forme a timpului muncit în trecut sau în prezent de către oameni, iar acumularea de capital trebuie să fie o posibilitate disponibilă tuturor românilor.

Sursa menţionată mai precizează că România trebuie să treacă de la o impozitare injustă a veniturilor şi capitalurilor la o contribuţie justă la consumul resurselor naturale şi de timp al românilor.

AUR mai consideră că eliminarea deficitelor bugetare, cu precădere la nivelul cheltuielilor curente ale statului ar trebui să constituie o prioritate absolută, pentru a nu sărăci suplimentar oamenii şi prin inflaţie.

Doar investiţia eficientă într-o infrastructură necesară ţării ar putea justifica un eventual deficit temporar, adaugă sursa amintită.

Prin urmare, AUR este împotriva creşterii taxelor pe proprietate şi solicită guvernului şi partidelor din Coaliţia pentru Sărăcirea Românilor să renunţe la această iniţiativă, scrie news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Șeful statului, Klaus Iohannis: ‘Mă bucur să văd că la nivelul Guvernului s-au făcut pași concreți în ceea ce privește realizarea Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România’

Publicat

in

De

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj cu prilejul Zilei Naţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, în care a precizat că este nevoie ca autorităţile să răspundă cu fermitate la pericolele reprezentate de creşterea tendinţelor populiste, extremiste sau şoviniste.

„Cu prilejul Zilei Naţionale de Comemorare a Holocaustului, aducem un pios omagiu memoriei victimelor uneia dintre cele mai teribile perioade ale istoriei recente. Autorităţile regimului condus de mareşalul Ion Antonescu au condamnat la o moarte cumplită comunităţile evreieşti din teritoriile aflate sub administrarea României. Prin aşa-zisa operaţiune de „curăţare a terenului”, sute de mii de vieţi au fost nimicite, iar destinele evreilor români au fost schimbate pentru totdeauna. În urmă cu 81 de ani, statul român s-a folosit de toate mijloacele pentru a-i marginaliza pe evrei şi a-i lipsi de drepturi şi libertăţi.

Au fost comandate asasinate comise în plină zi, pe străzi, în timp ce alţi semeni au fost ucişi în propriile cămine sau îşi găseau sfârşitul în „trenurile morţii”, în timpul deportărilor în Transnistria sau în lagărele de concentrare. Cutremurătoarele mărturii ale supravieţuitorilor reprezintă preţioase dovezi pe care avem responsabilitatea să le transmitem mai departe, din generaţie în generaţie”, a transmis Klaus Iohannis, în mesajul prezentat de către consilierul de stat Cătălina Galer, la ceremonia organizată la Memorialul Holocaustului.

El a adăugat că „pentru a preveni asemenea atrocităţi trebuie, înainte de toate, să acceptăm trecutul în întreaga sa veridicitate”.

„Adevărul despre istoria României dintre anii 1941-1944 este unul brutal şi dureros, însă doar prin asumarea deplină a acestuia vom putea asigura o democraţie matură şi stabilă. Educaţia despre Holocaust nu se rezumă doar la relatarea evenimentelor desfăşurate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ci oferă tinerelor generaţii oportunitatea de a reflecta asupra valorilor care ne definesc societatea şi pe care este fundamental să le apărăm, pentru a trăi cu demnitate şi integritate. Este esenţial să conştientizăm şi să înţelegem cum s-a ajuns în acel punct în care comunităţi întregi au fost sistematic distruse, cum a fost posibil ca o astfel de tragedie să se desfăşoare sub ochii întregii societăţi.

În contextul complicat în care ne aflăm, trebuie să fim atenţi la semnalele de alarmă reprezentate de creşterea tendinţelor populiste, extremiste sau şoviniste. Autorităţile trebuie să răspundă acestor pericole cu vigilenţă, verticalitate şi fermitate”, a completat şeful statului. 

Preşedintele Iohannis a mai spus că „faptul că cei care au pus la cale în România Holocaustul sunt încă elogiaţi, că se neagă sau minimalizează oroarea acestei tragedii şi că se propagă în societate idei extremiste şi antisemite este revoltător şi inadmisibil”.

„Reiterez angajamentul nostru de a crea o societate solidară, empatică, ataşată valorilor democratice şi unită în respingerea oricărui derapaj. În România mai trăiesc puţini supravieţuitori ai Holocaustului. Avem o mare responsabilitate atât faţă de ei şi de cei care nu mai sunt printre noi, cât şi faţă de comunităţile evreieşti din România de a preţui şi a transmite mai departe mărturia suferinţei şi a învăţămintelor Holocaustului, ca pe un cutremurător tezaur de conştiinţă! Mă bucur să văd că la nivelul Guvernului s-au făcut paşi concreţi în ceea ce priveşte realizarea Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România.

Totodată, îmi exprim convingerea că toţi actorii implicaţi vor depune energie şi eforturi pentru ca acest proiect deopotrivă memorial şi educaţional să fie realizat cât mai repede posibil, pentru că societatea are nevoie de o instituţie modernă, în care adevărul istoric – exact aşa cum a fost – să fie cunoscut şi transmis tinerelor generaţii. Ne-am asumat lecţiile trecutului şi suntem angajaţi pe drumul adevărului, iar România va rămâne puternic ataşată principiilor şi valorilor democratice! Fie ca memoria victimelor să rămână veşnic în inimile noastre!”, a mai subliniat Preşedintele României, conform news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend