Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Dan Voiculescu, ultima şansă de libertate. Din spatele gratiilor, mogulul lansează o serie de atacuri

Publicat

in


Curtea de Apel Bucureşti ar putea decide marţi dacă îl eliberează din închisoare pe Dan Voiculescu. Judecătorii sunt chemaţi să pronunţe ultima soluţie în dosarul lui Voiculescu. Dacă vor admite contestaţia sa, judecătorii vor putea să dispună eliberarea sa, dar şi rejudecarea dosarului în care fondatorul trustului Intact a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru spălare de bani în cazul privatizării frauduloase a Institutului de Chimie Alimentară.

Cei doi judecători care au analizat iniţial dosarul nu au ajuns la o concluzie comună, Lupaşcu fiind de părere că există suficiente elemente pentru care apelul în cazul lui Voiculescu să fie rejudecat, iar condamnarea primită de şeful Intact să fie anulată, în timp ce Tocan a considerat contrariul, optând pentru respingerea contestaţiei. De aceea, a fost desemnat un al treilea magistrat, Cornelia Corina Dăescu, care va lua parte la o nouă dezbatere şi va înclina balanţa către eliberarea sau menţinerea în spatele gratiilor a mogulului, conform Adevărul.

Ce se întâmplă dacă se admite contestaţia –  Condamnarea primită de Voiculescu va fi anulată, ceea ce va duce automat la eliberarea sa din închisoare, prin desfiinţarea mandatului de executare a pedepsei.
În acest caz toate confiscările dispuse de instanţă vor fi anulate, urmând ca ele să revină în faza iniţială până când va fi pronunţată o nouă decizie definitivă în acest dosar.

Dacă contestaţia este respinsă stă puţin peste trei ani la închisoare – Voiculescu va sta în spatele gratiilor cel mult 3 ani şi patru luni. Asta pentru că Voiculescu are peste 60 de ani, şi de aceea va executa o treime din pedeapsa totală.

Mai mult, lui Voiculescu i se mai poate reduce din pedeapsă dacă scrie una sau mai multe cărţi, cum de altfel mogulul a şi declarat că va face.

În contestaţia sa, Dan Voiculescu a atacat modul în care a fost constituit completul de judecată, dar şi o presupusă incompatibilitate a judecătorilor Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea, magistraţii care l-au condamnat. Omul de afaceri este de părere că magistraţii nu au fost desemnaţi aleatoriu, ci completul a fost special ales pentru a-l trimite în spatele gratiilor.

Dan Voiculescu a fost trimis în judecată în dosarul privatizării ICA în decembrie 2008. La capătul a aproape şase ani de judecată, pe 8 august 2014, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Atât Dan Voiculescu, cât şi ceilalţi condamnaţi s-au ales cu averile confiscate.

Din spatele gratiilor, Dan Voiculescu a lansat o serie de atacuri asupra unor foşti oameni de încredere. Ultima ţintă a mogulului a fost Mihai Craiu, fost director general al trustului de presă Intact.

Fostul director general al trustului Intact, Mihai Craiu, îi dă o replică dură fostului său patron, Dan Voiculescu, după ce acesta l-a numit “acolit” al lui Traian Băsescu, Elenei Udrea și Monicăi Macovei. Într-o postare pe blogul său, Mihai Craiu

l-a menţionat într-o postare ca fiind „un acolit“ al lui Traian Băsescu, Elenei Udrea şi Monicăi Macovei.

Citeste mai mult: adev.ro/nhpa8y

„un acolit“ al lui Traian Băsescu, Elenei Udrea şi Monicăi Macovei.

Citeste mai mult: adev.ro/nhpa8y

„un acolit“ al lui Traian Băsescu, Elenei Udrea şi Monicăi Macovei.

Citeste mai mult: adev.ro/nhpa8y

„un acolit“ al lui Traian Băsescu, Elenei Udrea şi Monicăi Macovei.

Citeste mai mult: adev.ro/nhpa8y

îl numeşte pe mogul “un nemernic mitoman” şi “ticălos de profesie” şi îi transmite că a ajuns acolo unde îi este locul – la închisoare. (Detalii AICI)

Nu au scăpat de atacurile lui Voiculescu nici alţi foşti oameni de încredere, precum liderul actual al PC, Daniel Constantin. Supărarea fostului patron al Antenelor a fost provocată de refuzul ministrului Agriculturii de a retrage ministerul din dosarul ICA, în care se constituise parte civilă. (Detalii AICI)

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

VIDEO Belgia și-a prezentat noul paşaport ilustrat cu eroi şi eroine din benzile desenate

Publicat

in

De

Paşaportul belgian, prezentat săptămâna aceasta de ministrul Afacerilor Externe Sophie Wilmès, aduce un omagiu celei de-a 9-a arte fiind ilustrat cu imagini din BD-uri de succes, scriu BFM TV și News.ro.

Blake & Mortimer, ştrumfii, Natacha, Marsupilami, Boule şi Bill, Lucky Luke, Spirou şi Fantasio şi Largo Winch sunt pe paginile documentului administrativ.

Tintin, cel mai cunoscut dintre eroii belgieni, ocupă un loc important în acest paşaport. Faimoasă rachetă roşie şi albă a Obiectivului Luna se află pe copertă.

Eroii celei de-a noua arte nu au doar o valoare ilustrativă, au şi elemente de securitate. Fiecare desen include şi o referinţă la creatorul personajului, care poate fi văzută cu o lupă.

Acest nou paşaport este prezentat ca fiind unul dintre cele mai sigure din lume, cu 48 de elemente de securitate.

„Belgia este pe locul 5 între cele 90 de ţări cu cele mai puternice paşapoarte din lume”, asigură Sophie Wilmès.

Paşaportul belgian nu a fost schimbat din 2008. Pentru moment, documentul este ilustrat cu clădiri oficiale. Acest nou paşaport va fi disponibil din 7 februarie, anunţă Ministerul belgian al Afacerilor Externe.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Rusia face cele mai conciliante declarații din ultima vreme: “Noi nu vrem război”

Publicat

in

De

Rusia a transmis vineri cel mai puternic semnal de până acum că este dispusă să intre în discuții pe propunerile de securitate ale SUA și a reiterat că nu dorește un război din cauza Ucrainei, transmite Reuters.

“Dacă depinde de Rusia, atunci nu va fi niciun război. Noi nu vrem războaie. Dar, de asemenea, nu vom permite ca interesele noastre să fie călcate în picioare în mod grosolan, să fie ignorate”, a declarat ministrul de externe Serghei Lavrov într-un interviu acordat posturilor de radio rusești.

Declarații vin în condițiile în care Rusia a masat zeci de mii de soldați în apropierea graniței ucrainene, în timp ce insistă asupra cererilor pentru o redesenare a aranjamentelor de securitate în Europa după Războiul Rece.

Statele Unite și aliații săi l-au avertizat pe Vladimir Putin că se va confrunta cu sancțiuni economice rapide și dure dacă va ataca Ucraina.

Lavrov spune acum că Occidentul ignoră interesele Rusiei, dar există cel puțin “ceva” în răspunsurile scrise prezentate miercuri de Statele Unite și NATO la propunerile Rusiei.

Deși răspunsurile nu au fost făcute publice, ambele au declarat că sunt dispuse să se angajeze cu Moscova în ceea ce privește controlul armelor și măsurile de consolidare a încrederii.

Ele au exclus acceptarea altor solicitări, inclusiv aceea ca Ucrainei să nu i se permită niciodată să adere la NATO.

Lavrov: Contrapropunerile SUA sunt mai bune decât cele NATO

Lavrov a declarat că se așteaptă să se întâlnească din nou cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, în următoarele două săptămâni.

El a spus, fără a da detalii, că contrapropunerile SUA sunt mai bune decât cele ale NATO. Rusia le studiază, iar Putin va decide cum să răspundă.

Declarațiile de vineri ale șefului diplomației ruse au fost printre cele mai conciliante pe care Moscova le-a făcut cu privire la criza ucraineană, care a escaladat într-una dintre cele mai tensionate confruntări Est-Vest de la sfârșitul Războiului Rece.

Liderul belarus Alexander Lukașenko, un aliat apropiat al Rusiei, a declarat vineri că țara sa nu are absolut niciun interes într-un război și că un conflict ar izbucni doar dacă Belarus sau Rusia ar fi atacate direct.

Președintele francez Emmanuel Macron urmează să vorbească vineri la telefon cu Putin.

“Depinde de Vladimir Putin să spună dacă vrea consultări sau confruntare”, a declarat ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian la postul de radio RTL, întrebat dacă liderul rus vrea să fie o “putere destabilizatoare” sau va căuta o detensionare a situației.

Kremlinul a transmis că nu exclude ca Putin să ofere în timpul conversației unele aprecieri rusești privind răspunsul Occidentului la propunerile sale.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend