Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Dăncilă: ”Discuțiile se vor axa pe salarizare, buget”

Publicat

in

Premierul Viorica Dăncilă a confirmat că astăzi se va întâlni cu Klaus Iohannis la Cotroceni pentru o discuţie legată de aplicarea Legii salarizării unitare şi efectele sale. Premierul a spus că a vorbit cu Klaus Iohannis despre această întâlnire la ședința CSAT, urmând să fie stabilită doar data.

„Discuțiile se vor axa pe salarizare, pe buget. Cam astea sunt subiectele la modul general. După ce o să vorbesc cu dl președinte, o să vă dau mai multe detalii. Am discutat despre acest lucru când am avut CSAT, deci acum două săptămâni în urmă. Am vorbit de atunci despre o întâlnire pentru a discuta aceste subiecte. Deci nu este o invitație de care nu știam sau este o surpriză. Am discutat atunci. Rămânea să stabilim doar data”, a spus Dăncilă.

Întâlnirea este programată la ora 12.00, la Palatul Cotroceni.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

ANUNȚUL marilor puteri ale lumii: G7 se angajează să suspende provizoriu datoria celor mai sărace ţări

Publicat

in

De

Miniştrii Finanţelor din cadrul G7 s-au angajat să suspende plata datoriilor celor mai sărace ţări cel puţin până la sfârşitul anului, în urma unei propuneri a G20, au anunnţat ei la finalul unei videoconferinţe virtuale, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Ne angajaăm să punem în aplicare iniţaitiva suspendării serviciului datoriei aprobată de către G20 şi Clubul de la Paris (la 15 aprilie)”, au anunţat miniştrii într-un comunicat de presă.

Citește și: Gestul de curaj al unui polițist din Bihor: a refuzat o mită de 1.000 de euro

Această măsură urmează să fie aplicată prin ”suspendarea plăţilor oficiale a datoriei bilaterale a celor mai sărace ţări până la sfârşitul anului 2020 şi, poate, pe termen mai lung, ceea ce le oferă acestor ţări spaţiul bugetar de a finanţa măsuri sociale, sanitare şi altele împotriva pandemiei” covid-19, se precizează în comunicat.

”Continuăm să acţionăm împreună pentru a face să avanseze răspunsul economic internaţional faţă de pandemia covid-19, punând accentul asupra ţărilor celor mai sărace şi mai vulnerabile”, adaugă miniştii Finanţelor G7 (Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit şi Statele Unite).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Război TOTAL între SUA și China: Donald Trump SUSPENDĂ cursele aeriene chinezești

Publicat

in

De

Administraţia Donald Trump a emis o ordonanţă prin care suspendă cursele aeriene de pasageri ale companiilor cu sedii în China, ca reacţie la refuzul Beijingului de reprimire pe piaţă a unor companii americane, un caz care amplifică tensiunile bilaterale, relatează agenţia Bloomberg.

Citește și: SURSE – Tăriceanu pregătește o mișcare de efect: ce înseamnă, de fapt, topirea ALDE în PSD

Ordonanţa emisă miercuri va intra în vigoare pe 16 iunie, dar preşedintele Donald Trump o poate aplica mai devreme dacă doreşte, a comunicat Departamentul american al Transporturilor.

Manevra amplifică tensiunile dintre SUA şi China, adăugându-se disputelor comerciale, pe tema pandemiei şi situaţiei din Hong Kong. Preşedintele Donald Trump a avertizat acum câteva zile că va iniţia procedurile de eliminare a excepţiilor care permit Statelor Unite să trateze Hong Kong-ul diferit de restul Chinei. Administraţia de la Beijing intenţionează să impună o nouă lege de securitate în Hong Kong, o acţiune considerată drept o tentativă de consolidare a controlului politic asupra provinciei autome care este un centru financiar al Asiei.

Beijingul a refuzat reintrarea pe piaţa chineză a companiilor aeriene americane, deşi patru companii chineze menţin zborurile spre aeroporturile americane în pofida pandemiei, conform Departamentului Transporturilor din SUA. Companiile aeriene americane ceruseră să reia zborurile spre China de la 1 iunie.

„Refuzul Administraţiei Chinei de aprobare a solicitărilor reprezintă o încălcare a Acordului privind transportul aerian”, subliniază Departamentul american al Transporturilor.

Directiva SUA nu interzice în totalitate zborurile companiilor chineze, precizând că vor fi permise curse egale cu cele acceptate de China pentru companiile americane.

Acţiunile companiilor aeriene americane au crescut miercuri, în contextul semnalelor că reapare cererea pentru călătorii.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend