Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Dan Barna: ‘Ce merge bine în România de astăzi?’

Avatar

Publicat

in

Dan Barna a afirmat, joi la un miting digital organizat de Alianţa USR-PLUS aproape de finalul campaniei electorale, că partidul şi-a respectat cuvântul dat, pentru că a ţinut seamă de principii şi nu a făcut compromisuri. Barna a făcut referire şi la afirmaţiile lui Nicuşor Dan care a anunţat că va vota cu PNL, pentru că „nu avem timp pentru experimente”, întrebându-se „ce merge bine în România de astăzi”, potrivit news.ro.

„Aud că ni se spune şi vi se spune: să nu experimentăm, să lăsăm lucrurile aşa cum sunt, că merge bine. Ce merge bine în România de astăzi? Ce lucru fabulos se întâmplă şi trebuie lăsat aşa cum este? Pentru că suntem o ţară în care anotimpurile sunt surprinzătoare, suntem o ţară care are un sistem de sănătate mai bolnav decât pacienţii de care trebuie să aibă grijă. Suntem o ţară în care administraţia publică este fie incompetentă, fie pasivă şi îşi aruncă de la un mandat la altul responsabilitatea şi vina pentru faptul că lucrurile nu funcţionează. Suntem, oricât de dureros sună, ţara unui «merge şi aşa, ne descurcăm, găsim o soluţie, sunăm pe cineva». Or, lucrurile acestea trebuie să înceteze. 30 de ani e prea mult pentru o ţară”, a declarat Dan Barna, într-un mesaj video transmis la eveniment.

Momente incredibile în plenul CSM: Klaus Iohannis s-a ridicat şi a plecat, refuzând să le răspundă magistraţilor/ VIDEO

El i-a îndemnat pe oameni să iasă la vot pentru că în noul Parlament trebuie să fie mai mulţi oameni competenţi şi oneşti.

„Nu vreau să lăsăm încă patru ani acei politicieni care ne-au condus 30 să conducă singuri România. E timpul de mai mulţi oameni oneşti şi competenţi şi în Parlament, şi în Guvernul României. E timpul pentru oameni care vor să facă o diferenţă”, a completat Barna.

Liderul USR a adăugat că urmează alţi 4 ani, în care Alianţa vrea să continue reformele începute, de aceea e nevoie ca lumea să meargă la vot duminică.

„Suntem astăzi la finalul unei legislaturi cu adevărat complicate, dar putem să vă privim în ochi şi să vă spunem că ne-am respectat cuvântul dat, pentru că am spus că vom ţine seama de principii. Şi am ţinut cont. V-am promis că nu vom face compromisuri de care să vă fie jenă. Şi ne-am respectat promisiunea. Am promis că ne vom respecta mandatul şi că vom duce temele dumneavoastră acolo, în Parlament, cu doar 9% şi vom lupta pentru ele. În aceşti patru ani, am reuşit nişte lucruri cu adevărat importante. Am luptat pentru mediu, iar DNA-ul pădurilor – o reuşită a noastră, chiar dacă a fost apoi blocat – va deveni realitate. Am luptat pentru ca în educaţie lucrurile să fie un pic mai bune. Am luptat pentru ca transparenţa în administraţie să devină o realitate”, a conchis acesta.

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat miercuri că va vota cu PNL la alegerile parlamentare, pentru că este varianta cea mai bună pentru România. El a mai spus că nu vrea să intre într-o polemică cu partidul pe care l-a fondat şi anume USR, însă trebuie să decidem acum viitorul ţării noastre în următorii ani şi liberalii au un program de guvernare solid.

„Chiar dacă sunt fondatorul USR, consider cu toată onestitatea că PNL este varianta cea mai bună pentru România astăzi. Nu vreau să spun mai multe despre USR şi mai ales nu vreau să intru într-o polemică cu un partid care m-a sprijinit în alegerile locale. Însă noi decidem acum viitorul României pentru următorii patru ani. Este o chestiune extrem de serioasă şi de aceea consider că este un act de responsabilitate să vin în faţa dumneavoastră să îmi exprim şi opţiunea şi mai ales argumentele care stau la baza ei. Iată aşadar argumentele mele: PNL are cel mai solid program de guvernare, program care are o componentă de dezvoltare şi implicit de bunăstare. Avem de absorbit în viteză aceşti bani şi nu avem timp pentru experimente , nu ne permitem. PNL este partidul care a negociat această finanţare europeană şi este partidul care a definit mecanismele de implementare”, a explicat Dan.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Franța crește ritmul de vaccinare: Premierul Jean Castex a anunțat că peste un milion de persoane au fost imunizate

Avatar

Publicat

in

De

Premierul francez Jean Castex a anunţat sâmbătă că un milion de persoane au fost vaccinate împotriva coronavirusului în Franţa, de la începerea campaniei, la 27 decembrie 2020, transmite EFE, potrivit AGERPRES.

“Tuturor lucrătorilor din domeniul sanitar, tuturor reprezentanţilor noştri, întregului personal şi agenţilor din prefecturi, din agenţiile pentru sănătate şi din instituţiile sanitare, tuturor celor care şi-au unit forţele în această campanie excepţională de vaccinare: Vă mulţumesc!”, a scris Castex într-un mesaj postat pe Twitter cu titlul “Un milion de francezi vaccinaţi”.

Autorităţile franceze au crescut ritmul de vaccinare în ultimele două săptămâni, după ce au fost criticate într-o primă fază că procesul este prea lent, în condiţiile în care în prima săptămână a campaniei abia dacă se vaccinaseră 500 de persoane.

O lentoare pe care executivul francez a pus-o pe seama complexităţii privind transportul vaccinului la cele 14.000 de cămine de bătrâni unde a început distribuirea.

Citește și: Donald Trump, primele declarații după plecarea de la Casa Albă: ‘Vom face ceva!’

“Ceea ce contează este că, spre finalul lui ianuarie, am reuşit să compensăm”, a insistat recent ministrul sănătăţii, Olivier Veran.

Însă criticile au determinat guvernul francez să-şi schimbe strategia de vaccinare şi să trimită doze nu doar la cămine de bătrâni, ci şi la persoane cu vârste de peste 75 de ani aflate în cămine private, la personalul sanitar de peste 50 de ani şi la persoane care au boli care le-ar putea face susceptibile de a dezvolta o formă mai gravă de COVID-19.

Veran a declarat în această săptămână la postul TF1 că numărul total al persoanelor vaccinate va ajunge în ianuarie la 1,3 milioane sau 1,4 milioane de persoane şi a dat asigurări că executivul va putea vaccina până la 70 de milioane de oameni începând de acum şi până la sfârşitul lunii august, dacă va primi toate dozele de vaccin comandate.

După cum a explicat Veran în interviul pentru TF1, obiectivul este ca în februarie să se înregistreze patru milioane de persoane vaccinate, nouă milioane în martie, 20 de milioane la sfârşitul lunii aprilie, ajungând până la 70 de milioane în august, cu condiţia să ajungă în Franţa toate dozele de vaccin comandate.

Totuşi, Veran s-a arătat joi mai puţin optimist în faţa unei comisii din Senatul francez, unde a spus că obiectivul este vaccinarea a 15 milioane de persoane înainte de începerea verii, în special în rândul populaţiei de risc.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Autoritățile americane dau asigurări: Reacţiile alergice grave la vaccinul Moderna sunt rare

Avatar

Publicat

in

De

Cazurile de reacţie alergică severă la vaccinul împotriva coronavirusului produs de Moderna sunt rare şi nu au afectat decât 10 persoane din cele peste 4 milioane care au primit primele doze de vaccin administrate în SUA, au declarat vineri autorităţile sanitare, transmite AFP, conform AGERPRES.

Niciunul dintre aceste cazuri de alergie nu s-au soldat cu un deces.
“Pe baza acestor controale preliminare, şocurile anafilactice (reacţii alergice grave – n.r.) după injectarea vaccinului Moderna împotriva COVID-19 sunt un eveniment rar”, a scris Centrul de prevenire şi de luptă împotriva bolilor (CDC).

Principala agenţie federală pentru sănătate publică din ţară a studiat, în perioada 21 decembrie 2020 – 10 ianuarie 2021, 108 cazuri posibile raportate de reacţie alergică din primele 4.041.396 de doze injectate.

Românii infectați REFUZĂ să se mai ducă la medic, din cauza stigmatului social: Beatrice Mahler vorbește despre noua situație ciudată

Doar 10 cazuri s-au dovedit a fi într-adevăr şocuri anafilactice, dintre care şase au necesitat spitalizare. Aceasta reprezintă o rată de 2,5 şocuri anafilactice la un milion de injectări. În cazul vaccinului Pfizer, rata este de 11,1 şocuri anafilactice la un milion de injectări, potrivit unui studiu precedent al CDC.

Din cele 10 cazuri, nouă persoane aveau antecedente cunoscute de reacţii alergice, de exemplu la anumite medicamente sau alimente, dar nu după injectarea unui vaccin. Simptomele s-au manifestat la 15 minute după administrarea vaccinului în nouă din cele 10 cazuri şi la mai bine de 30 de minute într-un singur caz.

Lucru notabil, toate cele 10 persoane care au avut reacţii alergice – şi care aveau vârste cuprinse între 31 şi 63 de ani – sunt femei. Aceeaşi situaţie s-a observat şi în cazul reacţiilor alergice la vaccinul Pfizer, dar acest rezultat ar putea influenţat de faptul că un număr mai mare de femei a primit o doză de vaccin Pfizer comparativ cu numărul de bărbaţi (circa două treimi au fost femei, faţă de o treime bărbaţi).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend