Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Dănuț Pop, președinte PER, susține inițiativa premierului Nicolae Ciucă pentru revizuirea Constituției României

Publicat

in

Dănuț Pop, președintele PER, spun că premierul Nicolae Ciucă a vorbit de la tribuna Parlamentului despre necesitatea reformării statului prin revizuirea Constituţiei României dar si despre reformarea administraţiei publice prin descentralizarea României.

Partidul Ecologist Român considera ca este un moment de maximă importanță pentru Romania și invită toți românii să participe de-acum la dezbaterea publică pe tema schimbării Constituției.

Partidul Ecologist Român a pregatit o serie de propuneri iar in acest prim comunicat vom readuce atentiei publice componenta resurselor naturale atât de importante pentru țară, având în vedere actualele crize in care ne aflăm dar și tinând cont de cele care sunt preconizate că vor veni:

1. Resursele naturale sunt bunul poporului, acestea nu ar trebui să poată fi vândute la bucată de către politicienii. Suntem împotriva concesionării!

2. Apa potabilă- ca drept al românilor în Constituție (ex: Slovenia)

3. Interzicerea vânzării terenurilor agricole către straini, modificarea claselor de preemtori

4. Regionalizarea României

Pe langa modificarea Constitutiei, PER cere, si promulgarea în regim de urgență a Legii de Protecție a Mediului Geologic care să reglementeze un mod obiectiv a sistemului de exploatare a resurselor naturale și în subsolul României.

Astfel, PER cere prevenirea comercializării resurselor naturale ale țări. Trebuiesc luate măsuri pentru a readuce prosperitatea românilor și să ne conformăm principiului dezvoltării durabile, pentru viitoarele generații ale țării noastre.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

VIDEO| O persoană a murit şi nouă au fost rănite într-o explozie urmată de un incendiu la New York

Publicat

in

De

O persoană a murit şi nouă au fost rănite, inclusiv cinci poliţişti, într-o explozie urmată de un incendiu marţi la New York, a anunţat departamentul de pompieri al metropolei americane, citat de Reuters.

Incidentul a avut loc pe Fox Street 869 în Bronx, a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit mass-media, explozia provocată de acumulare de gaze a fost urmată de incendiu şi prăbuşirea clădirii.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Primul deces cauzat cel mai probabil de Omicron în România: O femeie din Iași, cu suspiciune înaltă de infectare cu noua tulpină

Publicat

in

De

O femeie în vârstă de 75 de ani internată la Spitalul de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași, nevaccinată și cu multiple comorbidități, cu suspiciune înaltă de infecție cu varianta Omicron, este primul deces din România cauzat, cel mai probabil, de noua tulpină. Anunțul a fost făcut marți seară de managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, dr. Florin Roșu.

Pacienta în vârstă de 75 ani, cu suspiciune înaltă de infecție cu varianta Omicron, era nevaccinată împotriva COVID-19 și suferea de multiple comorbiditati: diabet zaharat, obezitate, atac vascular cerebral cu hemipareză în remisie, atrofie cerebrală, a precizat medicul Florin Roșu.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend