Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Date oficiale: Câți românii au făcut COVID-19 după ce s-au vaccinat/ 70% dintre ei erau la peste patru luni de la vaccin

Publicat

in

1,3% din totalul persoanelor infectate în România au fost vaccinate anti-COVID cu o doză sau cu ambele doze, potrivit statisticii realizate de Institutul Național de Sănătate Publică.

Potrivit directorului INSP, Adriana Pistol, în România au fist raportate peste 28.000 de persoane infectate care au fost vaccinate cu o singură doză.

Procentual, asta înseamnă 0,52% din totalul de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză. 53% dintre acestea s-au infectat în primele 14 zile după vaccinare, a anunțat Adriana Pistol.

De asemenea, la 1.82% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin, a survenit decesul din cauza COVID-19, arată INSP.

Statistica privitoare la persoanele vaccinate cu ambele doze care s-au infectat arată că există 38.604 de cazuri. Procentual, reprezintă 0,84% din totalul persoanelor vaccinate cu două doze. 70% dintre aceste cazuri au fost confirmate la peste patru luni de la a doua doză.

La 0.76% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea celei de a doua doze de vaccin, a survenit decesul din cauza COVID-19, precizează INSP.

În total, este vorba despre un procent de 1,3% de persoane infectate din totalul de români vaccinați cu una sau cu două doze.

Statistica a fost realizată în perioada 27 decembrie 2020 – 30 septembrie 2021.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Cheltuielile neeligibile ale restaurării Palatului Principilor din Alba Iulia, majorate de 10 ori: Lucrările ar putea fi încheiate în octombrie

Publicat

in

De

Restaurarea Palatului Principilor din Alba Iulia (Corpul E), începută de câţiva ani, s-ar putea finaliza în octombrie, a anunţat marţi, în cadrul unei şedinţe extraordinare de Consiliu Local, primarul municipiului, Gabriel Pleşa.

„Estimăm că îl terminăm undeva prin octombrie”, a declarat Gabriel Pleşa.

Începute la sfârşitul lui 2018, lucrările ar fi trebuit să fie finalizate anul trecut, potrivit Agerpres.ro.

Valoarea contractului încheiat cu firma care a câştigat licitaţia a fost de peste 16 milioane de lei, iar în urma actualizării investiţiei s-a ajuns, până în prezent, la cheltuieli de peste 27,5 milioane de lei.

Proiectul, unul complex, ce a presupus lucrări de consolidare, conservare, restaurare – inclusiv picturi murale decorative, dotări interioare şi expoziţionale, avea asigurată o finanţare cu fonduri europene de 98% din valoarea totală. În urma actualizării în mai multe rânduri a devizului, proiectul are cheltuieli neeligibile majorate de la 600.000 de lei la peste 6 milioane de lei, potrivit datelor prezentate în cadrul şedinţei de marţi a Consiliului Local.

Palatul se află din 2009 în proprietatea publică a municipiului Alba Iulia şi în administrarea Consiliului Local. Aici ar urma să fie amenajat un Muzeu al Principatului Transilvaniei.

Aflat în apropierea Catedralei Romano-Catolice şi a Sălii Unirii, fostul palat al principilor Transilvaniei a fost construit în secolul al XV-lea, fiind modificat şi extins în secolele XVI-XVII. Iniţial, clădirea a avut drept destinaţie reşedinţa Capitoliului romano-catolic, adică locul unde se redactau şi autentificau acte. Din secolul al XVI-lea a fost reşedinţă princiară, iar pentru o perioadă de 11 luni, în anii 1599 şi 1600, edificiul a servit ca reşedinţă a voievodului Mihai Viteazul.

Clădirea a fost grav avariată de turci şi tătari, în timpul marilor invazii din 1658 şi 1662. Odată cu cucerirea Transilvaniei de către Imperiul Habsburgic, palatul a fost transformat în cazarmă, rămânând cu acest statut timp de trei secole. Din secolul al XVII-lea, a găzduit garnizoana austriacă cu arsenalul şi cazarma de artilerie, iar în decembrie 1918 a fost atribuit Comenduirii Regimentului 21 Infanterie, rămânând cu destinaţie militară până în urmă cu peste un deceniu.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Surse – Grecii au confirmat telefonic Poliției Române că l-au capturat pe Sorin Oprescu

Publicat

in

De

Autoritățile din Atena, Grecia, au confirmat telefonic, prin Centrul de Cooperare Polițienească, IGPR că fostul primar Sorin Oprescu a fost depistat în capitală.

Potrivit STIRIPESURSE.RO, informația a fost transmisă prin telefon la CCPI, urmând că o informare scrisă să se facă în minutele următoare.

Oprescu a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Este vorba de dosarul în care Sorin Oprescu este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din acte de corupţie.

Potrivit DNA, în perioada 2013 – 2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu, a înfiinţat în administraţia locală din Bucureşti un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat.

Oprescu a condus primăria generală a Capitalei din 2008 până în 2015, când a fost arestat preventiv.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend