Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Dacian Cioloș atacă PNL: ‘Un Guvern minoritar e o idee năstrușnică’

Publicat

in

Președintele USR, Dacian Cioloș susține că un Guvern minoritar reprezintă o idee năstrușnică. USR vrea alianță cu PNL, dar pe baze solide.

Dacian Cioloș: „Sincer, ne-am fi așteptat să începem consultările cât mai repede posibil. Orice prelungire a acestei crize politice e dăunătoare pentru România (…) Noi am fost foarte clari de la început, suntem gata să renegociem intrarea în coaliție cu PNL și cu UDMR, pe un program de guvernare, cu un calendar clar de reforme, de data asta. N-o să mai mergem pe povești, pentru că nu mai credem în povești. Deci un calendar clar de reforme și evident, cu un premier, altul decât Florin Cîțu, care a demonstrat că nu e capabil să facă reforme și nici măcar nu e capabil să țină echilibru într-un Guvern de coaliție, că abordează lucrurile doar în interes propriu.

În nici o condiție nu susținem un guvern minoritar. Un Guvern minoritar nu vedem cum ar putea fi o soluție pentru ceea ce are nevoie România în momentul de față. Și încă o dată, un partid responsabil, cum ar trebui să fie PNL măcar în ceasul al doisprezecelea, nu cred că ar trebui să se gândească la un Guvern minoritar, când PNL a guvernat și cu USR PLUS, dar a guvernat în trecut și cu PSD. Deci trebuie să aleagă, pentru că poate să facă o majoritate, având UDMR-ul alături și cu USR PLUS, dar poate să facă și cu PSD-ul… Eu nu cred că merită să petrecem noi acum atât de mult timp pe o idee năstrușnică a PNL-ului de a veni cu un Guvern minoritar”, a precizat Cioloș, la RFI.

Vicepreședintele USR, Dan Barna, susținea marți, 5 octombrie, că în momentul de față există două scenarii în USR:

„Având agreată o structură, acea structură nu prevedea poziția de președinte al Camerei la USR în momentul acela. N-o s-o cerem acum. Sunt două scenarii:

  1. Dacă mergem pe scenariul în care structura de coaliție agreată la Vila Lac rămâne valabilă și avem doar situația schimbării premierului și discuția pe programul de guvernare, din punctul nostru de vedere aceasta este varianta cea mai rapidă prin care câteva zile am putea să avem un guvern stabil și cu majoritate.
  2. Depinde de ce fel de negociere e. Dacă e una serioasă, se poate discuta orice (n.r.: referitor la a accepta și alte ministere). Dacă e una în care după cum ne-au anunțat cei de la PNL să ne dea două ministere ca să ne fie rușine de ce-am făcut arată că n-au înțeles nimic din această criză. N-o să stăm ca să ne prefacem că stăm de vorbă”, a spus Dan Barna.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

FOTO Sfântul Ierarh Nicolae a fost sărbătorit în Biserica Vintilă-Vodă, monument istoric

Publicat

in

De

Parohia Vintilă-Vodă (Popești-Leordeni, județul Ilfov) și-a cinstit unul dintre ocrotitori, pe Sfântul Ierarh Nicolae. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, conform basilica.ro.

Biserica, monument istoric, datează din anul 1676, anul acesta împlinindu-se 345 de ani existență a parohiei.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Cristian Diaconescu: Modificarea Constituției, o necesitate imperativă în funcționarea Statului

Publicat

in

De

Parlamentul marchează 30 de ani de la adoptarea Constituției României, după Revoluția de la 1989. PMP transmice că momentul este unul dedicat reflecției privind modul de funcționare al actului constituțional, aplicarea acestuia și mai ales, a rolului său în modernizarea societății românești.

PMP consideră că actuala putere trebuie să aibă voința parlamentară privind amendarea Constituției în Parlament.

În continuare voința poporului, care s-a exprimat, prin referendumul din 2009, pentru un Parlament uninominal și scăderea numărului de aleși, la maximum 300 NU este respectată, se arată într-un comunicat al PMP.

„Este nevoie de eliminarea tuturor ambiguităților din actuala Constituție care au creat adevărate dificultăți în funcționarea democrației din România. Este necesară o nouă filosofie de exprimare imperativă a termenilor constituționali, care să elimine dihotomiile privind funcționarea instituțiilor statului”, consideră Președintele PMP, Cristian Diaconescu.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend