Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Dăncilă: ”Discuțiile se vor axa pe salarizare, buget”

Avatar

Publicat

in

Premierul Viorica Dăncilă a confirmat că astăzi se va întâlni cu Klaus Iohannis la Cotroceni pentru o discuţie legată de aplicarea Legii salarizării unitare şi efectele sale. Premierul a spus că a vorbit cu Klaus Iohannis despre această întâlnire la ședința CSAT, urmând să fie stabilită doar data.

„Discuțiile se vor axa pe salarizare, pe buget. Cam astea sunt subiectele la modul general. După ce o să vorbesc cu dl președinte, o să vă dau mai multe detalii. Am discutat despre acest lucru când am avut CSAT, deci acum două săptămâni în urmă. Am vorbit de atunci despre o întâlnire pentru a discuta aceste subiecte. Deci nu este o invitație de care nu știam sau este o surpriză. Am discutat atunci. Rămânea să stabilim doar data”, a spus Dăncilă.

Publicitate

Întâlnirea este programată la ora 12.00, la Palatul Cotroceni.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Cutremur de magnitudine 5,3 grade pe scara Richter, fără victime în Salvador

Avatar

Publicat

in

De

Un cutremur de magnitudine 5,3 grade pe scara Richter a zguduit marţi seară El Salvador, fără să facă victime sau pagube, a anunţat Ministerul Mediului din mica ţară central-americană, citat miercuri de France Presse și preluat de agerpres.

Seismul, resimţit inclusiv în capitala San Salvador, a fost înregistrat la 21.25 (miercuri 3.25 GMT).

Publicitate

Epicentrul cutremurului a fost în Oceanul Pacific, la 42 de kilometri de coasta de sud-est a ţării. Seismul s-a produs la o adâncime de 52 de kilometri şi se datorează impactului plăcilor Cocos şi Caraibe în zona de subducţie a Pacificului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Coronavirus Noua Zeelandă: Cel mai mare oraș din țară a fost pus în carantină, iar dizolvarea Parlamentului a fost amânată

Avatar

Publicat

in

De

Noua Zeelandă a anunţat descoperirea a patru cazuri de COVID-19, primele de transmitere locală după 102 zile fără infectări, așa că de miercuri, cel mai mare oraș din Noua Zeelandă intră în carantină, iar dizolvarea Parlamentului a fost amânată, relatează BBC, preluat de Mediafax.

O carantină de trei zile a fost impusă rapid în Auckland după confirmarea a patru cazuri.

Publicitate

Locuitorilor din Auckland li se va cere să rămână acasă, vor fi interzise adunările mari, vor fi închise întreprinderile neesenţiale şi vor fi reintroduse unele restricţii de distanţare socială şi în restul ţării.

Premierul ţării, Jacinda Ardern, a amânat, de asemenea, miercuri, dizolvarea Parlamentului, în urma ultimelor cazuri COVID-19. Dizolvarea Parlamentului, care trebuie să facă loc pentru alegerile generale, a fost amânată până luni.

Ardern a declarat că nu a fost luată încă o decizie privind amânarea alegerilor- programate pentru 19 septembrie. „Avem ceva timp să lucrăm la acest lucru”, a spus ea, potrivit unui raport TVNZ.

Noua Zeelandă are rezultate mai bine decât alte ţări, înregistrând doar 1.220 de cazuri şi 22 de decese.

Marți, Jacinda Ardern a anunţat că autorităţile locale au identificat 4 noi cazuri de COVID-19, după 102 zile în care naţiunea din Pacific nu raportase infectări.

Cei patru bolnavi locuiesc în aceeaşi casă, în Auckland, şi s-au infectat dintr-o sursă necunoscută.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend