Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Dăncilă: Cei care plătesc impozitul pe venit, CAS şi CASS vor completa o unică declaraţie

Publicat

in

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că în şedinţa de guvern va fi aprobată ordonanţa care comasează cele şapte declaraţii într-una singură, aceasta putând fi depusă, inclusiv electronic, până pe 15 iulie, iar plata contribuţiilor urmând să fie efectuată până pe 31 martie 2019, relateaza mediafax.ro

”Am promis că Declaraţia 600 va dispărea. Am cerut o nouă reglementare să vină în sprijinul contribuabilului prin simplificare şi justificare raţională a procedutrilor. Vom adopta ordonanţa prin care vom introduce noua reglementare de plată a impozitului pe venit, CAS şi CASS. În primul rând, persoanele fizice care plătesc impozitul pe venit, CAS şi CASS vor completa o unică declaraţie, nu şapte – cum a fost până acum. Cred că asta reprezintă o simplificare majoră. Noul formular se va depune o singură dată pe an, iar termenul de depunere pentru anul acesta este de 15 iulie. Plata contribuţiilor poate fi efectuată până pe 31 martie 2019”, a declarat Viorica Dăncilă la începutul şedinţei Executivului.

Advertisements

Ea a mai precizat că impozitul pe venit va putea fi plătit la venitul estimat pentru anul curent, iar evaluarea pentru încadrarea de plătitor CAS şi CASS se va face în funcţie de venitul estimat pentrru anul curent, persoanele fizice putând rectifica declaraţia până la termenul de plată.

”Noua reglementare va permite şi depunerea prin mijloace electronice a declaraţiei unice. Practic, cetăţenii vor avea mai puţin timp de petrecut pentru a-şi îndeplini obligaţiile fiscale, iar ANAF va putea lucra mai repede, mai bine şi cu costuri mai mici pentru a procesa declaraţiile şi a emite deciziile de impunere”, a mai spus premierul.

Dăncilă i-a cerut ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, ca după şedinţă să explice public modificările din ordonanţă.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Radu Moise a câştigat prima etapă a Campionatului Naţional de Drift

Publicat

in

De

Pilotul Radu Moise a câştigat prima etapă a Campionatului Naţional de Drift, desfăşurată pe circuitul Prejmer din Braşov, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv remis, luni, AGERPRES.

„Radu Moise a obţinut prima victorie din carieră la drift, câştigând runda inaugurală a sezonului 2020, care a avut loc pe circuitul Prejmer din Braşov şi unde au luat startul nu mai puţin de 44 de piloţi. După ce în ultimii doi ani a reuşit să se claseze de două ori pe podium, Moise a bifat în week-end cel mai important succes de când a început driftul. La precedentul eveniment de drift desfăşurat pe circuitul Prejmer, ”Santos” pierdea finala în faţa lui Călin Ciortan”, se arată în comunicatul citat.

Advertisements

Moise a obţinut al doilea punctaj în calificări, cu 84 de puncte, fiind depăşit doar de Claudiu Adam (85,67p). În Top 16, Moise a trecut de Karoly Kovacs, iar până la victoria finală i-a mai învins pe Răzvan Frăţianu, Marian Croitoru şi Ivan Ivanov. În faţa ultimului, în finală, s-a impus după un
„one more time'”, bulgarul fiind descalificat în duelul decisiv.

Podiumul etapei a fost completat de Marian Croitoru, care a trecut în finala mică de Claudiu Adam, juniorul de numai 17 ani care s-a impus în calificări.

La Semi Pro, victoria i-a revenit bulgarului Iordan Mladenov, care a câştigat finala mare prin abandon în faţa lui Dragomir Roglinov, nevoit să cedeze fără luptă din cauza unor probleme tehnice. În finala mică, la numai 13 ani, Gabi Imre Jr a câştigat duelul pentru ultimul loc al podiumului, în faţa bulgarului Zhelakov.

Printre cei 44 de concurenţi s-a numărat şi campionul naţional absolut de raliuri Simone Tempestini. Aflat la debutul său în drift, acesta s-a clasat pe locul 18 în calificări nu şi a intrat în Top 16.

Următoarea etapă a Campionatului Naţional de Drift se va desfăşura în perioada 8-9 august la Arena Naţională din Capitală.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

A reînceput războiul din Ucraina! Doi sodați și un medic ucrainean au murit în luptele cu separatișii: ‘Se utilizează arme interzise’

Publicat

in

De

Un medic şi doi soldaţi ucraineni şi-au pierdut viaţa în estul Ucrainei în confruntări cu separatiştii ruşi, a anunţat luni armata acuzându-i pe rebeli că utilizează arme interzise prin acordul de pace, notează AFP, relatează Agerpres.

Citește și:  Urmează criza economică! Avertismenul agenției Standard & Poor’s: ‘Riscurile sunt în principal în sens negativ şi sunt legate de evoluţia pandemiei’

Advertisements

Un militar a fost ucis într-un bombardament şi altul a murit după ce a călcat pe un dispozitiv exploziv, a făcut cunoscut armata ucraineană într-un comunicat.

Un medic militar şi-a pierdut viaţa în timp ce încerca să îl evacueze pe soldatul ucis în explozie, a precizat armata în cursul serii. Alţi doi membri ai grupului de evacuare au fost răniţi.

Cu o zi înainte, şase militari ucraineni au fost răniţi pe linia frontului.

În total, potrivit Kievului, separatiştii au încălcat de 11 ori armistiţiul în ultimele 24 de ore, trăgând mai ales cu mortiere cu calibrul de 120 de milimetri, interzise de acordul de pace de la Minsk, semnat în 2015, dar niciodată aplicat integral.

Este unul din cel mai grave vârfuri de violenţă cu începere din martie în estul Ucrainei, după mai multe luni de acalmie ce au urmat alegerii, în aprilie 2019, lui Volodimir Zelenski în funcţia de preşedinte, care şi-a exprimat dorinţa de a pune rapid capăt acestui conflict declanşat în 2014.

Războiul din estul Ucrainei a făcut peste 13.000 de morţi şi circa 1,5 milioane de deplasaţi în şase ani.

Acordul de pace semnat la Minsk în 2015 a redus în mare parte violenţele, dar rezolvarea politică a situaţiei se află într-un punct mort. Kievul şi occidentalii acuză Rusia că îi sprijină militar pe rebeli, ceea ce Moscova dezminte.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend