Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Datele care răstoarnă cifrele furnizate de autorități! ‘Românii inconștienți care nu se vaccinează’ – doar o minciună a autorităților?

Publicat

in

Jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob semnalează o serie de detalii extrem de interesante, referitoare la datele privind vaccinarea populației.

Iacob susține că procentul privind vaccinarea românilor ar fi mai mare decât este prezentat oficial. Într-un articol publicat pe site-ul Inpolitics.ro, ziaristul se întreabă dacă nu cumva sintagma „românii inconștienți care nu se vaccinează” este doar o minciună a autorităților.

Bogdan Tiberiu Iacob este de părere că, dacă din ecuația vaccinării am scoate vreo 5 milioane de români plecați peste hotare și circa 3 milioane, la o populație de aproximativ 19 milioane de locuitori, procentul vaccinaților ar trece de 50%.

La 19.071.285 luați în calcul de organismele internaționale, asta ar însemna cca.29,83%. La 14 milioane, însă, cifra reală, proporția urcă la 40, 63%. Cu aproape 4 procente peste media mondială de 37%. Dacă îi adăugăm și pe cei vaccinați doar cu prima doză, numărul ”înțepaților” urcă la 6.013.059, iar procentul urcă la 42,95%. La un procent oficial de doar 29% vaccinați, România lasă în urma ei 89 de state ale lumii în materie de vaccinare. La un procent de 40,6%, probabil că numărul acestora sare de vreo 120-130, iar România intră în rîndul primelor 77 de state ale lumii. Nu e grozav, dar nici catastrofal, pentru o țară guvernată haotic în pandemie, în care vîrful campaniei pro-vaccinare a fost cel mai catastrofal politician în planul imaginii, premierul Florin Cîțu și ale sale revelații legate de ce ar conține vaccinul. De fapt, putem spune mai degrabă că nu am avut deloc asemenea campanii. O țară în care prostia, bîlbîielile, contradicțiile și chiar minciunile dovedite adesea ale politicienilor ori ale specialiștilor numiți de ei la butoanele pandemiei, au avut un rol uriaș în provocarea scepticismului românilor în privința vaccinării. Aproape 43% dintre români au ales pînă acum să se vaccineze; dacă eliminăm din ecuație și cca.3 milioane de copii, atunci procentul se duce spre 54,6% din populația adultă. Parcă nu mai părem chiar atît de iresponsabili cum se chinuie să ne bage în cap regimul Iohannis-Cîțu-Arafat”, explică Bogdan Tiberiu Iacob.

Astfel, se întreabă Iacob, cum se explică, totuși, numărul imens de morți, deși nu stăm chiar atât de dezastruos în ceea ce privește vaccinarea?

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Ultimă oră: un nou cutremur în România

Publicat

in

De

Un cutremur cu magnitudinea 3,6 s-a produs luni în judeţul Vrancea. Seismul a avut loc la adâncimea de 88 de kilometri, arată Mediafax.

Conform Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul cu magnitudinea 3,6 s-a produs la ora 9.22, în judeţul Vrancea.

Seismul s-a produs la adâncimea de 88 de kilometri.

Oraşele cele mai apropiate sunt: 84 km Brașov, 87 km Bacău, 106 km Ploiești, 114 km Galați și 118 km Brăila.

Cel mai recent cutremur în țara noastră a avut loc în urmă cu doar câteva zile, la Cluj.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Belgia – Transportul în Bruxelles şi regiunea Valonia, perturbat de o amplă manifestaţie sindicală

Publicat

in

De

Transportul în Bruxelles şi regiunea Valonia era luni dimineaţă perturbat de o amplă manifestaţie pentru apărarea puterii de cumpărare şi a drepturilor sindicale, informează postul public de radio şi televiziune belgian RTBF, potrivit Agerpres.

În capitala belgiană metroul circulă doar pe magistrala 1, iar tramvaiele numai pe câteva trasee. În Valonia, mai multe trasee ale autobuzelor companiei de transport regionale TEC au fost suprimate pentru întreaga zi.
Programul companiei belgiene a căilor ferate (SNCB) nu a fost afectat de grevă, însă SNCB a suspendat unele trenuri din cauza numărului mare de infectări cu coronavirusul în rândul personalului său.

Demonstraţia este organizată de Federaţia generală belgiană a muncii (FGTB) şi Confederaţia sindicatelor creştine (CSC). Al treilea mare sindicat belgian, Confederaţia generală a sindicatelor liberale din Belgia (CGSLB), susţine revendicările, dar nu demonstrează în stradă ţinând cont de criza sanitară cauzată de COVID-19.

FGBT şi CSC solicită măsuri structurale pentru a diminua facturile la energie ale gospodăriilor, menţinerea indexării automate şi o reformă a legii din 1996 privind norma salarială.

În ultimele luni, norma salarială a fost denunţată vehement de cele trei mari organizaţii sindicale belgiene, care cer o revizuire a acestei legislaţii pentru a se permite negocieri ”mai libere”.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend