Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, este ‘destul de sigur’ că Roger Federer va participa la Australian Open

Publicat

in

Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, a declarat la un post local de radio că este „destul de sigur” că tenismenul elveţian Roger Federer va participa la Australian Open, conform news.ro

„Sunt atât de multe poveşti furmoase care urmează să fie spuse la Australian Open. Se pare că Roger joacă, ştiu că lucrează mult pe teren chiar acum şi suntem destul de siguri că va veni şi va juca la Australian Open”, a spus el la un post de radio australian, citat de tennisactu.net.

La jumătatea lunii august, Roger Federer a fost operat a treia oară la genunchi în 18 luni. În timpul unui eveniment organziat de un sponosr, în septembrie, fostul lider ATP s-a arătat optimist cu privire la recuperarea lui.

„Reabilitarea merge foarte bine, fără probleme. Cu fiecare zi care trece, mă simt mai bine decât precedenta, mă simt puternic şi sunt emoţionat de ceea ce se întâmplă. Ce a fost mai rău este în urma mea, aştept cu nerăbdare tot ce urmează. Când revii după o accidentare, fiecare zi este o zi mai bună. O perioadă interesantă. Am trecut prin asta anul trecut, nu este o problemă psihică”, a spus elveşianul.

Roger Federer, 40 de ani, acum pe locul 16 ATP, nu a mai jucat din iulie, de la turneul de la Wimbledon, la care a fost eliminat în sferturi de polonezul Hubert Hurkacz. El a disputat în acest an doar 14 meciuri şi nu a participat la Australian Open, nefiind complet refăcut după accidentarea suferită la ediţia din 2020 a grand slam-ului de la antipozi.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Masacru în Marea Neagră: Bilanțul a ajuns la peste 3000 de delfini morți din cauza războiului (biolog ucrainean)

Publicat

in

De

Cel puţin trei mii de delfini au murit în Marea Neagră din cauza războiului din Ucraina, a declarat vineri un biolog ucrainean citat de agenţia EFE, potrivit Agerpres.

”Spre deosebire de anii anteriori, delfinii mor acum din cauza activităţilor militare în Marea Neagră, din cauza războiului barbar şi fără sens” al Rusiei, a scris pe Facebook biologul ucrainean Ivan Rusev.

Acesta a mai menţionat că primeşte în continuare informaţii despre moartea delfinilor în zonele de coastă ale României şi Bulgariei, iar concluziile analizelor efectuate pe baza articolelor de presă pe acest subiect din ţările riverane Mării Negre ”nu sunt încurajatoare”.

Dacă anterior delfinii mureau pentru că ajungeau captivi în plasele de pescuit, mai ales în partea de nord-est a Mării Negre, acum ei sunt ucişi cu precădere de activităţile navelor militare.

”Sonarele puternice şi exploziile perturbă delicatul sistem de orientare al animalelor şi aceşti delfini orbi mor de foame, nemaifiind capabili să captureze peşti”, explică cercetătorul ucrainean. În plus, din cauza organismului slăbit delfinii capătă mai uşor boli infecţioase care de asemenea îi ucid.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO/ Camion cu stupi răsturnat – A fost emis mesaj Ro-Alert

Publicat

in

De

Autoritățile din Neamț au emis sâmbătă dimineața un mesaj Ro Alert după ce prezența unor albine a fost semnalate în zona localității Hanul Ancuței. Acestea provin dintr-un camion care s-a răsturnat pe DN 2.

„A fost semnalată prezența unor albine în zona Hanu Ancuței! Evitați zona, rămaneți în locuințe! Deplasarea cu autoturismele să se realizeze cu geamurile închise! Păstrați distanța față de insecte pentru a nu vă expune periolului de înțepături de albine”, se arată în mesajul emis de ISU Neamț.

Un camion care transporta 60 de stupi de albine s-a răsturnat sâmbătă dimineața pe DN 2 în localitatea Hanul Ancuței din comuna Tupilați.

„Stupii s-au deteriorat, iar albinele au rămas în zonă și sunt agitate, prezentând pericol de agresiune”, susțin pompierii.

O persoană în vârstă de 68 de ani a fost transportată de echipajul SMURD la spital în urma înțepăturilor de albine. De asemenea, au fost înțepați mai mulți membri ai echipajelor de intervenție.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend