Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Danemarca redeschide locurile de divertisment şi culturale, în pofida numărului mare de contaminări

Publicat

in

Locurile de divertisment şi culturale de pe teritoriul Danemarcei s-au redeschis duminică, după ce au fost închise timp de o lună, în condiţiile în care guvernul danez a relaxat restricţiile anti-COVID-19, în pofida unui număr mare de contaminări, informează dpa, citată de Agerpres. Publicul a fost întâmpinat din nou la muzee, grădini zoologice şi parcuri divertisment. Sălile de cinema, de teatru şi de concerte vor putea de asemenea să deschidă pentru prima dată după patru săptămâni, chiar dacă au fost impuse limite în ceea ce priveşte capacitatea.

În majoritatea locurilor vizitatorii vor trebui să poarte mască şi să facă dovada, prin intermediul unui paşaport sanitar, că au fost vaccinaţi, au trecut prin boală sau au fost testaţi recent negativ pentru COVID-19.

Cu toate acestea, danezii încă nu se pot duce la cluburi şi la discotecă: viaţa de noapte rămâne închisă până cel puţin la sfârşitul lunii ianuarie.

Danemarca, o ţară cu circa 6 milioane de locuitori, a înregistrat recent peste 20.000 de noi contaminări pe zi, mai multe zile la rând. Numai sâmbătă au fost înregistrate peste 25.000 de cazuri.

Cu toate acestea, oficiali din domeniul sanitar danez susţin că infectările au ajuns la o fază de platou, în condiţiile în care numărul de pacienţi internaţi la spital cu COVID-19 pare să se fi stabilizat la 700-800.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Scandal la dezbaterea Legii Offshore: George Simion i-a făcut hoți pe ministrul Energiei și reprezentantul OMV

Publicat

in

De

Dezbatere cu scandal pe tema Legii Offshore. Liderul AUR, George Simion, s-a dezlănțuit la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu, și la adresa reprezentantului companiei OMV. Simion i-a făcut pe amândoi hoți. Conflictul dintre Simion și Popescu nu este deloc noi.

„Când trompetele ruseşti se reactivează şi răspândesc calomnii şi minciuni, îmi dau seama că facem bine ceea ce facem. România va deveni independentă energetic! Şi asta văd că deranjează!”, a scris Virgil Popescu, recent, pe Facebook, după ce Simion a acuzat că legea aduce României prea puțini bani.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Victor Ponta: ‘Dacă mărim acum taxe distrugem ce a mai rămas din companiile mici și mijlocii românești, săracim populația’

Publicat

in

De

În condițiile nevoii tot mai acute de creștere a veniturilor bugetare, pentru susținerea măsurilor de combatere a efectelor crizelor suprapuse, se vehiculează tot mai des ideea creșterii impozitelor și taxelor. Fostul premier Victor Ponta susține că o asemenea măsură ar avea un efect contrar celui dorit, oferind ca exemplu situația de după 2010.

Vezi și: Consilierul lui Mugur Isărescu vine cu vești proaste pentru români: Ne vom îndrepta către impozite mai mari

„Cand Basescu a ridicat TVA la 24% a incasat mai putin la Buget – cand noi am redus TVA de la 24% la 19% si 9% am incasat mai multi bani la Buget / cand am redus impozitul pe dividende de la 16% la 5% am incasat mai mult la Buget / cand au crescut accizele la carburanti, alcool si tigari au crescut preturile pentru oameni – dar si contrabanda – bani mai putini la Buget / cand am scazut CAS cu 5 puncte procentuale am incasat mai mult la Buget! Vorbesc din experientele pe care le-am trait impreuna .

Stiu ca, in Romania, cand a venit Dreapta la Putere au crescut taxele – cand a fost Stanga au scazut ( dar la vot nu a contat). Stiu ca dezastrul bugetar si financiar dupa Guvernele Dragnea – Orban – Citu trebuie indreptat cumva. Sunt de acord si sustin o cota de impozitare diferentiata (ca in tot Occidentul) si renuntarea la cota unica ( care mai e in Rusia) – dar este nevoie de masurat de 7 ori inainte sa tai o data.

Cred ca acum Romania are nevoie de un program strategic de relansare economica ( firme romanesti care sa produca – investitii straine masive – infrastructura din bani europeni ) ; daca marim acum taxe distrugem ce a mai ramas din companiile mici si mijlocii romanesti, saracim populatia, crestem evaziunea fiscala ! Sa speram ca nu ne intoarcem la 2010!”, scrie Victor Ponta pe Facebook.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend