Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Dan Manu s-a întâlnit cu primarii la Curtea de Argeș – A vizitat și școlile din zonă

Publicat

in

Vineri, 16 septembrie, începând cu ora 12.00, la Primăria Curtea de Argeș, a avut loc întâlnirea zonală a Consiliului Județean Argeș cu reprezentanții celor 12 unităților administrativ teritoriale din zonă. Alături de președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu și vicepreședintele, Simona Brătulescu, la discuții a participat și aparatul tehnic al C.J. Argeș – respectiv reprezentanții direcțiilor: Tehnică, Economică, Juridic, Urbanism, Investiții, Audit, D.G.A.S.P.C., ai ADI SERVSAL, precum și reprezentanți ai DSP Argeș și ISJ Argeș. Discuțiile au privit aspecte diverse, aplicate pentru fiecare comunitate, respectiv:
– implementarea la nivelul UAT-urilor a Strategiei Naționale Anticorupție 2016 -2020, întocmirea Planului de intalnire-manu-primari2Integritate;
– cadrul legal de aplicare a OG 28/2016, privind gestionarea deșeurilor animale și responsabilitățile autorităților – transmiterea situațiilor din teritoriu către C.J. Argeș;
– plata drepturilor copiilor cu cerințe educaționale speciale CES;
– probleme de urbanism și amenajarea teritoriului, situația PUG-urilor;
– execuția bugetară a sumelor primite de la Consiliul Județean Argeș pentru finanțarea PNDL, respectarea lucrărilor prevăzute în prograul de investiții, fundamentarea și justificarea sumelor solicitate;
– implementarea programelor ”Cornul și Laptele” și ”Mărul în școală”, instruirea personalului responsabil cu derularea programelor, situația autorizațiior sanitare ale școlilor din zona Curtea de Argeș;
– atribuțiile asistenților sociali de la primării, planul de servicii și comunicarea cu DGASPC, prin întâlniri periodice;
– elaborarea planului de investiții pentru anul 2017;
– fundamentarea solicitărilor de investiții, detalierea obiectivelor și justificarea fondurilor de către UAT
– starea de viabilitate a drumurilor comunale și locale;
– centralizarea solicitărilor de investiții prin OG 28/2013, prioritățile fiind investițiile în sistemele de apă-canal;
– Direcția de Sănătate Publică a prezentat situația la nivel zonal privind calitatea apei potabile, dar a făcut și recomandări privind autorizațiile sanitare de funcționare pe fiecare sistem de alimentare cu apă, monitorizarea calității, obligativitatea tratării apei cu clor, precum și necesitatea încheierii unui protocol cu un laborator de analiză intalnire-manu-primaria apei autorizat.
În prima parte a zilei, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu a făcut mai multe vizite și la școlile din comunele din zona Curtea de Argeș: Mălureni, Mușătești, Valea Iașului, Albești de Argeș și Valea Danului. Președintele Dan Manu a dorit să vadă modul în care au fost cheltuiți banii alocați prin hotărârea Consiliului Județean în luna august, ce au avut ca destinație directă școlile.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Rareș Bogdan, despre viitorul premier: Cât timp va fi Klaus Iohannis la Cotroceni, PSD nu va da premierul

Publicat

in

De

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, susține că în următorii 4 ani și jumătate, Klaus Iohannis va desemna premierul doar de la PNL. 

”În cazul în care n-ar fi avut un astfel de plan m-aș fi gândit că cei de la PSD și ALDE nu mai fac politică. Este normal ca opoziția să își dorească să răstoarne puterea. Eu vă spun că în următorii 4 ani și jumătate PNL-ul va da premierul. Că se supără unii, că nu le convine, asta este realitatea.

Nu înțeleg exact poziția domnului Tăriceanu. El are un discurs de opoziție, dar au încă oameni în Guvern, au oameni în poziții cheie din domeniul Energiei. Oamenii lui Chițoiu, Gerea sau Tăriceanu conduc în continuare domeniul energetic.

Puteam să îi schimbăm, dar la învestirea în funcție, PNL nu a avut numărul de voturi necesare, iar noi am fost votați și de alte grupuri politice. Practic, PNL-ul guvernează împreună cu alte 7 grupuri politice.

Pentru PSD urmează 4 ani și jumătate de guvernare PNL. Ei ar trebui să gândească planuri pe termen lung, să preia modelul chinezesc, atât de drag lor și să gândească pentru următorul ciclu electoral. O spun pentru a treia oară: cât timp va fi Klaus Iohannis la Cotroceni, PSD nu va da premierul.”, a spus Rareș Bogdan, la Antena 3.

Vezi și:Scandal uriaș în Guvern! Ludovic Orban ar fi țipat la unul dintre miniștrii aflați pe ‘lista neagră’: ‘Iar te răzgândești?!’

EXCLUSIV Trădare pentru #Rezist! Jandarmeria s-a înrolat în USR

EXCLUSIV De necrezut! Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății nu răspund la solicitarea LIDL: ‘Se contestă măsurarea temperaturii si se reclamă încălcarea drepturilor fundamentale’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

China spune adevărul! De unde provine coronavirusul

Publicat

in

De

Gao Fu, şeful Centrului pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor, a afirmat: „La început am presupus că virusul a plecat de la animalele din piaţă, dar acum pare mai degrabă că piaţa este o victimă”, notează Mediafax.

Ian Birrell notează într-un articol publicat de Daily Mail că „este o mărturisire şoc, mai ales că vine din partea omului de ştiinţă care a arătat categoric către piaţa din Wuhan după ce ţara sa a spus lumii despre virus. Piaţa a fost închisă şi tratată ca o scenă a crimei, în timp ce atenţia a fost concentrată către comerţul cu animale sălbatice. ”

Daily Mail mai notează că Gao Fu a afirmat şi că „coronavirusul exista cu mult înaintea descoperirii”, dar şi că oficialul nu este doar un epidemiolog de top, dar „membru al organului consultativ la nivel politic”. Un studiu efectuat în Wuhan a arătat că 27 dintre primii 41 de oameni diagnosticaţi cu COVID-19 în Wuhan au fost „expuşi” în piaţa umedă din oraş, respectiv doar unul dintre primii 4 prezentaţi cu simptome în luna decembrie.

Pe de altă parte, epidemiologi de top din mai multe ţări, China, Australia şi SUA, sunt de părere că virusul a evoluat treptat, poate chiar în 20 de ani. „Natura a creat un virus care ne-a demonstrat încă o dată că ea este cel mai eficient bio-terrorist cunoscut”, a spus dr. Francis Collins, director al US National Institutes of Health.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend