Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Dan Manu a plecat in Franta

Avatar

Publicat

in

Preşedintele Consiliului Judeţan Argeş, Dan Manu, a plecat sîmbătă într-o vizită de cîteva zile în Departamentul Savoia, Franţa. Este vorba despre o vizită de lucru ce vizează continuarea şi dezvoltarea relaţiilor pe mai multe zone între cele două regiuni. Cooperarea între Savoia şi Argeş a început încă din anul 1993, avînd ca scop dezvoltarea reaţiilor pe diferite zone, de la cultură, educaţie, asistenţă socială etc. Acum se doreşte înfrăţirea UPIT cu o universitate de acolo. Din delegaţia condusă de preşedintele CJ Argeş, Dan Manu, mai fac parte consilierul judeţean Nicolae Velcea şi şefa Serviciului Relaţii Internaţionale, Tineret şi Cultură, Roxana Stoenescu. Cei trei urmează să se întoarcă mîine. Din informaţiile primite, avînd în vedere că invitaţia a venit din partea regiunii din Franţa, cheltuielile de cazare, masă le suportă aceştia, iar transportul a fost achitat din fondurile CJ Argeş.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Marcel Ciolacu: ‘Se doresc alegeri, foarte bine, să le facă. Dacă atâta ne duce mintea în plină pandemie, cu 5.000 de cazuri’

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat joi, că tot ceea ce se întâmplă în acest moment este o improvizaţie, nu există prevenire, nu au un plan coerent, în schimb, nu opreşti panta ascendentă, n-ai făcut prevenirea, ai ajuns în acest stadiu în care ai 5.000 de cazuri.

„Din informaţiile pe care le am eu, au încercat să reintroducă în sistemul STS altfel raportările. Am înţeles că STS-ul a declinat această intenţie, deoarece nu poate să modifice softurile necesare. În schimb, este o diferenţă de raportare de 12 ore, astfel încât raportările au fost luni şi marţi normale, acum nu mai au unde să le ascundă, şi o să le ascundă pe timpul weekendului, când o să fie mult mai puţine.

Acelaşi lucru l-au făcut la începutul pandemiei, când nu au făcut testări, au ţinut lumea în casă, au făcut doar bani, cu UNIFARM-ul şi cu jafurile de la Ministerul Sănătăţii şi în rest, când a venit adevărul, s-a văzut. Ieşea preşedintele României şi ne arăta pe tablă cât de bine gestionăm noi faţă de Europa. Acum nu ne mai arată. (…) În opinia mea, tot ceea ce se întâmplă în acest moment este o improvizaţie, nu există prevenire, nu au un plan coerent”, a declarat Ciolacu la România TV.

Marcel Ciolacu  a adăugat că nu există un plan coerent „pe absolut toate domeniile”.

„Încearcă să improvizeze şi să liniştească lumea, poate să o şi sperie să nu meargă la vot, cred că românii şi-au dat seama cu cine au de-a face, şi forţează aceste alegeri. Eu n-am nicio problemă, PSD e pregătit şi de alegeri, şi de guvernare. În schimb, nu opreşti panta ascendentă, n-ai făcut prevenirea, ai ajuns în acest stadiu în care ai 5.000 de cazuri. (…) Nu găsesc soluţiile să oprească acest trend ascendent, iar peste două săptămâni toată România intră în campanie electorală”, a susţinut liderul PSD.

Potrivit acestuia, „preşedintele sau prim-ministrul n-au ieşit la nicio conferinţă de presă cu un specialist în domeniu, să înceapă lumea să aibă din nou încredere”.

„Lumea nu crede din frică. Ei n-au creat o punte cu oamenii, să aibă un parteneriat pentru toată această perioadă. Normal că lumea nu mai are încredere când au văzut exemple cu ce s-a întâmplat în starea de urgenţă, cu şmecheriile lor. (…) Cea mai mare problemă în acest moment sunt mijloacele de transport, din ce mi s-a explicat mie. (…) Asta nu este o pandemie care va trece într-o lună de zile. (…) Această pandemie s-ar putea să dureze câţiva ani de zile.

Noi nu suntem pregătiţi. Am avut şcolile închise şase luni, nu au fost în stare în şase luni să cumpere tablete la copii. A venit scenariul roşu în Bucureşti, s-au închis iar şcolile, cum fac aceşti copii? Bucureştiul e un caz fericit, dar sunt 5.000 de localităţi fără internet”, a adăugat Ciolacu.

În opinia sa, „totul se face pe genunchi, în fiecare zi se improvizează ceva”.

„Se doresc alegeri, foarte bine, să le facă. Dacă atâta ne duce mintea în plină pandemie, cu 5.000 de cazuri… Peste două săptămâni noi o să intrăm în campanie electorală. Şi normal că toată lumea o să meargă pe străzi, pe uliţe, cu mască, fără mască, că nu poţi să controlezi absolut tot. Unde se va ajunge? Nu se ştie! O singură dorinţă avem – să luăm toată puterea. Nu o vor lua, fiindcă românii cunosc şi ştiu să împartă puterea. Au mai vrut şi alţi politicieni în România, chiar şi unii din zona PSD-ului”, a susţinut preşedintele PSD, informează agerpres.ro

Citește și:

Dezvăluire-bombă a lui Gheorghe Piperea! Cum face bani doctorul Virgil Musta din testarea pentru Covid

E oficial! Vârsta de pensionare va fi redusă pentru o anumită categorie

Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Adrian Zuckerman, lovitură dură pentru Liviu Dragnea: ‘Corupţia din guvernul anterior, care s-a concretizat în relaxarea legilor justiţiei doar pentru a-i ajuta pe fostul lider PSD şi pe alţii să evite pedeapsa cu închisoarea nu va fi acceptată’

Avatar

Publicat

in

De

Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a afirmat, joi, că multe persoane din afară şi, din păcate, câteva din interior, continuă să încerce să submineze democraţia şi libertatea României, precum şi progresele realizate de poporul român.

În discursul ţinut la conferinţa anuală „Provocări globale în domeniul securităţii cibernetice”, organizată de CERT-RO, Zuckerman a vorbit despre mai multe proiecte în cadrul cărora SUA şi România cooperează.

„Astfel de proiecte sunt importante pentru că ne reamintesc ceea ce se poate realiza pentru dezvoltarea proiectelor legate de infrastructură critică alături de parteneri de încredere, care respectă principiul statului de drept!”, a afirmat el.

Ambasadorul SUA a continuat spunând că „încredere” este un cuvânt important.

„Aplicarea principiului statului de drept este esenţială pentru libertate şi democraţie! Ca să restaurăm respectarea principiului statului de drept, nu putem regresa de pe calea progreselor pe care le-a făcut România în ultimul an! Corupţia din guvernul anterior, care s-a concretizat în relaxarea legilor justiţiei doar pentru a-i ajuta pe fostul lider PSD Liviu Dragnea şi pe alţii să evite pedeapsa cu închisoarea nu va fi acceptată!

Cei care au participat şi au ajutat la privarea poporului român de statul de drept şi care s-au pretat la fapte de corupţie nu vor avea sprijinul nostru! Numeroasele progrese făcute de Guvernul Orban în ultimul an ar putea fi subminate cu uşurinţă.

Aplicarea principiului statului de drept este esenţială şi are prioritate în toate iniţiativele noastre comune; nimeni să nu uite acest lucru! Multe persoane din afară şi, din păcate, câteva din interior, continuă să încerce să submineze democraţia şi libertatea României, precum şi progresele realizate de poporul român. Nu vom consimţi niciodată la aşa ceva!”, a subliniat Adrian Zuckerman, informează news.ro

Citește și:

Dezvăluire-bombă a lui Gheorghe Piperea! Cum face bani doctorul Virgil Musta din testarea pentru Covid

E oficial! Vârsta de pensionare va fi redusă pentru o anumită categorie

Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend