Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Dan Puric, îndemn către tineri: ‘Deșteptați-vă, apropiați-vă de istorie, duceți mai departe. Ideea de unire exista de milenii. Ideea de unire exista în sufletul poporului român, nu a răsărit așa, de la Unire să se treacă la independență’

Publicat

in

Dan Puric a vorbit, astăzi, despre Mica Unire, dar şi despre personalităţile care au marcat România.

Alexandru Ioan Cuza, o conştiinţă care în şapte ani a ridicat ţara din noroi. Gândiţi-vă că s-ar face acum o reformă în învăţământ. El le scria  învăţătorilor scrisori, ca să aibă grijă de copii şi să îi înveţe. Zicea: Cum e şcoala astăzi, aşa va fi ţara mâine.

Păi dacă astăzi şcoala este deprimată, iar sistemul imbecil şi ordinărit, cu istorii alterntive. Ce să înveţi la istorie alternativă, Decebal a fost aşa şi aşa? (…) În această relativitate a fost crescut adolescentul nostru. Eu am citit un manual din 2007 despre Decebal. Îmi aduc aminte, eu când am învățat erau citate din Dio Cassius și spunea: un strateg genial care fulgerător transforma o înfrângere în victorie. Și ce spunea Traian: În sfârșit l-am învins pe cel ce păreea de neînvins. Copilul de 14 ani când citește așa ceva se racordează la o demnitate a neamului (…)

Nu am venit la Alexandria să vă țin o lecție de istorie, am venit să ne întâlnim și vă spun că România este o rană deschisă, este aistorică, așa a găsit-o Cuza. Ideea de unire exista de milenii. Ideea de unire exista în sufletul poporului român, nu a răsărit așa, de la Unire să se treacă la independență. 

Conștiința de neam se transformă în conștiință de națiune. Sunt lucruri diferite (…) Am venit aici din dragoste pentru voi. Eu strig către tineret: Deșteptați-vă, apropiați-vă de istorie, duce-ți mai departe. Fii tu ca Kogâlniceanu, Enescu, Eminescu ridicați-vă ștacheta (…) Eminescu a spus, poporul român are origine nobilă. El nu va dispărea decât în clipa în care va uita că provine dintr-o seminție nobilă„, a spus Dan Puric, conform Antena3.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

James Stavridis, fost comandant NATO: ‘Când se trezește, realizează că a făcut o greșeală. Va continua să mențină această ficțiune că Ucraina ar fi condusă de neonaziști’

Publicat

in

De

Președintele rus Vladimir Putin „realizează că a făcut o greșeală” cu invazia sa în Ucraina, a declarat James Stavridis, fost comandant aliat suprem al NATO.

James Stavridis: Vladimir Putin știe că a făcut „o greșeală” cu Ucraina, dar nu o va recunoaște public niciodată

Întrebat dacă și-a dat seama liderul rus că a comis o greșeală sau încă mai crede că a făcut lucrul corect, fostul lider NATO a explicat:

„Cred că la orele întunecate, liniștite, la ora 2 dimineața, când se trezește, realizează că a făcut o greșeală. În public, nu va recunoaște niciodată acest lucru. Niciodată. Va continua să mențină această ficțiune că Ucraina ar fi condusă de `neonaziști`. Ridicol, evident”, potrivit Newsweek.com.

În opinia fostului comandant NATO, Vladimir Putin va continua să susțină că Alianța Nord-Atlantică „l-a împins cumva în acest colț, în acest conflict”.

„Tot ceea ce s-a întâmplat este făcut de mâna lui Vladimir Putin, inclusiv invazia, sancțiunile care au urmat, impasul militar. Cred că în inima sa o știe, nu o va admite public niciodată”, a continuat James Stavridis.

El a fost întrebat și când crede că se va încheia războiul, context în care a estimat că ambele tabere sunt la cel puțin șase luni distanță de o soluție. Pe de altă parte, consideră James Stavridis, „ceea ce ne împinge spre o negociere” sunt „dificultățile cu care se confruntă Putin” în contextul pierderii de trupe și a distrugerii de echipament militar rusesc.

„Epuizează capacitatea. Aș spune că peste șase luni de acum va fi într-o situație foarte dificilă. De cealaltă parte a câmpului de luptă, Zelenski are de recunoscut că răbdarea Occidentului și fluxul continuu de numerar și arme nu este infinit. Cred că în ultimă instanță ambii factori vor determina taberele să vină către un soi de negociere”, a mai afirmat James Stavridis, conform b1tv.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Europarlamentar român: ‘Oamenii nu mai pot fi păcăliți. La noi se anunță că curge lapte și miere într-un context în care e limpede că nu se întâmplă așa, că s-au triplat prețurile la unele produse alimentare, iar prețurile la energie au explodat pur și simplu’

Publicat

in

De

Președintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, a remarcat faptul că în țările europene mari, puternice, criza e percepută, se iau măsuri, iar oamenii sunt învățați ce să facă să-și protejeze slujbele și să economisească energia. La noi, în schimb, dacă e să te iei după declarațiile guvernanților, curge lapte și miere. Tomac susține că ministrul Muncii, Marius Budăi (PSD), și ministrul Finanțelor, Adrian Câciu (PSD), sunt pur și simplu rupți de realitate, la fel ca tot guvernul de altfel.

Eugen Tomac, despre reacția Guvernului Ciucă la crizele suprapuse

„Obligațiile legale nu mai funcționează, pentru că și atunci când a fost modificat Codul Fiscal s-a făcut de pe azi pe mâine, fără o dezbatere publică, fără o consultare reală a mediului economic și, evident, s-au introdus poveri peste poveri. Într-o criză de asemenea proporții, suprapusă pe criza de securitate, e enențial să comunici cu cetățenii pe care-i obligi să plătească taxe în plus.

Or acum noi asistem pe un val de populism fără precedent. În țări mari, cu economii puternice, oamenilor li se spune ce să facă pentru a face economie la energie, pentru a se proteja, pentru a-și proteja locule de muncă. La noi se anunță că curge lapte și miere într-un context în care e limpede că nu se întâmplă așa, că s-au triplat prețurile la unele produse alimentare, iar prețurile la energie au explodat pur și simplu.

Oamenii nu mai pot fi păcăliți, au nevoie de soluții pragmatice prin care să simtă că la Guvern se iau decizii responsabile, or părerea mea e că ministrul de Finanțe și ministrul Muncii sunt din alt film, pur și simplu nu sunt cuplați la realitatea societății. La fel tot Guvernul”, a declarat Eugen Tomac, conform b1tv.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend