Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Cutremur în lumea bancară: francezii au deschis o anchetă împotriva guvernatorului băncii centrale din Liban

Publicat

in

Procuratura franceză a deschis o investigaţie preliminară pentru spălare de bani împotriva guvernatorului băncii centrale din Liban, Riad Salameh, a relatat duminică AFP, citată de Reuters.

Guvernatorul Riad Salameh este investigat în legătură cu o posibilă conspiraţie şi spălare de bani organizată, potrivit unei surse apropiată situaţiei, citată de AFP.

Avocatul francez al lui Salameh, Pierre-Olivier Sur, a respins acuzaţiile ca fiind ”o operaţiune de comunicare” motivată politic, într-un comunicat transmis Reuters, informează News.ro.

Răspunzând luna trecută unei plângeri făcută în justiţie împotriva sa de către grupul anticorupţie Sherpa, Salameh a spus că a demonstrat că averea sa a fost dobândită înainte de a-şi prelua postul bancar, în 1993.

Parchetul francez specializat în infracţiuni financiare nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

Sherpa a depus plângerea împotriva lui Salameh în aprilie, invocând investiţii, între care milioane de euro în proprietăţi.

Libanul a deschis propria anchetă în aprilie, în urma unei cereri în justiţia elveţiană, în care se afirmă că au fost delapidate peste 300 de milioane de dolari de la banca centrală libaneză, printr-o companie deţinută de fratele lui Salameh.

Salameh nu a avut niciun comentariu la momentul respectiv, atunci când a fost întrebat de Reuters despre deschiderea acelei anchete şi acţiunile legate de aceasta, inclusiv sigilarea biroului fratelui său şi confiscarea dosarelor.

Elita financiară şi politică a Libanului este de mult timp în centrul atenţiei, din cauza acuzaţiilor de gestionare defectuoasă, corupţie şi obstrucţionarea eforturilor de deblocare a ajutorului internaţional.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Criza semiconductorilor – Toyota își reduce producția globală cu 100.000 de unități

Publicat

in

De

Toyota Motor Corp își va reduce planul global de producție cu aproximativ 100.000 de automobile, până la aproximativ 850.000 de vehicule în luna iunie, din cauza penuriei de semiconductori, a anunțat marți compania, conform Reuters.

Compania nu și-a modificat estimarea de a produce aproximativ 9,7 milioane de vehicule la nivel mondial până în martie 2023.

Constructorul auto a anunțat, de asemenea, suspendarea suplimentară a unor linii de producție din cauza problemelor de aprovizionare declanșate de restricțiile COVID-19 din Shanghai. Suspendarea suplimentară va fi de până la cinci zile între miercuri și 3 iunie, afectând în total 16 linii de la 10 fabrici pentru lunile mai și iunie.

Compania plănuiește să producă în medie aproximativ 850.000 de vehicule pe lună la nivel global din iunie până în august, a declarat, adăugând că lipsa chip-urilor și izbucnirea epidemiei COVID-19 și alți factori fac dificile estimările.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Video | Zelenski, în deja tradiționalul mesaj de la miezul nopții: ‘Ocupanții vor să ne ia nu doar ceva, ci tot ce avem. Eliberați-ne pământul și poporul’

Publicat

in

De

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, afirmă în mesajul său video de luni seara că următoarele săptămâni de război vor fi dificile.

„Ocupanții ruși încearcă din răsputeri să arate că nu vor renunța la zonele ocupate din regiunea Harkov, regiunea Herson, teritoriul ocupat al regiunii Zaporojie și Donbass”, a subliniat Zelenski.

În același timp, a remarcat el, ucrainenii nu au altă alternativă decât să lupte.

„Să lupte și să câștige. Eliberați-ne pământul și poporul nostru. Pentru că ocupanții vor să ne ia nu doar ceva, ci tot ce avem. Inclusiv dreptul la viață al ucrainenilor”, a spus el.

Potrivit Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, în seara zilei de 23 mai, invadatorii ruși din direcția Severodonetsk au suferit pierderi și s-au retras .

În direcția Donețk, unitățile inamice nu au încetat să încerce să străpungă apărarea trupelor noastre pentru a le înconjura și a ajunge la granițele administrative ale regiunii Luhansk.

În special, în direcția Bakhmut, inamicul a încercat să lanseze o ofensivă, dar nu a avut succes.

În direcția Luhansk, inamicul a efectuat recunoașteri prin luptă, nu a avut succes, s-a retras.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend