Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Dacia Lodgy se transformă în SUV- UITE cum se va numi

Avatar

Publicat

in

Revista germană Auto Bild confirmă informațiile publicate de Profit.ro, referitoare la un nou SUV pe care Dacia îl va dezvolta în locul actualului MPV Lodgy. Renault a decis deja să înlocuiască Lodgy, actualul monovolum, cu un SUV, fapt confirmat și de publicația germană Auto Bild, una dintre cele mai influente în industria auto europeană, cu acces la informații de primă mână din zona constructorilor. Șefii Renault doresc să stopeze declinul vânzărilor Lodgy și să satisfacă cererea tot mai mare de crossovere din Europa. Practic, noul model va fi produs pe platforma actuală, pe care este construit Lodgy, care folosește unele repere comune cu Duster, cu precizarea că acesta nu va dispune și de tracțiunea 4×4. Lungimea sa ar putea ajunge la aproape 4,60 metri, având motorizările standard, benzină și diesel, respectiv 1.6 litri Sce, 1.3 litri TCe și 1.5 dCi. Cea mai mare diiferență dintre actuala generație și viitoarea va fi desgnul, care va urma stilul SUV, cu o gardă la sol mai mare și ornamente specifice crossoverelor. Viitorul SUV Dacia va fi lansat în 2019, în momentul în care Lodgy își va încheia ciclul de viață. Celălalt model similar, Dokker, lansat simultan cu Lodgy în 2012, va fi menținut în gama Dacia, fiind la rândul său un succes de piață în Europa. Modelul Dacia Lodgy este fabricat în Maroc, iar viitoarea generație, SUV-ul Grand Duster, ar urma să fie produsă în aceeași uzină, nu la Pitești, unde este fabricat actualul Duster. Anterior, și Marc Suss, șeful Gamei Acces din Renault Group, care include și familia Dacia, dar și unele modele Renault derivate din această familie, confirmase viitorul SUV, fără să ofere prea multe detalii.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ludovic Orban: ‘Guvernul de la Bucureşti a rămas prea mult timp dator autorităţilor locale şi eu cred că trebuie să se schimbe radical abordarea’

Avatar

Publicat

in

De

Prim-ministru României, Ludovic Orban consideră că abordarea Guvernului faţă de autorităţile locale trebuie să se schimbe „radical”, iar în acest sens se fac paşi spre descentralizare.

După ce a participat învestirea primarului ales al Aradului, Călin Bibarţ, şi la constituirea Consiliului Local Municipal, premierul a spus că Bucureştiul a rămas „dator” autorităţilor locale.

„Ştiu că nu prea se obişnuieşte ca un premier să participe la învestirile autorităţilor locale, dar din păcate Guvernul de la Bucureşti a rămas prea mult timp dator autorităţilor locale şi eu cred că trebuie să se schimbe radical abordarea.

Vremea centralismului democratic trebuie să devină complet uitată (…) Noi deja am făcut paşi în direcţia asta, un singur exemplu vă dau, este cel legat de descentralizarea absorbţiei fondurilor europene prin Programul Operaţional Regional. Este un pas important, care va uşura procedurile de obţinere a finanţărilor pentru proiecte importante la nivelul fiecărei comunităţi locale din fiecare regiune a României”, a spus Orban.

El s-a adresat noilor consilieri locali municipali şi primarului şi le-a transmis că Guvernul va fi alături de municipiul Arad şi va susţine mai multe proiecte de dezvoltare a oraşului, între care redarea Cetăţii Aradului circuitului civil şi turistic.

La şedinţa de constituire a CLM Arad au fost prezenţi 22 din 23 consilieri aleşi. Cinci dintre aceştia sunt supleanţi, după ce unii au renunţat la mandate, informează agerpres.ro

Citeşte şi:

Vești importante! Iată cum puteți intra în posesia acestui tip de pensie

Studiu cutremurător! Ce categorie de pacienți riscă fie afectați pentru o perioadă lungă de timp de COVID-19

EXCLUSIV Ascensiune pe bază de familie în Guvernul Orban! În doar câteva luni, de la firmele mamei, a ajuns la Ministerul Muncii, candidat la Primărie, iar acum la Camera Deputaților!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban: Este o depăşire nu foarte mare. Îmbolnăvirile nu se produc în şcoală

Avatar

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă la Timişoara, că îmbolnăvirea elevilor cu noul coronavirus nu se produce în şcoli, deoarece în instituţiile de învăţământ aceştia sunt supravegheaţi de către cadrele didactice şi poartă mască de protecţie.

„Este o depăşire nu foarte mare, în raport cu procentul de 6,3% care a fost până la începerea şcolii, creşterea nu este foarte mare şi vă spun că îmbolnăvirile nu se produc în şcoală. În şcoală, copiii sunt sub supravegherea cadrelor didactice, poartă mască, sunt supravegheaţi inclusiv în pauze, riscul de îmbolnăvire nu apare în cadrul şcolii, ci în afara şcolii”, a declarat Orban, întrebat dacă, în opinia sa e oportună deschiderea şcolii, în contextul în care numărul de îmbolnăviri la copii e depăşit de cel de la începutul pandemiei şi până în prezent, conform News.ro.

Vezi și:Vești importante! Iată cum puteți intra în posesia acestui tip de pensie

Studiu cutremurător! Ce categorie de pacienți riscă fie afectați pentru o perioadă lungă de timp de COVID-19

EXCLUSIV Ascensiune pe bază de familie în Guvernul Orban! În doar câteva luni, de la firmele mamei, a ajuns la Ministerul Muncii, candidat la Primărie, iar acum la Camera Deputaților!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend