Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Dan Barna se visează din nou preşedinte: ‘Dacă acest guvern va avea succes, voi fi într-o poziţie în care opţiunea va fi pe masă’

Publicat

in

Vicepremierul Dan Barna a declarat, luni, în legătură cu o eventuală candidatură la preşedinţia României în 2024, că dacă Guvernul va avea succes, va fi într-o poziţie în care această opţiune “va fi pe masă”, în caz contrar, şansele vor fi “destul de mici”.

“Să luăm lucrurile în logica firească. În momentul de faţă sunt vicepremier în Guvernul României şi obiectivul meu este ca această campanie de vaccinare să aibă succes şi acest Guvern să treacă România de pandemie şi să o reaşeze pe o direcţie de creştere şi stabilitate economică de care avem cu toţii disperată nevoie. În funcţie de performanţa guvernării, o să vorbim şi de candidaturi viitoare, dacă va fi cazul. Pe termen scurt, anul acesta, avem în faţă Congresul USR PLUS în care, într-adevăr, îmi doresc să continui”, a declarat Dan Barna la Digi24, întrebat dacă intenţionează să candideze la preşedinţie, potrivit Agerpres.
El a spus că dacă guvernarea nu va fi de succes, şansele de a avea o candidatură credibilă vor fi “destul de mici”.

“În mod pragmatic, dacă acest guvern va avea succes, voi fi într-o poziţie în care opţiunea va fi pe masă. Dacă acest guvern şi guvernarea din care fac parte şi performanţa mea, până la urmă, nu vor fi unele de succes, eu zic că şansele de a avea o candidatură credibilă vor fi destul de mici. Şi atunci, de asta spun: nu vreau să vorbim de 2024 la momentul acesta, pentru că nu doar eu, noi, România, Guvernul, coaliţia mai avem în faţă doi ani în care e nevoie să se întâmple nişte lucruri importante pentru ţară, după care vorbim şi de candidatura la preşedinţia României”, a adăugat vicepremierul.

Barna a mai spus că doreşte să continue în proiectul USR PLUS.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Ciclism: Tadej Pogacar, învingător în Turul Sloveniei 2021

Publicat

in

De

Ciclistul sloven Tadej Pogacar (UAE-Emirates), actualul campion al Turului Franţei, şi-a înscris numele în palmaresul Turului Sloveniei, la finalul etapei a 5-a, ultima din ediţia 2021 a acestei curse, desfăşurată duminică între Ljubljana şi Novo Mesto, informează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

. Pogacar a ocupat primul loc în clasamentul general final, cu un avans de 1 min 21 sec faţă de italianul Diego Uilisi, colegul său de echipă şi campionul ediţiei anterioare (2019). Pe poziţia a treia, la 1 min 35 sec, s-a clasat un alt rutier italian, Matteo Sobrero (Astana).

Ultima etapă, în lungime de 175,3 km, a fost câştigată de germanul Phil Bauhaus, cronometrat în 4h 12 min 05 sec. Acesta i-a devansat la sprint pe australienii Alex Edmonson şi Heirich Haussler, pe italianul Matteo Trentin şi pe spaniolul Jon Aberasturi.

În vârstă de 22 ani, Tadej Pogacar se pregăteşte în prezent pentru ediţia 2021 a Turului Franţei, care va debuta pe 26 iunie, precum şi pentru cursa de fond din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, prevăzută pe 24 iulie, la o zi după ceremonia de deschidere.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Au fost descoperite patru bombe de aruncător în timpul unor lucrări de construcţie a canalizării în Botoşani

Publicat

in

De

Patru bombe de aruncător, de calibru 60 milimetri, au fost descoperite, sâmbătă, pe raza localităţii Tudora, în timpul unor lucrări de construcţie a reţelei de canalizare, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, Dorina Lupu.

Potrivit acesteia, două bombe au fost scoase la suprafaţă de o echipă de muncitori. Alte două a fost descoperite pe timpul cercetării terenului cu detectorul de metale de pirotehnicienii ISU Botoşani, care au ajuns la faţa locului în cel mai scurt timp, informează Agerpres.ro.

“Echipa pirotehnică a constatat că cele patru bombe erau în perfectă stare de funcţionare şi puteau exploda la orice atingere mecanică”, a afirmat Lupu.

Muniţia de război a fost transportată în poligonul militar de la Copălău, în vederea distrugerii la o dată ulterioară.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend